Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Keiko
  • Време на започнување Време на започнување
Спиро, што е лажно а што вистинито?
Дали сметаш дека вистинската вистина е таа која ја пишува во големата книга, за кое сите ние мислиме дека се измислени приказни?

Вистината е како песничка, Вистината е како сказна
Кој на Неа и’ се противи, самиот си нанесува казна!

Пилат Го праша: „Што е тоа вистина?”

(Ев. Јован 18:38)

Пак детево печурки јадело.... или некоја зготвена супстанца

Вистината е како песничка, Вистината е како сказна
Кој на Неа и’ се противи, самиот си нанесува казна!

Пилат Го праша: „Што е тоа вистина?”

(Ев. Јован 18:38)

Пилат е единствената позитивна фигура во Библијата. Многу му е гајле него за некоја глупа кавга на Евреите...

Добро, никогаш не ти се смачува да тролаш?

Пилат е единствената позитивна фигура во Библијата.

Добро, никогаш не ти се смачува да тролаш?
и спиро е единствен позитивен лик на подфорумов, сите нешто мрчат, спиро си везе... :pos:

и спиро е единствен позитивен лик на подфорумов, сите нешто мрчат, спиро си везе... :pos:

Нема борба со Спиро, како машина за продуцирање глупости е. И тоа во црвено...

Со неговото појавување просечниот коефициент на интелегенција на подфорумот драстично опадна..

Дали е можно Спиро да е брат на Игорче? :vozbud:

:)

Секој - без разлика на неговата класа, раса, нација, деноминација, интелегенција ... - кој што е исполнет со Духот Кој што сведочи дека Господ Исус Христос е отелотворението на Мудроста БОЖЈА, мие брат или сестра кои ги ценам и сакам дури повеќе и од оние кои ми се крвно сродство, а Го негираат Господа !

.

Секој - без разлика на неговата класа, раса, нација, деноминација, интелегенција ... - кој што е исполнет со Духот Кој што сведочи дека Господ Исус Христос е отелотворението на Мудроста БОЖЈА, мие брат или сестра кои ги ценам и сакам дури повеќе и од оние кои ми се крвно сродство, а Го негираат Господа !
Ако ќе ти помине ...

Муслиман или Христијанин си?

Ако ќе ти помине ...
Тешко, оваа состојба не поминува лесно

.

Муслиман или Христијанин си?

Има ли поголем и почист Евреин, Христијанин, Муслиман, Будист, ... Комунист, Хуманист, ... од Мудроста БОЖЈА Чиста - за спасение на сите отелотворена - во Исуса Христа?

.

.

Има ли поголем и почист Евреин, Христијанин, Муслиман, Будист, ... Комунист, Хуманист, ... од Мудроста БОЖЈА Чиста - за спасение на сите отелотворена - во Исуса Христа?

.
Комедија си жими се, ми недостигаше едно време кога те снема, се газам од смеење на твоиве постови.
Само не знам дали тролаш или трипаш на табли. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom