Ај доста кукате, нова година кај Кајги е најбоља ствар. Нема певаљки, пијандури, галами, еуфории... башка сам си ја бираш музиката
Прекрасно.
Ќе си изгледаш филм на Сител, па ќе постираш песмичка од Неда Украден на темава(ти тоа не слушаш, ама демек да се позаебаваш). Ќе се ѕвериш некое време во постерот од Раде Шербеџија кој ти стои веднаш над мониторот. Шербеџија е цар, ќе си речеш во себе(и на глас да го кажеш, исто ти се фаќа). Па ќе уклучиш некој форум за филмови. Кога таму, сите форевер алоунери го хејтаат Tree of Life. Ќе им се с'снеш малку за тоа дека појма немаат што е квалитетен содржајно минималистички филм.
Во тоа време е веќе 00:00. - Fuck that shit - си викаш во себе. Или на глас, исто ти се фаќа. Те боли тебе курац за транзициската раја со два исполнети дена во годината(ти ни на Мај не одиш. Заеби тоа комуњарско срање).
Кај 01:00 те фаќа меракот за малку дрк. Си пушташ некој хардкор, пет наспроти една. Душмански. Надвор фрчат петарди, се слушаат пискоти, се распеала рајата а ти си го млатиш, гајле немаш.
Завршуваш работа.
Идеш на Кајгана и и на темава пастираш нешто од Clapton.
Задоволен, отвараш шише Вранец. Целото е само и само твое. Your prescioussssss.
Кај 02:30, веќе си пијан. Пишуваш на кајгана "лелеле црнњито дроб ми е џигер, цел суум хармоника". Добиваш лајк. Убаво ти е.
Повраќаш пет минути во шоља. Малку си се одмочал. Јебига, тешко е човек да врши мултитаскинг кога е пијан. Ај бар нема хејтери да те реметат. Се пресоблекуваш(одвај) и си легнуваш. Имаш блага насмевка на лицето. "What a pleasant evening"- си велиш во себе, или на глас, исто ти се фаќа... и очите ти се затвораат.
Iosono, не замерувај, ама ме инспирираше постот, ем и прикладен ми се виде за малку хејт на темава.
Како и да е, среќна нова година, драги форевр алоунери. Битно вас да ви е убаво.