Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Ќе бидат мешанци од пекинејзер и поентер....
какво прашање...
Добро бе зашто ваков одговор му даде? Дечкото најнормално праша, а ти дрско одговараш ко според тебе прашањето воопшто не требало да биде поставено а? Се гледа дека имаш бајаги познавања во оваа област. ;)

Се извинувам за оф топикот! :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Хахаха, нормално дека ке бидат мешенци. Но дали ке ги биде за нешто тие кучиња или за безвеза
Па, види вака сега, ај логички размисли... нормално дека ќе ги биде, ќе си бидат кутриња од мајка поентер и татко пекинејзер... не можам да сватам на што целиш, ако мислиш на тоа дали ќе можеш да ги продадеш- не верувам, какви ќе излезат тоа само ти ќе го знаеш од како ќе излезат, а за карактер, какви ќе ги направиш да бидат :) а ако толку си скептик и се плашиш за нив дали ќе бидат грди или мутави- секогаш ти постои опција абортус и кај кучињата. Не можам да ти кажам ништо за нив, но можам да ти кажам нареден пат да бидеш по внимателен, а ако не си во состојба да си ја пазиш кучката и не сакаш да дојде нареден пат момент како овој... стерилизирај ја... шо друго да ти кажам. Еве, мене за малку ќе ми се случеше глупост како твојата само што реагирав на време и спречив. Имам женка ротвајлер и ќе ми ја силуваше самојед... кој знај што ќе излезеше од тоа- валјда далмантинци :) Повеќе внимавање и тоа е тоа... а за кутрињата, сигурно ќе бидат убави како и секои бебиња. И сигурна сум дека ќе им најдеш прекрасни домчиња:)
--- надополнето: 29 декември 2011 во 15:03 ---
Добро бе зашто ваков одговор му даде? Дечкото најнормално праша, а ти дрско одговараш ко според тебе прашањето воопшто не требало да биде поставено а? Се гледа дека имаш бајаги познавања во оваа област. ;)

Се извинувам за оф топикот! :)
А според тебе каков одговор треба да се даде? Ајде вака ти како експерт со огромни познавања од темава... што ќе биде со тие кучиња? Или подобра опција ти е да се расправаш од колку да дадеш било каков одговор? Кој знае шо ќе биде со тие кутриња- на што ќе личат или каков карактер ќе имаат... мислам која ти е тебе логиката... куче како куче... какво може да биде?

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Па, види вака сега, ај логички размисли... нормално дека ќе ги биде, ќе си бидат кутриња од мајка поентер и татко пекинејзер... не можам да сватам на што целиш, ако мислиш на тоа дали ќе можеш да ги продадеш- не верувам, какви ќе излезат тоа само ти ќе го знаеш од како ќе излезат, а за карактер, какви ќе ги направиш да бидат :) а ако толку си скептик и се плашиш за нив дали ќе бидат грди или мутави- секогаш ти постои опција абортус и кај кучињата. Не можам да ти кажам ништо за нив, но можам да ти кажам нареден пат да бидеш по внимателен, а ако не си во состојба да си ја пазиш кучката и не сакаш да дојде нареден пат момент како овој... стерилизирај ја... шо друго да ти кажам. Еве, мене за малку ќе ми се случеше глупост како твојата само што реагирав на време и спречив. Имам женка ротвајлер и ќе ми ја силуваше самојед... кој знај што ќе излезеше од тоа- валјда далмантинци :) Повеќе внимавање и тоа е тоа... а за кутрињата, сигурно ќе бидат убави како и секои бебиња. И сигурна сум дека ќе им најдеш прекрасни домчиња:)
--- надополнето: 29 декември 2011 во 15:03 ---

А според тебе каков одговор треба да се даде? Ајде вака ти како експерт со огромни познавања од темава... што ќе биде со тие кучиња? Или подобра опција ти е да се расправаш од колку да дадеш било каков одговор? Кој знае шо ќе биде со тие кутриња- на што ќе личат или каков карактер ќе имаат... мислам која ти е тебе логиката... куче како куче... какво може да биде?
Не ме разбра баш најубаво и затоа немам намера пак да објаснувам. Поздрав

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Добро де, мислам дека членот сака да праша дали ќе бидат некои мутанти, со оглед на тоа што се родителите дијаметрално спротивни раси. Нема, ќе бидат најобични мешанци, ќе ги наследат доминантните особини на некој од родителите. Е сега тоа "дали за нешто ќе ги биде", не знам за што би требало да ги биде, куче си е куче, ќе ги биде за лаење хаха :D

L

Lu

Гостин
А јас се прашувам како ли успеал Пекинезерот да ја затрудни Поентерката ???
Малку ми е нелогична оваа ситуација ... знаејќи ја разликата во големината на овие 2 раси.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Добро де, мислам дека членот сака да праша дали ќе бидат некои мутанти, со оглед на тоа што се родителите дијаметрално спротивни раси. Нема, ќе бидат најобични мешанци, ќе ги наследат доминантните особини на некој од родителите. Е сега тоа "дали за нешто ќе ги биде", не знам за што би требало да ги биде, куче си е куче, ќе ги биде за лаење хаха :D
Поентерчето ни е за лов. Птичар нели. Многу добро куче е паметно, способно. Сакавме да го париме со поентер но не сакаше па и го онади пекинејзер. Сакавме добри кутриња, поентери чисти и за тоа и да служат за лов.
А јас се прашувам како ли успеал Пекинезерот да ја затрудни Поентерката ???
Малку ми е нелогична оваа ситуација ... знаејќи ја разликата во големината на овие 2 раси.
Тоа ми е најмногу мака човек :facepalm: Ајде да беше некој нормален спој. Ама како можеше да му даде на пекинејзер поима немам. Тоа е да си пукнеш од мака.
:icon_mrgr:

L

Lu

Гостин
Ама како можел Пекинезерот да ја затрудни Поентерката ?
Пекинезерот е премногу мал по раст и нема шанси да се спари со Поентерката ... едноставно нема логика.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Ама како можел Пекинезерот да ја затрудни Поентерката ?
Пекинезерот е премногу мал по раст и нема шанси да се спари Поентерката ... едноставно нема логика
Па не ми е Поентерката толку голема се уште расте, но и не е и толку мала, незнам како успеал да ја спари. Тоа е ги роди кучињата уште се многу мали да препознаам на кого личат но има кутриња што ја фаќаат бојата на пекинејзерот, ке видиме што ке станат.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Еве така моето кученце е веќе 2 години, може и повеќе.Татко ми несакаше да живее со нас, сега е многу ладно и некако го убедивме.Ама не е научен за вц, можно е сега кога е 2 години веќе, да го научиме?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Практично кучињата никогаш не сакаат да вршат физиолошки потреби на места каде што престојуваат.
Така да, една добра организација на време, 3 пати на ден во ист термин, за максимум недела дена ќе свати :)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Купив за кученце храна Royal Canin читав на страница за хаски имаше пишано дека оваа е најквалитетна, а исто така и човекот од кај продавницата истото ми го рече, па зедов 1 кило ама пак многу скапа 240 ден. :D Има некоја исто така квалитетна храна но малку поефтина од Royal Canin-от ?

Kajgana Shop

На врв Bottom