Автомобили во размер

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ти на добродошлицата.
Изборот на модели и размери е навистина огромен и затоа човек едноставно неможе се да собира. Најдобро ако се фокусира на одредена марка или неколку, тип, нови или олдтајмери и слично. Јас сум собирал низ годините се и сешто и од сите размери, но со времето вкусот се истенчува и подрачјето на интерес се стеснува, така што последниве 3-4 години сум концентриран пред се на Fiat, па потоа Alfa Romeo, BMW и Mercedes. Сепак тоа незначи дека понекогаш не земам и нешто друго.
За жал Ferrari во 1:18 освен 456 GT, немам, иако таа марка ја обожавам особено оние од'50-ите и '60-ите години.
Знам дека кај нас има пластични модели од Revell во 1:24 на склопување, но не сум видел дали има камиони. Од тука ги купуваш или од надвор негде?
Инаку имам два камиона во 1:18, од кои едниот има и приколка.

MERCEDRS BENZ L 322, 1966, Schuco 1:18
IMG_0106.jpg

MERCEDES L 6600 1950, Minichamps 1:18
DSCF0928.jpg

2-Axle Truck TRAILER 1951, Minichamps 1:18
DSCF0938.jpg
Да, да, ги знам камиониве, екстра детали имаат, ама моиве се во размер 1/24 никако не можам да ги вклопам. Инаку од странство ги купувам или преку интернет зошто во нашава мила државичка нема ништо од тоа. А да не зборам за прибор (бои, четки, кит, алат итн.) Ако го продаваш ферарито прати ми цена по ПП.

Последниот мој модел во 1:18 е овој Seat 124.

SEAT 124, 1969, by IST Models 1:18
IMG_5283.jpg

IMG_5287.jpg

IMG_5288.jpg

IMG_5289.jpg

IMG_5291.jpg

IMG_5293.jpg

IMG_5295.jpg

IMG_5298.jpg

IMG_5300.jpg

IMG_5301.jpg

IMG_5294.jpg

И заедно со претходно набавените два модела со кои има иста каросерија но различно име.
Lada 2101(смб зелена), Fiat 124(жолт) и Seat 124(бел)
IMG_5304.jpg

IMG_5306.jpg

IMG_5309.jpg

IMG_5310.jpg

IMG_5316.jpg

IMG_5319.jpg

IMG_5294.jpg

--- надополнето: 25 декември 2011 во 16:21 ---
jas imam postari ferrari modeli samo sto se 1/43
Во 1:43 ги имам само овие.
kolekcii1003.jpg

А во 1:24 овие.
sliki2014.jpg

Годинава ја завршувам со следниве модели:

1:18 Porsche Cayman S18-10-2011.jpg

1:18 Lamborghini Aventador LP700-407-12-2011.jpg

1:18 Mercedes SL 65 AMG BITURBO BLACK -SERIES
23-12-2011.jpg

Attachments

Годинава ја завршувам со следниве модели:

1:18 Porsche Cayman SПрегледај го приврзокот 38357

1:18 Lamborghini Aventador LP700-4Прегледај го приврзокот 38360

1:18 Mercedes SL 65 AMG BITURBO BLACK -SERIES
23-12-2011.jpg
Браво, супер моделчиња, малку ламбото не наликува на себе ама Ок е. Инаку тоа Кајманот го имам (црвен), требаше да ми кажеш и така го продавам за ефтини пари. Нов, непипнат. :)

Браво, супер моделчиња, малку ламбото не наликува на себе ама Ок е.
Бураго е и завршната обработка е малце утната и од тие причини од 2012 место 3 модели месечно ќе купувам по еден модел ама квалитето изработен.Тука го вбројувам и maisto ама далеку поквалитетни се norev,minichamps,autoart,kyusho.

Бураго е и завршната обработка е малце утната и од тие причини од 2012 место 3 модели месечно ќе купувам по еден модел ама квалитето изработен.Тука го вбројувам и maisto ама далеку поквалитетни се norev,minichamps,autoart,kyusho.
Добро размислување и добро кажано.(y)

Е па јас кога ти зборев, ти викаше "не скапи се". Точно е дека се скапи ама квалитетот на изработка и деталите се неспоредливи со послабите брендови, барем за Autoart и Kyosho од кои имам неколку модели. :)

Е па јас кога ти зборев, ти викаше "не скапи се". Точно е дека се скапи ама квалитетот на изработка и деталите се неспоредливи со послабите брендови, барем за Autoart и Kyosho од кои имам неколку модели. :)
Бураго се со полаб квалитет,а последниве 2-3 модела што сум ги купил се ептен промашени.Да не збориме за bmw x6 кое ептен аматерски е направено.Џабе не кажале:Тоа што е скапо тоа е и убаво.

Бураго се со полаб квалитет,а последниве 2-3 модела што сум ги купил се ептен промашени.Да не збориме за bmw x6 кое ептен аматерски е направено.Џабе не кажале:Тоа што е скапо тоа е и убаво.
Види, бураго и маисто може да заличат на кјошо и аутоарт ако седнеш да ги доправиш, нели ако имаш мерак за тоа. Треба живци, има многу "ц'цкање", a и време ама со крајниот резултат се исплати.

Види, бураго и маисто може да заличат на кјошо и аутоарт ако седнеш да ги доправиш, нели ако имаш мерак за тоа. Треба живци, има многу "ц'цкање", a и време ама со крајниот резултат се исплати.
Во право си, може да заличат, мада по квалитет и детали се многу далеку едни од други, а за доправање ептен треба живци, јас лично не сум тој случај.
--- надополнето: 26 декември 2011 во 11:26 ---
Инаку имам за продажба еден:
FIAT 600 D, 1960, Quattroruote Collection 1:24
SLIKIavgust033.jpg

SLIKIavgust034.jpg

SLIKIavgust035.jpg

SLIKIavgust036.jpg

SLIKIavgust004.jpg

SLIKIavgust005.jpg

SLIKIavgust003.jpg

Фиќото не е ова од сликите, туку друго потполно исто, но спаковано во блистер како на сликава доле.
IMG_1745.jpg

Доколку постои интерес, пишете на ПП.

Мерак имам,ама треба многу време а времето кај приватник секогаш фали

Мерак имам,ама треба многу време а времето кај приватник секогаш фали
Е па и ти сега, знам дека се нема време ама пополека ке работиш. Јас на пример исто сум ограничен со време и една кола/камион ја/го работам по неколку месеци. Не можам да ти го доловам задоволството кога ке ги завршиш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom