Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Мурињо: "Немам побарано засилувања, но не сакам ниту еден да си замине"(y)

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Мурињо: "Немам побарано засилувања, но не сакам ниту еден да си замине"(y)
Жозе Мурињо денес одржа прес конференција, прва во Новата година, и зборуваше за актуелностите во клубот. "Сакам да го завршам шампионатот со оние со кои го почнав. Сите мои играчи го знаат тоа. Се е отворено до 31 јануари, но не сакам ниту засилувања, ниту заминувања."
Тренерот на белите нема сомнежи за стартната 11ка за натпреварот од Копа против Малага: "Со Понферадина не делев подароци на никого. Сите играа затоа што го заслужиа тоа, со својата работа. Сега имаме комплициран месец пред нас. Имаме најмалку 6 натпревари овој месец, и ниту еден играч нема да ги игра сите 6. Ќе има доста ротации, сакам да ја одржам свежината на тимот."
Португалецот вели дека идејата му е да им даде шанса на сите играчи кои ги има во тимот: "Јас ја гледам мојата екипа само како победува, и игра одлично. Уживаме во нашата игра, и навивачите уживаат. Еден ден еден играч ќе биде најдобар, другиот ден можеби ќе биде најлош. На крај краева, имаме одлично избалансиран тим, и не сакам да индивидуализирам никого. Сигурно дека Сахин ќе има минутажа во Копа. Но, мојата намера не е да подарувам минути некому, туку самите играчи да ги заслужат, и да ги добиеме сите натпревари."
Иако не сакаше да зборува за индивиуалци, сепак многу го рпашуваа за Каљехон, па Жозе рече: "Знаеше да ја искористи секоја минута во која играше. Тој сака да остане долго време овде, на Бернабеу. И јас го посакувам истото. За некои други играчи, да излезеш во последните 10 минути е проблем. За него не. Затоа, ги добива своите шанси поради својата работа, и својот менталитет. Ми се допаѓа многу неговиот карактер. Тоа е вистинскиот играч за Реал Мадрид."
"Во 2012 година очекувам здравје пред се, и многу успеси. За дуелот со Малага, може да кажам дека нема да биде едноставен. Тие знаат да се борат. Имаат високи очекувања за оваа сезона, и реално е да се борат за Копа. И сега, треба да играат со Реал Мадрид. Јасно им е дека ако сакаат да добијат некое големо натпреварување, мора да ги исфрлат најголемите. Тие го можат тоа, но ние ќе ја играме нашата игра, и ќе сториме се за да продолжиме понатаму."

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
^На еден од каналите на спортклуб кој јас не го фаќам.
SKPRIME.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
REAL MADRID SQUAD LIST
Goalkeepers: Casillas, Adan, Mejias
Defenders: Arbeloa, Pepe, Varane, Albiol, Marcelo, Coentrao
Midfielders: Lass, Khedira, Granero, Sahin, Xabi Alonso, Ozil, Callejon, Altintop, Kaka
Forwards: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain

MALAGA SQUAD LISTGoalkeepers: Caballero, Ruben
Defenders: Jesus Gamez, Demichelis, Mathijsen, Monreal, Eliseu, Sergio Sanchez
Midfielders: Camacho, Toulalan, Apoño, Cazorla, Isco, Duda, Buonanotte
Forwards: Van Nistelrooy, Sebastian Fernandez, Rondon, Juanmi
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 12:58 ---
Можни состави според Марка...
Casillas​
Arbeloa - Pepe - Albiol - Marcelo​
Lass - Xabi​
Callejon - Ozil - Ronaldo​
Higuain​
Rondon​
Isco - Juanmi - Cazorla​
Duda - Toulalan​
Monreal - Mathijsen - Demichelis - Gamez​
Caballero​

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Да. На стрим :D
Овие од телекабел како да ги читат мислењата тука, а видат дека реал нема да го пренесуват на некоја програма скинат ми интеренто одма и не можам 1 клип да видам не па вечер утакмица да гледам -_-

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Топ составот, чим игра Албиол примаме гол 100%, напред доста ни се 4, само да не има 7.:icon_mrgr:

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Вечер ванче ќе го матира аданче :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Вечер ќе ја гледам утакмицата поради една причина, враќањето на Руд Ван ГОЛ на Бернабе. Очекувам публиката топло да го поздрави. Дефинитивно еден од најдобрите играчи што играле во Реал Мадрид, секогаш даваше максимум и поради тоа никогаш нема да му ги заборавам одличните партии во дресот на Реал Мадрид и неговите голови.

Иначе околу составон според марка мислам дека би било подобро да игра Варан место Албиол и Кака место Озил другото е ок.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.924
Ако најдете добар линк споделете тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom