Турција ги прекина сите контакти со Франција

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Тука си грешка, не е ова Турција па да ги средат тие што ја зборат вистината. Во Македонија има слобода на говор и секој може колку сака да збори за геноцидот што го направиле Турците над Ерменците, Грците и Асирците.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
добро забегавте алооооооооооооо
значи да резимираме : турците направиле геноцид врз ерменија и направија грешка со тоа што ги прекина односите со франција бидејки го направиле геноцидот пред 100 години нема потреба од криење како и да е ќе се средат работите ништо страшно не е а тоа што франција праела е друго

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Поларис,
Немам ништо против Ататуркова Турција, но принципите на Ататурк се тргнати одкако дојде Ердоан на Власт, уште повеќе ќе се тргнат ако дојат националистите (младотурците). Вистината не треба да се крие, туку да се застане пред неа и да се тргне понатаму. Само таква Турција може да опстане со пријателство и просперитет, секоја друга Турција е осудена на пропаст. Затоа не скокај многу, туку преиспитајте си ги ставовите, дека ќе дојде денот кога веќе нема да можат да ве трпат тие што највеќе ве бранат и ќе настрадате од сопствената ароганција.

Нема да ве кошта ништо да се признае нешто што се случило.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Поларис,
Немам ништо против Ататуркова Турција, но принципите на Ататурк се тргнати одкако дојде Ердоан на Власт, уште повеќе ќе се тргнат ако дојат националистите (младотурците). Вистината не треба да се крие, туку да се застане пред неа и да се тргне понатаму. Само таква Турција може да опстане со пријателство и просперитет, секоја друга Турција е осудена на пропаст. Затоа не скокај многу, туку преиспитајте си ги ставовите, дека ќе дојде денот кога веќе нема да можат да ве трпат тие што највеќе ве бранат и ќе настрадате од сопствената ароганција.

Нема да ве кошта ништо да се признае нешто што се случило.
:sick::sick::sick:

psss Ne se trgnati, i sega sto ke troluvas??

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
psss Ne se trgnati, i sega sto ke troluvas??
ОК,тоа е твое мислење. Јас имам подруго. Имам подруго мислење и за настаните од 1895-1915. Иначе тука можеш да имаш подруго мислење, не е забрането, не е ова Турција :)

Пази другпат што гомна јадеш, за да не ти се повраќа.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Заради вашиот начин на зборување многу тешко ми е на срцето а лесно на простатата

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.451
Поени од реакции
5.142
More smrden jamajka, ti si ovdeka naj glup clen sto moze da postoi,ti aber nemas od nisto, samo troluvas, ama ako ke dojde denot koga ke se ebi balkanot od site strani,pa posle vo koja nekoja dupka ke se kries, ti si eden obicen smrden blgarin sto nema madinja javno da gi kazuva ovie lagite,tuku se krie kako pizda pozadi kopjuterot i troluva 24 saati nonstop pred kopjuterot, limitiran mozok i kukavica..:tapp:
Да не си грешка Поларис? Јас мислев дека јас сум најглупиот член на форумов.
Како само ги насочуваш навредите кон тие што ја кажуваат вистината, која не е во полза на Турција...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Турција не е никаков пријател на Македонија.Турција само ја користи како алиби Македонија да и контрира на Грција.Сиот напредок на Турција се должи , затоа што прифати европски вредности на живеење, а не муслимански.
Секаде кадешто стапнала турска нога на Балканот е мање више бедотија.Споредете ја Војводина и Јужна Србија.Нема споредба.
Освен пусти села, убиени христијани, исламизирани Албанци, Срби, Македонци Балканот никаков друг абер нема почуствувано од Турците.Преку економија и нивните исламизирани “чеда“ активно работат на исламизација на Балканот.Еден куп Албанци, Турци, Македонци муслимани, Срби муслимани(Бошњаци) се туркофили.

M

Muranyi

Гостин
Да не си грешка Поларис? Јас мислев дека јас сум најглупиот член на форумов.
Како само ги насочуваш навредите кон тие што ја кажуваат вистината, која не е во полза на Турција...
Не бе јас сум најглупав и башка Блгарче сум и се кријам позади компјутер а тешко мене ако ме најдат преку IP адреса.Башка мошне веројатно е дека сум твој профил:)Бот да беше ќе беше понепредвивлив.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.451
Поени од реакции
5.142
Не бе јас сум најглупав и башка Блгарче сум и се кријам позади компјутер а тешко мене ако ме најдат преку IP адреса.Башка мошне веројатно е дека сум твој профил:)Бот да беше ќе беше понепредвивлив.
Секој кој зборува реално (а тоа во последно време е против Турција) е Бугар, незнајко, селанец, неписмен, најнајнајнајглуп на форумов и сл

Побарајте ги постовите на Поларис, слободно, сите членови и ќе видите дека во нив нема ништо друго освен навреди, инает, и она стандардното, Турција е стара членка на нато, Турција е трета воена сила, Турција не е ко другите муслимански земји и тоа.
Реалноста, фактите, кој ги ебе нив. Битно е дека некое неписмено новинарче напишало дека Турција е втора земја по економски раст во светот (што воопшто не е точно) и постојано се вергла тоа.

Внимавајте каков одговор ќе следи на постов од Поларис. :vozbud:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Зарем мислиш дека ционистите биле толку моќни во тоа време? Врзувањето на Евреите со неправдите на Македонскиот народ и „словенството“ воопшто не не води никаде. Поготово не во период кога Евреите све повеќе се врзуваат со Русија.
Да те подсетам дека католиците беа тие што ги масакрираа Евреите исто како и православните во инквизицијата и во крстоносните војни.
Дека во одредени историски околности постои судар на интереси, постои.
Но дека врските на западните кралски фамилии, ватикан и ционистите се силни и ги отстрануваат сите можно закани на брутален начин, тоа го имавме и оваа година, примерот Либија, која сакаше да излезе од таа шема.

Словенството под дифолт е закана за западот, ако се обедини, почне да се развива по своја независна патека.
Тоа во себе го содржи древното учење, знаење, култура на стариот народ Белазги, интелект кој има и духовна компонента.
Падот на последната империја која го чуваше тоа богатство, Македонија, доведе многу народи да залутаат та и ден денеска незнаат од каде се и што се. Да не ја шириме, сепак темата се Франција и Турција.

Kajgana Shop

На врв Bottom