Тони Зен

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Му умрела циганката, па сега он сам се фали. Не дека слушам рап, ама Чиста Околина, Саф и Мозаик се навистина добри дури и човек што не слуша рап може заради нив да почне да слуша.
Овој Тони Зен песните му се јас сум најјачи фраер у град, кога никој нема, и најкрвав е кога ми тече крв од нос и уште се прашувате дали му се идиотски песните, тука нема место за прашање бидејќи одговорот е едноставен Да, што е идиотското во нив многу се фали и нека хејтерите само хејтаат за него тоа во глобала му се текстовите, па кој го пее тоа, па еден Коста Бургов има посолидни текстови, па тука ставете го и Ѓоко Ѓорчев, Ристе од Припор и да не ми замерат другите.
Која е разликата меѓу ова?
И ова??
Дај бе не заебавајте, во некој филм сте влезени дека сте cool ако сте underground, дечково ако не друго, барем од продукциски аспект можи комотно да се носи со големиве, цел свет што ги слуша...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Дај бе не заебавајте, во некој филм сте влезени дека сте cool ако сте underground, дечково ако не друго, барем од продукциски аспект можи комотно да се носи со големиве, цел свет што ги слуша...
Разликата е во текстот, матриците се слични ако не и исти за некои песни, барем денеска тоа е лесно со помош на компјутерите и интернетот

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Разликата е во текстот, матриците се слични ако не и исти за некои песни, барем денеска тоа е лесно со помош на компјутерите и интернетот
Епа не случајно ги одбрав овие песни, своевремено што беа најголеми хитови. Што е разликата во текстот пример на Real Slim Shady и Дали сакаш? Исти к*рац два јазици...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Епа не случајно ги одбрав овие песни, своевремено што беа најголеми хитови. Што е разликата во текстот пример на Real Slim Shady и Дали сакаш? Исти к*рац два јазици...
Работата е што на Зен и сличните секоја песна им е тоа, јас сум најЈачи сите само хејтате итн

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Он да не е продуцент на песните? Он само го рецитира текстот кој не е сигурно ни дали е негов.
А за продукцијата можеш да му честиташ на комшијата од Албанија не ми текнува сега како се викаше. Да и јас се согласувам дека е добар продуцент, но на поп песни.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Он да не е продуцент на песните? Он само го рецитира текстот кој не е сигурно ни дали е негов.
А за продукцијата можеш да му честиташ на комшијата од Албанија не ми текнува сега како се викаше. Да и јас се согласувам дека е добар продуцент, но на поп песни.
Зборувам за песните. Не ме интересира кој ги продуцира, ако гледаш така, во америка 90% од песните се или на Timbeland или на P.Diddy или на Justin. И изведувачите само ги цитираат/пеат. Значи, јас Тони Зен, и сите други пејачи и групи, ги гледам како изведувачи. Не ме интересира, ни кој му ја прај музиката, ни каков е во приватнио живот, ни дали бил препотентен, ни дали женкар бил или бил педер...јас ја слушам музиката, и буквално ништо друго не ме интересира за него.
И во случајов за Тони Зен, лично не ме интересира баш ништо (иако сме се запознале и лично, и далеку од арогантен барем мене ми се виде), единствено што ме интересира е продукто негов, и тука завршува се...

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Зборувам за песните. Не ме интересира кој ги продуцира, ако гледаш така, во америка 90% од песните се или на Timbeland или на P.Diddy или на Justin.
Па ти сам рече од продукциски аспект затоа и го болдирав тоа. Ја ти одговорив за продукцијата. Тони Зен не е продуцент.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Па ти сам рече од продукциски аспект затоа и го болдирав тоа. Ја ти одговорив за продукцијата. Тони Зен не е продуцент.
Значи не си ме разбрал добро. Зборувам, песната како песна како е испродуцирана. Другото не ме интересира. Јас кога слушам некоја песна, ја слушам песната, а не барам информации кој се стои зад неа...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Која е разликата меѓу ова?
И ова??
Добра поента имаш, ама лош избор на примери даде :) Еминем многу ти штрчи од вторите споредби :)

Инаку: Како да ви објасни човек на вас „хардкорците“ дека да праиш пари од рап не значи дека си фејк ? Фејк стануваш во оној момент кога го мењаш стилот за својот звук да го приспособиш на поширока маса, односно да паднеш во квалитет за да дојдеш до тие пари. А ако до пари од музика дојдеш преку квалитетни песни тогаш си само успешен андерграунд изведувач :) Се надевам малце се разјаснија некои работи

I

Intex

Гостин
Значи не си ме разбрал добро. Зборувам, песната како песна како е испродуцирана. Другото не ме интересира. Јас кога слушам некоја песна, ја слушам песната, а не барам информации кој се стои зад неа...
Со кое право некој може да се нарече артист ако некој му напише текст, друг му продуцира музика, и он само испее? Се бараат уметници, а не уште еден куп Каролини и Благици.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Со кое право некој може да се нарече артист ако некој му напише текст, друг му продуцира музика, и он само испее? Се бараат уметници, а не уште еден куп Каролини и Благици.
Прво, што е артист ко така?
Второ, кај е тој огласот да го видам јас кај што се бараат уметници а не Каролини и Благици? Кој ги бара тие уметниците?
Последен пат ко проверив, еве како сто работите на најмеродавната работа за побарувачка на музика во моментов... http://www.youtube.com/results?search_type=videos&search_query=most+viewed+video+on+youtube&search_sort=video_view_count

