- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.309
- Поени од реакции
- 84.456
Тоа е твоја перспектива, како несовршено битие.Порано тоа го викаа мазохизам...
Остатокот не можеш да го разбереш без духовна логика.
Тоа е твоја перспектива, како несовршено битие.Порано тоа го викаа мазохизам...
Сега почнуваш да д'ткаш. Не се секирај, те разбирам јас. Секогаш кога ќе наидеш на аргумент кој ја тера твојата претстава за Универзумот, смислата и се останато у курац, ти го пикаш аргументот под тепих. Тој на тебе ќе ти се буни!Тоа е твоја перспектива, како несовршено битие.
Остатокот не можеш да го разбереш без духовна логика.
јеби га...
Јеби га...
Се разбравте.... не фецесирај на темава.
Беше како не беше што мислиш кој ја повлече рачката.Е да де. Само на небото се поблиску. А онака патем, беше Бог присутен во Аушвиц?
На лицу места?
Точно е. Божиќ се слави на 25 декември со декрет од 350 година, за да се овозможи паганите полесно да го прифатат христијанството. Паганите во Рим во овој период го славеле празникот Сатурналиа, а им се ветувало дека ако преминат во христијани ќе можат да го слават истиот како Божиќ. Паганите имале обичај да носат и украсуваат елки во своите домови (ги украсувале со тркалезни лампиони кои го симболизирале сонцето). Палењето огнови што кај нас е обичај за Коледе или Стара Нова Година, каде-како, е исто така пагански обичај. Паганите принесувале жртви и дарови за време на декемвриските и јануарските празници и од таму е останата традицијата на дарување подароци за овие празници...Јебеш цивилизација, ако вака паганите се забавувале. Не, сериозно. Свите празници се пагански уствари коа ќе видиш. Мислам традициите шо се дешаваат околу празниците. Празниците христијански се поклопуваат со датите со пагански празници па ете и традициите си продолжиле...Ваљда некој го пишал ова пред тоа, јаки фраери пишале на темава али сепак да си кажам јас, коа веќе почнав...
Абе ти да не си плавуша?!? Божик на 7ми се слави кај православните христијаниВо ред е тоа, Божиќ е христијански празник, само се слави на 25 декември заради ускладување со паганите, и многу обичаи кои се практикуваат денес се преземени од паганите.
Божиќ со декрет се слави на 25 декември, тогаш го славеле и православните. Информирај се зошто сега го слават на 7ми и зошто имаме празник како Стара Нова Година кој е на 13-ти. Значи јас за одлуката од 350 година зборував (види погоре) а таа е Божиќ да се слави на крајот од декември заедно со Сатурналиа. Немам потреба да се базирам на православните христијани кога зборувам за Божиќ.Абе ти да не си плавуша?!? Божик на 7ми се слави кај православните христијани