Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Мај диар,
ЌЕ СЕ МАЖАМ!!! буууу циклама штиклички и фустан кој зафаќа 3 м2 :) хухухухуху :) Нова година, уште поголема среќа :) пу, пу, да не се урочам :) Насмев од уше до уше :)

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Драга,
Денес мајка ми разочарана доаѓа и ми вика: "Добро до кај оди човечката глупост и себичност? Зарем нема веќе луѓе кои немаат намера да ти наштетат и да профитираат на твоја корист?"
...Мамо, џабе се зборови сите се такви...
И пауза... Чекај малку, не треба веќе да отрпнала од такви луѓе? Не треба јас да сум онаа која штотуку ја открила таа грозна вистина, а мајка ми да е таа која ќе ме пречека со прегратка и утеха.
Искрено се осетив како да дошла и да ми рекла: Еј знаеш дека не постои Дедо Мраз, не лажеле цело време!
Тоа ме натера да размислувам, сега нешто не е во ред со луѓево или никогаш, ама баш никогаш, нема да престанам да се разочарувам иако го знам фактот дека homo homini lupus est?

К

Кики.

Гостин
Драга,
ако случајно видиш девојка со речници кои се потешки од неа, не се плаши, јас сум. Денес добив искривување на ’рбетот од нив и планирам да ја тужам професорката за нанесување трајни оштетувања на мојот ’рбет. Шала на страна, стварно беа тешки.
Испитот помина како што очекував и сега треба да чекам резултати и да правам семинарски.
Денес, посебно ми се спие, не знам зошто. Сега ќе спијам, па ќе почнам да пишувам семинарска и се надевам дека до утре ќе биде готова.
Ајде поздрав :sleep:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
После многу долг период, да се вратам на темава и да пишам работи кои ми се или не ми се по кејф, за да другите можат да мавнат сеир или па уопште да не прочитаат.

Чудна работа, дури вчера полека сфатив дека на несвесен начин сум набил многу животно искуство во однос на други луѓе. Не велам дека и другите може не се осеќаат исто како мене, но сепак нели јас пишувам за себе.
Ми се допаѓа тоа што знам дека можам да се носам со секого, во било која ситуација во раговор на тема која не ни мора да ја поставам јас.
Пред извесен период во здрав разговор со драга личност зборевме за некој стил на облекување, покажување или криење на интелектуалноста пред луѓе кои немаат ни потреба да не запознаваат какви што сме итн. Велев дека глупо би било у друштво на клошари без грам памет да се избациш пицнат од глава до пети со фино сако, кондури-патики (не ко Тошо Малерот) у тон со остатокот на облеката итн. Таа ми рече дека доколку во себе знаеш дека си сигурен во сопствениот интелект, начин на мислење, зборење и памет, можеш дури да се избациш со рамбовка и "кило злата око врата" на српски рап :).
Чудна работа, вчера ми пројде тој муабет во 2 и пол навечер гледајќи некои работи и го сфатив тоа што го пишав погоре.
А и не е само тоа, но за друго, во друга прилика.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Ќе излезам со другарките од маало,на кафе и в диско,после 100 години:) Ах, ми недостига тоа време кога се дружевме, а сега одвај се гледаме. Се надевам дека овој пат ќе бидеме сите на број.

П

Пепси_

Гостин
не се нормалнии кајги не се еј збрлавев.....па кој толку го држе и стое зад него мајке ми така минува....јас тука душа испуштив а он мака нема.....каква неправда ауууу

Патем -1 ден.....дома почнаа уште сеа да ме малтретират шо ќе носиш ово оно....многу ги мразам за вакви работи ептен хистеришат.....ја би и со еден ранец да одам шо по малце.... :D

љубовта ќе ме огрееела наскоро......така и кажале на мајка ми ваму де....ја чисто сумљам нема ништо на радарот кај мене....:pos:

С

Сатори

Гостин
Драга Кајгана,
I disappear into the person I love. I am the permeable membrane. If I love you, you can have my everything. You can have my time, my devotion, my ass, my money, my family, my dog, my dog’s money, my dog’s time—everything. If I love you, I will carry for you all your pain, I will assume for you all your debts (in every definition of the word), I will protect you from your own insecurity, I will project upon you all sorts of good qualities that you have never actually cultivated in yourself and I will buy Christmas presents for your entire family. I will give you the sun and the rain, and if they are not available, I will give you a sun check and a rain check. I will give you all this and more, until I get so exhausted and depleted that the only way I can recover my energy is by becoming infatuated with someone else.
Виолета​

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Си го одржав зборот и точно на време ги однесов сликите на уесбе кај Дејви на работа. Аааааааааа живеам со чоеко :icon_lol:, него сериозно стварно о.к. е моите предрасуди ми излегоа многу погрешни. А. вика сите по него идат ако не е тој нема ништо да биди, и да ја почувствував неговата аура на водач зрачи од него моќно нешто :icon_lol:.
Него среќен сум затоа што сум среќен уште љубов ми фали малку сега, не секс развратно нешто сакам малку нежност бе, нечија глава да заспива на моите гради ете тоа :icon_lol:.
Да се подсетам себеси да не летам многу оти испозатворија и кафичи, бутици, парфимерии само кладилниците работат маме да ебам нивно :icon_lol:....

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич, многу луѓе умреа поради алкохолот, но многу повеќе се родија поради него !!! Ти шо викаш?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Пеколни неколку дена ме чекаат. Од среда до сабота по цел ден на работа. ( Дури и рима има :pos: ) Мамата ќе ми се расплаче......

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Драга, ми се јаде нешто што никогаш не сум јадел. Ај да видам што ќе направам со моите готварски способности.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Знаеш, не можам да и се лутам на комшиките. Традиција ми стана недела пред Нова Година да го имам чувството дека живееме во еден стан. Плус годинава имаат друг хит што го пуштаат после секоја песна.

Ќе ги почекам да ми кажат во колку ќе можам да заспивам до кај 01 јануари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom