- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Сеа цела мистика ојде јабана...
Е да оти тебе те немаше на неа, може ти ќе бешеМестена е анкетата.
Не, јас не се идентификувам со ни една група.Истото во кое си и ти признал ти тоа или не
И ја мислам така. Проблематичен потез. Имаше у мое маало еден голем е*ател -- Драги Туфна. Коа бевме копиљаци ќе не` збереше и не` саветуеше како да сме се понашале со жени. Нешо као Стеф, али у лаконска верзија. Главна мантра му беше, „Никад не се отварајте одма, со жени увек треба висок гард. Увек треба да си тајанствен“. Ти брат ја прекрши првата заповед на Драги.
I made a move. A bad move...
Да смешки големи. Не знаел, не верувал, не бил сигурен, не прифаќал, не можело, нелогично било....итн. Било кој од овие одговори да го имаш, те прави атеист. Тачка. Кажал ти тоа или неНе, јас не се идентификувам со ни една група.
Уште повеќе што знам за некои од "боговите"(барем одреден дел) кои ги слават овде на земјава. Така да јас не викам дека не верувам, туку дека знам.
За другите сум агностик , си признавам дека не знам.
Што ќар ако кажеш не верувам? Демек со тоа си атеист и
влегуваш во група на просветлени луѓе. Смешки.
Пред се да кажам дека не завземам ниту една од двете страни во овој пост, ни религиозните ни атеистите.Moже ли некој ве молам да ме просветли зошто атеистите се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат верувањата на другите луѓе. Дали е тоа можеби затоа што неверувањето остава празнина која треба да биде исполнета со антипатија кон нешто? Помогнете ми да разберам.
Не сум религиозен и искрено мислам дека сериозноста и посветеноста што некои луѓе ја вложуваат во религиозни активности е бесмислена. Сепак, успевам да ги оставам овие религиозни фанатици на мир... Всушност не се ни трудам да трошам време или напор за нив. Seriously, I couldn't care less. Воопшто не чувствувам потреба да ги напаѓам верските убедувања кои што се разликуваат од моите.Чудно... претпоставувам дека може да се каже дека страдам од болест наречена ТОЛЕРАНЦИЈА.
За ова кратко време во кое што сум на форумов, забележав дека има еден куп атеисти кои се чини дека секој ден водат “Крстоносни војни“ против сите што се религиозни. Тема по тема, пост по пост... осудуваат, исмеваат и се обидуваат да ја негираат верата на другите. Едноставно не можат да се држат настрана. Како фанови на атеизмот зборуваат за нешта кои воопшто не се однесуваат на нив, и во тој процес тие едноставно паѓаат како празни лушпи од човечки суштества кои немаат ништо што ќе ги води во животот освен омразата. Едноставно живеат за да мразат...
Ако не веруваат во постоење на Бог, зошто се занимаваат со религијата? Чудно ми е тоа што поминуваат толку време пишувајќи и зборувајќи за нешто што тврдат дека е имагинарно и дека не постои...
Вие што мислите?
Не. Не е тоа.Пред се да кажам дека не завземам ниту една од двете страни во овој пост, ни религиозните ни атеистите.
Во врска со прашањето сметам дека големата опсесија со напаѓање и испитување на оние кои се многу религиозни е поткрепена од внатрешна несигурност во тоа во што веруваат атеистите односно не веруваат. Сметам дека со тоа што сакаат да ги нападнат да ги стават самите во заблуда ја зголемуваат нивната сигурност во нивното неверување во господ. Се со цел да се убедат дека се во право ги ставаат останатите во заблуда во нивните верувања.
Повторно ќе кажам не завземам страна, ниту бранам едни ниту напаѓам други. Само одговорив на поставеното прашање објективно.
Да, едните се убиваат со смрт, која е презивикана од терминирање на виталните функции, а другите умираат од недостаток на живот поради кој настапува смрт. Ова е објективно од моја гледна точка, чисто онака, според мене, мислам лично ја така резонирам.Пред се да кажам дека не завземам ниту една од двете страни во овој пост, ни религиозните ни атеистите.
Во врска со прашањето сметам дека големата опсесија со напаѓање и испитување на оние кои се многу религиозни е поткрепена од внатрешна несигурност во тоа во што веруваат атеистите односно не веруваат. Сметам дека со тоа што сакаат да ги нападнат да ги стават самите во заблуда ја зголемуваат нивната сигурност во нивното неверување во господ. Се со цел да се убедат дека се во право ги ставаат останатите во заблуда во нивните верувања.
Повторно ќе кажам не завземам страна, ниту бранам едни ниту напаѓам други. Само одговорив на поставеното прашање објективно.
Добро, што е?Не. Не е тоа.
И ја така мислев, ама иди у тема Телемити да видиш, ептен голем "грев" направив, и еден куп луѓе разочарав.Да смешки големи. Не знаел, не верувал, не бил сигурен, не прифаќал, не можело, нелогично било....итн. Било кој од овие одговори да го имаш, те прави атеист. Тачка. Кажал ти тоа или не
Атеизмот и теизмот се две страни на иста паричка.Да смешки големи. Не знаел, не верувал, не бил сигурен, не прифаќал, не можело, нелогично било....итн. Било кој од овие одговори да го имаш, те прави атеист. Тачка. Кажал ти тоа или не
Кога ќе ги согледаш сите злосторства кои се прават во името на религиите, кога ќе ја согледаш омразата помеѓу луѓето само затоа што се членови на друга религија илио атеисти, кога ќе видиш дека религиозните луѓе (повеќето) забораваат дека сите сме луѓе од крв и месо и дека најважна е религиската припадност, тогаш ќе видиш зошто атеистите се толку агресивни спрема верниците.Пред се да кажам дека не завземам ниту една од двете страни во овој пост, ни религиозните ни атеистите.