Инаку: Како да ви објасни човек на вас „хардкорците“ дека да праиш пари од рап не значи дека си фејк ?
Фејк стануваш во оној момент кога го мењаш стилот за својот звук да го приспособиш на поширока маса, односно да паднеш во квалитет за да дојдеш до тие пари. А ако до пари од музика дојдеш преку квалитетни песни тогаш си само успешен андерграунд изведувач
Се надевам малце се разјаснија некои работи
Ne sakam sega da zvucam pederski i hejterski ama ova nesto mnogu me asocira na edni faci od makedonskata rap platforma.
A kako bese stilot muzickata vibracija pred toa ???
Hmmmm kakvi absurdi covek moze da sretne vo rapov denes.
Istite tie sto nekogas rapuvaa stihovi ete vakvi "
rapot go pravish za pari, si ja izgubil milinata (tazzak akabatov-producentot) " za da mine vremeto, okolnostite na TVto da se obrnat, i da ima TVto potreba od nekoi nemoralni faci koi kje go zapolnuvaat mestoto na TV.I ete dobija sansa, i odma ja iskoristija i go smenija svoeto moto.Go promenija stilot kako sto kazuva ti, so cel da se doblizat do pogolema masa na luge so takvi pesni kako gore trite.Jungle style, drum & bass ova ona i seto toa pod edna ista kapa so ime RAP.
Potoa pocnaa masovo da snimat sekojdnevno po nekoja pesna, sekoj 6ti mesec po eden album, sobraa kvantittet i kolicina so koja sto kje imat osnova i baza da kazat deka se naj zasluzni za da lapat pari, a vsusnost zad seto toa da napravat golem absurd.Si pluknaa na toa sto samite go zborea nekogash aj da ne trazam stihovi i da ne se povtaram.
Rastev so takva muzika, zadoen bev so tvrdiot moral, za na kraj da vidam kako artisti POCNUVAAT TVRDO, prodolzuvaat MEKO, i na krajot pak se vrakjat kon TVRDOTO kako picki oti gledaat deka mekoto nekako ne gi saka niv nitu oni nego iako probaa da napravat experiment za pari.Izvini, ama 300/400 denari za cd, nastap 150 denari, CD zastiteno od kopiranje i sekoj mora da go kupi i toa se so cel za na krajot da zemat pari pari i samo pari.
Ne be brAT !!!! Ne moze edno vreme da pravis teska muzika i posle toa da se omekushavish i da velish deka seusshte si istinski i go pravish od srce toa nesto a sepak da zimas pari iako stilot ti stanal pishija.
Da bideme realni.
Со кое право некој може да се нарече артист ако некој му напише текст, друг му продуцира музика, и он само испее? Се бараат уметници, а не уште еден куп Каролини и Благици.
Mnogu ubavo kazano.
Nogu jasno e deka i mene mi e bilo sekogas smesno kako nekoj kje ode kje kupe za 100 evra instrumentalka, kje mu napisat ili kje napise nekoj epten bled i povrshen text, kje zeme kredit za nekoj spot i posle kje izleze da se kurce na intervju kako ARTIST.
Epa kako moze artist da e nekoj koj go pravi tocno toa gore opisanoto protiv nekoj koj sto SAM PRODUCIRA, SAM RECITIRA t.e. si pise text i sam go reklamira toj proizvod.
Што го прави уметникот успешен? О брате... пари, се е за пари. Како ќе се нашмркаат "уметниците" ако немаат пари?
Зарем навистина веруваш дека луѓето се собираат во гаражи и велат О, абе нека се ебат и пари и се, јас свирам за душа.
Hehehehe ete ti label kade sto site artisti se sobrani na edno mesto i site izdavaat kvalitetna muzika za bez pari .Sami artisti bez da si kupuvat talent i na kraj seto toa za ti i jas da go slusame za bez pari.
Ete proveri.Ne se site alcni za pari
www.dustedwax.org
I za kraj ete vidi ja sto sum pisal kako samostoen artist / producent, mc ili whatever no vazna e krajnata cel, smisol i pricina poradi koja tvoram (jas licno):
Band Interests
- Non Commercial Music for Spiritual Enlightenment -
Proveri - http://www.facebook.com/pages/Mista-93-the-demos-page/134811069906808?sk=wall
No sepak.Ima mnogu fejkerizam u muzikata.Retko koj pravi muzika lojalno, moralno, nematerijalno, dosledno i kvalitetno od samiot pocetok do kraj.Epten retko ima takvi artisti.
Pozdrav.