Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.611
Поени од реакции
6.406
Незнам дали е најсоодветно место, на компјутерот ми фали PCI device... па немам музика на компјутерот. Ако може некој да ми даде линк да го симнам од нет или да ме упати како да го симнам. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам дали е најсоодветно место, на компјутерот ми фали PCI device... па немам музика на компјутерот. Ако може некој да ми даде линк да го симнам од нет или да ме упати како да го симнам. :)
Бидејќи гледам не се разбираш баш.... ти фалат драјвери за звучната.
Драјверите ги имаш на цедињата што ти ги дале заедно со компјутерот, од таму инсталирај ги.
Барај по цедињата Sound Drivers или нешто Motherboard Drivers.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.611
Поени од реакции
6.406
Бидејќи гледам не се разбираш баш.... ти фалат драјвери за звучната.
Драјверите ги имаш на цедињата што ти ги дале заедно со компјутерот, од таму инсталирај ги.
Барај по цедињата Sound Drivers или нешто Motherboard Drivers.
Знам брат, ги пробав сите цедиња со драјвери што се но изгледа сум го изгубил тоа цеде.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Знам брат, ги пробав сите цедиња со драјвери што се но изгледа сум го изгубил тоа цеде.
Симни си програм Driver Genius, барај го на сите тракери го има, ќе ти гo скенира цел систем, и ќе ти каже кој драјвер ти фали, и автоматски може да си го превземеш одма.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.611
Поени од реакции
6.406
Симни си програм Driver Genius, барај го на сите тракери го има, ќе ти гo скенира цел систем, и ќе ти каже кој драјвер ти фали, и автоматски може да си го превземеш одма.
Брат за преку оваа ми бара да фнесам License code ... го имаш тој код ?
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 02:49 ---
Симни Everest и ќе можеш да видиш какви драјвери треба да бараш
Знам какви драјвери да барам но незнам каде да ги најдам :) :P

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Брат за преку оваа ми бара да фнесам License code ... го имаш тој код ?
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 02:49 ---

Знам какви драјвери да барам но незнам каде да ги најдам :) :P
Какви треба да бараш ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.611
Поени од реакции
6.406
Какви треба да бараш ?
Tреба да барам PCI Device, eве ја слегнав и таа програмата за да видам што треба да барам и покажува дека само тој драјвер ми фали. Eве ова го покажува на тој драјвер...

Field Value
Device Resources
IRQ 11
Memory D5000000-D5003FFF
Не се разбирам многу во овие работи сепак.
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 20:04 ---
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 20:07 ---
Крак треба да имаш од кај што си го симнал, стави го тој и нема да ти бара код.
Пробав да најдам цела програма со крак да ја симнам но не успеав, пробав и код да најдам но сите кодови што ги пробав беа погрешни. :notworthy:
Сепак фала ви и на 2цата што пробавте да ми помогнете. ;)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Tреба да барам PCI Device, eве ја слегнав и таа програмата за да видам што треба да барам и покажува дека само тој драјвер ми фали. Eве ова го покажува на тој драјвер...

Field Value
Device Resources
IRQ 11
Memory D5000000-D5003FFF
Не се разбирам многу во овие работи сепак.
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 20:04 ---
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 20:07 ---

Пробав да најдам цела програма со крак да ја симнам но не успеав, пробав и код да најдам но сите кодови што ги пробав беа погрешни. :notworthy:
Сепак фала ви и на 2цата што пробавте да ми помогнете. ;)
Нема врска тоа PCI device, vidi go modelot na karti;kata i baraj drajver :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Друже сакав да пробам да ја оверклокувам графичката пошто ми рекоа имала добар кулер и може да се оверклокува,а плус и софтвер има со самите драјвери од нејзе за оверклок.Па се мислев да не заебам нешто да те прашам - може да ја сјебам или ништо не и е?

Ова е ладењето

Ваква е иста графичката.
http://www.bjorn3d.com/articles/Asus_9800_GTX_Dark_Knight/1386.html

А уствари и што би добил со тоа ако ја оверклокувам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
A каде да го видам тоа ?
1. Инсталирај EVEREST
2. Уклучи го програмот
3. Клик на Multimedia
4. Клик на PCI / PnP Audio
5. Ете ти го името и моделот на звучната
6. Барај драјвери за тоа.

Друже сакав да пробам да ја оверклокувам графичката пошто ми рекоа имала добар кулер и може да се оверклокува,а плус и софтвер има со самите драјвери од нејзе за оверклок.Па се мислев да не заебам нешто да те прашам - може да ја сјебам или ништо не и е?

Ова е ладењето

Ваква е иста графичката.
http://www.bjorn3d.com/articles/Asus_9800_GTX_Dark_Knight/1386.html

А уствари и што би добил со тоа ако ја оверклокувам?
Не ја оверклокувај, можеш да добиеш максимум некои 10%, а можеш да изгубиш..... графичка :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Луѓе HELP!
Кога го стартувам Windows 7 , на welcome ми замрзнуваше, се појавуваше црна позадина, и само глувчево се гледаше, можев да го мрдам, ама ништо нема, ни икона ни бутур. Пробав преку Safe Mode, си функционира супер, пробав да напрам Recovery на поранешна дата, направи, и сега се отвара Windows, арно ама, ми закочува скрос. Не можам ни програм да уклучам, ни десен клик рефреш да напрам. Еве сега од Safe Mode пишувам. Шо можи да е? И како да го решам проблемов?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе HELP!
Кога го стартувам Windows 7 , на welcome ми замрзнуваше, се појавуваше црна позадина, и само глувчево се гледаше, можев да го мрдам, ама ништо нема, ни икона ни бутур. Пробав преку Safe Mode, си функционира супер, пробав да напрам Recovery на поранешна дата, направи, и сега се отвара Windows, арно ама, ми закочува скрос. Не можам ни програм да уклучам, ни десен клик рефреш да напрам. Еве сега од Safe Mode пишувам. Шо можи да е? И како да го решам проблемов?
Од кога ти се појавил и зашто? Што си направил пред да ти се случи ова? (инсталирање, бришење, драјвери, чуда.....)

Kajgana Shop

На врв Bottom