Турција ги прекина сите контакти со Франција

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
:pos: Odi be begaj tamu, nemas logika nitu 1%... Ubo rekov jas, ako ja baras vinata kaj nekoj drug, toa e dokaz deka ne si sposoben za nisto..
Поларис,треба да разбереш дека немам ништо против турците и Турција,истотака треба да разбереш дека развој не се само неколку облакодери во повеќемилионски градови,трговски центри и средено централно градско подрачје...развој е нешто што опфаќа многу сфери во целокупното живеење!

почнувајќи од тоа дали има дупки по улиците па се до менталитетот на луѓето!

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
:pos::pos::pos: Sto nema da cita covek na ovoj forum ejjj leleee no comment,

(y)
--- надополнето: 25 декември 2011 во 15:25 ---
Поларис,треба да разбереш дека немам ништо против турците и Турција,истотака треба да разбереш дека развој не се само неколку облакодери во повеќемилионски градови,трговски центри и средено централно градско подрачје...развој е нешто што опфаќа многу сфери во целокупното живеење!

почнувајќи од тоа дали има дупки по улиците па се до менталитетот на луѓето!
:facepalm:

P

PewDiePie

Гостин
Овој поларис страшно неинтелегентен тип еј.

Види го почна да се самоцитира,Спасов гомна да јаде.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Овој поларис страшно неинтелегентен тип еј.
A ti sto si?? Pameten>?:sick:
--- надополнето: 25 декември 2011 во 15:30 ---
eee neka dojde toj pederot Erdogan i Davutoglu, neka vidat kakvi komentari i kakvi idei ima vo Makedonija protiv Turcija i Turcite, ee zaradi toa jas sakam da padne Erdogan, zatoa sto nonstop im pruzi pomos na balkanskite zemji, toa e isto kako jas doma da hranam zmija, sto ke me otrovi, daj Boze da pobedi NAcionalistite vo Turcija, pa barem da se promeni politikata za Zapaden Balkan..

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
eee neka dojde toj pederot Erdogan i Davutoglu, neka vidat kakvi komentari i kakvi idei ima vo Makedonija protiv Turcija i Turcite, ee zaradi toa jas sakam da padne Erdogan, zatoa sto nonstop im pruzi pomos na balkanskite zemji, toa e isto kako jas doma da hranam zmija, sto ke me otrovi, daj Boze da pobedi NAcionalistite vo Turcija, pa barem da se promeni politikata za Zapaden Balkan..
Абе што ти е тебе?
Како можеш мислења на поединци да ги генерализираш во мислење на една цела нација? Ако 5 членови овде се против Турција, тоа значи дека секој Македонец е против Турција? Се читаш ти што пишуваш, размислуваш кога постираш или слабо ?

И како ова го драматизираш, да дојделе националистите во Турција и да променеле политика. Ко цел балкан од Турција да зависи :D

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
ако националистите почнат да ја водат Турција ќе ја вратат во камено доба, тоа значи прекин на тарговијата меѓу Турција и европските земји тоа се 60% од парите на Турција.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Абе што ти е тебе?
Како можеш мислења на поединци да ги генерализираш во мислење на една цела нација? Ако 5 членови овде се против Турција, тоа значи дека секој Македонец е против Турција? Се читаш ти што пишуваш, размислуваш кога постираш или слабо ?
aj aj ne mi kazuvajte mene prikaski ovdeka, sum ucestvuval na mnogu seminari a vo edno i clen sum na turska nevladina organizacija i clen na Turksa partija,spored sekakvi istrazuvanja, a i ne samo preku ovoj forum, i preku facebook,i preku tv kanali, se primetuva deka se pisuva protiv Turcija, a toj glupot Erdogan da mu go ebam materot, da dade Gospod da padne vo Turcija sto e mozno pobrzo, i nacionalistite da pobedat, toj isto pravi i so arapite, im pomaga im pomaga, i posle pak ke stanat protiv Turcija, isto kako balkanskite zemji..
--- надополнето: 25 декември 2011 во 15:45 ---
аконационалиститепочнат дајаводатТурција ќејаврататво камено доба,тоа значи прекин натарговијатамеѓу Турција иевропскитеземјитоа се60%од паритена Турција.
Kakva vrska ima ? i vo Makedonija pobedi nacionalistite!! Pa nikomu nisto..

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
Kakva vrska ima ? i vo Makedonija pobedi nacionalistite!! Pa nikomu nisto..
благодарение на Ататурк и секуларниот карактер на Турција, таа е добро дошла воЕвропа како воен и економски партнер, ако тоа се промени таа станува една обичнаисламска држава во очите на Европејците и со неа ќе се однесуваат како со Иран например

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Кога ултранационалисти водат една држава се знае како ќе заврши таква држава.Такви луѓе само ќе и наштетат на Турција кога ќе се вперува со прст кон некој кој не се сложува со нив,па влошување на односите со соседите,вложување во воедна економија и занемарување на граѓанството..........

@Александров:По мое мислење да се каже дека Турција е заостаната е помало нелогично.Ова ќе беше точно да си останеше Турција како во времето пред Ататурк.Со Ататурк на власт доста работи им се сменија-Турција стана секуларна република,се модернизираше,одби да се приклучи во Втората светска војна задржувајќи си ја воената неутралност итн.Денешна Турција е поинаква од таа на отоманите.