I

Intex

Гостин
Прво, што е артист ко така?
Второ, кај е тој огласот да го видам јас кај што се бараат уметници а не Каролини и Благици? Кој ги бара тие уметниците?
Последен пат ко проверив, еве како сто работите на најмеродавната работа за побарувачка на музика во моментов... http://www.youtube.com/results?search_type=videos&search_query=most viewed video on youtube&search_sort=video_view_count
Далеку ќе те однесе јутјуб како мерило за успешен уметник.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
А што е тоа пак успешен уметник?
Што го прави уметникот успешен? О брате... пари, се е за пари. Како ќе се нашмркаат "уметниците" ако немаат пари?
Зарем навистина веруваш дека луѓето се собираат во гаражи и велат О, абе нека се ебат и пари и се, јас свирам за душа.
Иначе Ред Стар Фан погоре многу добро објасни која е разликата меѓу комерцијала и андерграунд.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Значи мешаш термини брат. Прво те прашав што е Артист не ми одговори.
Второ, што подразбираш ти под успех?
Ако 500 000 000 гледаност не е успех, еве ти објасними. Да не имаме погрешно сваќање за терминов.
Ако сакаше да кажиш наместо успех, квалитет, да те разберев. Меѓутоа, не можиш така лесно во уметноста да кажиш што е квалитетно, а што не е. Тука се работи исклучиво за вкус. Пример мене ми е омилена боја плава, тебе зелена.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Инаку: Како да ви објасни човек на вас „хардкорците“ дека да праиш пари од рап не значи дека си фејк ? Фејк стануваш во оној момент кога го мењаш стилот за својот звук да го приспособиш на поширока маса, односно да паднеш во квалитет за да дојдеш до тие пари. А ако до пари од музика дојдеш преку квалитетни песни тогаш си само успешен андерграунд изведувач :) Се надевам малце се разјаснија некои работи

Ne sakam sega da zvucam pederski i hejterski ama ova nesto mnogu me asocira na edni faci od makedonskata rap platforma.

A kako bese stilot muzickata vibracija pred toa ???

Hmmmm kakvi absurdi covek moze da sretne vo rapov denes.

Istite tie sto nekogas rapuvaa stihovi ete vakvi " rapot go pravish za pari, si ja izgubil milinata (tazzak akabatov-producentot) " za da mine vremeto, okolnostite na TVto da se obrnat, i da ima TVto potreba od nekoi nemoralni faci koi kje go zapolnuvaat mestoto na TV.I ete dobija sansa, i odma ja iskoristija i go smenija svoeto moto.Go promenija stilot kako sto kazuva ti, so cel da se doblizat do pogolema masa na luge so takvi pesni kako gore trite.Jungle style, drum & bass ova ona i seto toa pod edna ista kapa so ime RAP.
Potoa pocnaa masovo da snimat sekojdnevno po nekoja pesna, sekoj 6ti mesec po eden album, sobraa kvantittet i kolicina so koja sto kje imat osnova i baza da kazat deka se naj zasluzni za da lapat pari, a vsusnost zad seto toa da napravat golem absurd.Si pluknaa na toa sto samite go zborea nekogash aj da ne trazam stihovi i da ne se povtaram.
Rastev so takva muzika, zadoen bev so tvrdiot moral, za na kraj da vidam kako artisti POCNUVAAT TVRDO, prodolzuvaat MEKO, i na krajot pak se vrakjat kon TVRDOTO kako picki oti gledaat deka mekoto nekako ne gi saka niv nitu oni nego iako probaa da napravat experiment za pari.Izvini, ama 300/400 denari za cd, nastap 150 denari, CD zastiteno od kopiranje i sekoj mora da go kupi i toa se so cel za na krajot da zemat pari pari i samo pari.
Ne be brAT !!!! Ne moze edno vreme da pravis teska muzika i posle toa da se omekushavish i da velish deka seusshte si istinski i go pravish od srce toa nesto a sepak da zimas pari iako stilot ti stanal pishija.
Da bideme realni.

Mnogu ubavo kazano.
Nogu jasno e deka i mene mi e bilo sekogas smesno kako nekoj kje ode kje kupe za 100 evra instrumentalka, kje mu napisat ili kje napise nekoj epten bled i povrshen text, kje zeme kredit za nekoj spot i posle kje izleze da se kurce na intervju kako ARTIST.
Epa kako moze artist da e nekoj koj go pravi tocno toa gore opisanoto protiv nekoj koj sto SAM PRODUCIRA, SAM RECITIRA t.e. si pise text i sam go reklamira toj proizvod.

Што го прави уметникот успешен? О брате... пари, се е за пари. Како ќе се нашмркаат "уметниците" ако немаат пари?
Зарем навистина веруваш дека луѓето се собираат во гаражи и велат О, абе нека се ебат и пари и се, јас свирам за душа.

Hehehehe :) :) :) ete ti label kade sto site artisti se sobrani na edno mesto i site izdavaat kvalitetna muzika za bez pari ;).Sami artisti bez da si kupuvat talent i na kraj seto toa za ti i jas da go slusame za bez pari.

Ete proveri.Ne se site alcni za pari :)

www.dustedwax.org

I za kraj ete vidi ja sto sum pisal kako samostoen artist / producent, mc ili whatever no vazna e krajnata cel, smisol i pricina poradi koja tvoram (jas licno):

Band Interests
- Non Commercial Music for Spiritual Enlightenment -

Proveri - http://www.facebook.com/pages/Mista-93-the-demos-page/134811069906808?sk=wall
No sepak.Ima mnogu fejkerizam u muzikata.Retko koj pravi muzika lojalno, moralno, nematerijalno, dosledno i kvalitetno od samiot pocetok do kraj.Epten retko ima takvi artisti.

Pozdrav.

Kajgana Shop

На врв Bottom