Друго-ерменското прашање е сеуште табу тема во Турција исто како и нашето во Грција.Ако веќе се прават промени тие треба да се прават одвнатре(како на пример Мартин Лутер Кинг кој ја победи сегрегацијата во САД без помош од странски држави) инаку ако се прави притисок од надвор таков притисок ќе биде контрапродуктивен.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Хрватска е Австро-Унгарија дечко
спореди доволно Босна која беше само 50 години под Австро-Унгарија и ќе видиш што се е изградено во тие 50 години,театри,фонтани,универзитети,представителни административни згради...турциве освен едноставни сиви џамии кои изгледаат грдо,ништо друго не изградиле,него за 500 години го претворија регионот-кој пред турците беше центар на светот,во најнерзавиениот дел на Европа!

но дозволи малку посликовито да ја направам поентава

Австро-Унгарско наследство-Загреб

Турско наследство-Скопје

некој ја гледа разликата?:)

Александров, покажуваш стари Македонски Цркви на кои им е додадено минаре и се станати џамии. Амамите се исто така направени врз стари градби исто и ановите, неможе некој да ми каже дека Турците, кои се воглавном номадски народ во тоа време воопшто имале некоја архитектура поинаква од шатори. Отоманска Турција е изградена како паразит врз неколку стари цивилизации, тоа што го гледаме на сликите е ништо друго туку само доказ дека сме застанале во времето 5.5 векови, а не дека Турците донеле тука каква и да било архитектура. Тоа што го покажуваш го имало тука векови пред да дојдат Турците.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
aj aj ne mi kazuvajte mene prikaski ovdeka, sum ucestvuval na mnogu seminari a vo edno i clen sum na turska nevladina organizacija i clen na Turksa partija,spored sekakvi istrazuvanja, a i ne samo preku ovoj forum, i preku facebook,i preku tv kanali, se primetuva deka se pisuva protiv Turcija, a toj glupot Erdogan da mu go ebam materot, da dade Gospod da padne vo Turcija sto e mozno pobrzo, i nacionalistite da pobedat, toj isto pravi i so arapite, im pomaga im pomaga, i posle pak ke stanat protiv Turcija, isto kako balkanskite zemji..
Немој да мислиш дека ти се правдам или нешто :D
Јас ти кажувам дека јас не познавам човек Македонец што има нешто против Турците. Ти си одел по форуми, јас живеам меѓу голем број на Турци, имам колеги, комшии, другари. Многу Македонци вклучувајќи ме и мене навиваа за Турција на разни европски првенства и такви глупости. Нема врска тоа што го збориш, тоа произлегува од тоа што ти лично си тежок фанатик, а скоро сите луѓе кои не живеат во својата матична држава се такви.
Ако Турција бара пријател во балканските држави, 100% сум сигурен дека ќе го најде во Македонија.

И уште еднаш да не те слушнам како си пишувал дека Македонците се неспособни. Додека во Италија се играа национални првенства во фудбал, тука во Македонија се асимилираше народ, додека во Франција се градеа облакодери, во Македонија се градеше црешово топче.
И пак Македонците успеале да направат прва република, прва монашка република, прва Црква во Европа, прва железница на Балканот, прв филм на Балканот и уште милиони работи !

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не оди подалеку за Турската Архитектура, туку види го последниот катастрофален земјотрес што го имаа со неколку десетици иљади жртви, кога како причина за толкавата трагедија не беше јачината на земјотресот, туку баш архитектурата, ставале камења од солена вода во бетонот.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Јас ти кажувам дека јас не познавам човек Македонец што има нешто против Турците. Ти си одел по форуми, јас живеам меѓу голем број на Турци, имам колеги, комшии, другари. Многу Македонци вклучувајќи ме и мене навиваа за Турција на разни европски првенства и такви глупости. Нема врска тоа што го збориш, тоа произлегува од тоа што ти лично си тежок фанатик, а скоро сите луѓе кои не живеат во својата матична држава се такви.
Ако Турција бара пријател во балканските држави, 100% сум сигурен дека ќе го најде во Македонија.

И уште еднаш да не те слушнам како си пишувал дека Македонците се неспособни. Додека во Италија се играа национални првенства во фудбал, тука во Македонија се асимилираше народ, додека во Франција се градеа облакодери, во Македонија се градеше црешово топче.
И пак Македонците успеале да направат прва република, прва монашка република, прва Црква во Европа, прва железница на Балканот, прв филм на Балканот и уште милиони работи !
Jas poveke od tebe ja cenam Makedonija, ama ako se pisuva protiv Turcite,togas ne ocekuvajte cveke da vi dam..

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53

:vozbud: дај ми информации за тоа баш сакам да читаам

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Александров, покажуваш стари Македонски Цркви на кои им е додадено минаре и се станати џамии. Амамите се исто така направени врз стари градби исто и ановите, неможе некој да ми каже дека Турците, кои се воглавном номадски народ во тоа време воопшто имале некоја архитектура поинаква од шатори. Отоманска Турција е изградена како паразит врз неколку стари цивилизации, тоа што го гледаме на сликите е ништо друго туку само доказ дека сме застанале во времето 5.5 векови, а не дека Турците донеле тука каква и да било архитектура. Тоа што го покажуваш го имало тука векови пред да дојдат Турците.
имаш право дека турците ја копирале архитектурата на црквите,но и копираното не го ископирале како треба,туку го копирале на што е можно поедноставен начин...

за нив се што не било од кал и трска било врв на архитектурата...

Kajgana Shop

На врв Bottom