Сонови, толкување на сонови

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Може некое посериозно толкување на пр од sattva или некој
друг но ми се чини нема такви.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 15:11 ---

Па никој не рече дека понекогаш неможе и глупости да
сонуваме. Но сепак најголемиот дел од соновите имаат значење, и соновите ни
се дар од Бога
po seriozno od ova?/mora nesto epten da si aj opleksal vo sekoj slucaj razgovaraj so zenskati i naprai i test za bremenost..........i Sattva ke ti go kaze istoto ke vidis

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Но сепак најголемиот дел од соновите имаат значење, и соновите ни
се дар од Бога
Нема потреба да го спомнуваш Господ со соновите. Се согласувам дека е потребно посериозно толкување на твојот сон. Веројатно е потребно да се согледаат повеќе аспекти од твојот живот и твоите искуства, Сонот е одраз на твојата свест и подсвест.
Обиди се сам да ги согледаш актуелните теми што те преокупираат. Можеби сам најдобро ќе оцениш за што се работи. За жал, јас не можам со ништо да ти помогнам, бидејќи сум лаик. Од соновите не можеш да очекуваш некое предсказание или пророштво, тие се само одраз на твојот внатрешен духовен живот.

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Нема потреба да го спомнуваш Господ со соновите. Се согласувам дека е потребно посериозно толкување на твојот сон. Веројатно е потребно да се согледаат повеќе аспекти од твојот живот и твоите искуства, Сонот е одраз на твојата свест и подсвест.
Обиди се сам да ги согледаш актуелните теми што те преокупираат. Можеби сам најдобро ќе оцениш за што се работи. За жал, јас не можам со ништо да ти помогнам, бидејќи сум лаик. Од соновите не можеш да очекуваш некое предсказание или пророштво, тие се само одраз на твојот внатрешен духовен живот.
ne e tocno..........jas tie dva sonovi sto gi pisav neznaci deka e nesto sto go mislam sto znaci toa deka sakam da mi lazi zelka ili da imam seks so zena?kakvi aktuelni sulcuvana koga nisto takvo nemase kaj mene nisto slicno a pak toa mi dojde na son te. nesto sum predvidila

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
ne e tocno..........jas tie dva sonovi sto gi pisav neznaci deka e nesto sto go mislam sto znaci toa deka sakam da mi lazi zelka ili da imam seks so zena?kakvi aktuelni sulcuvana koga nisto takvo nemase kaj mene nisto slicno a pak toa mi dojde na son te. nesto sum predvidila
Подсвест, нагони, желби и многу други работи има во нашите соништа. Меѓутоа се е од внатрешноста на нашата психа. Така да некакво предвидување на иднината врз основ на соновите нема никаков смисол.
Јас можам да ти напишам што мене ме преокупира. Јас сум во години кога видно стареам и размислувам за тоа што сум пропуштил да направам. А што ти размислуваш, со што си преокупирана, кои се твоите желби и се друго, најдобро го знаеш ти. Единствен проблем што ти ќе да бидеш пристрасна во оценка на сопствените сонови.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Овој сон го сонувала моја тетка.
Ја сонивала мојата мајка која е почината,како во нејзината куќа (дома) му поддавала даски на мојот сопруг.....што би можело да е....?

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54

Па никој не рече дека понекогаш неможе и глупости да
сонуваме. Но сепак најголемиот дел од соновите имаат значење, и соновите ни
се дар од Бога
Царе, според црквата, соновите се демонска работа. Не се дар од Бога. Јас не викам дека потполно верувам во тоа, пошто чепкам и на поле 'астрална проекција', и ми се дешаваат интересни работи, ама пак се сложувам со црквата дека не се од Бога. Сигурно некој ќе замеша прсти во ова дека во Библијата пишува дека имало соништа што биле пораки од Бог, ама ај тогаш за тоа.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Царе, според црквата, соновите се демонска работа. Не се дар од Бога. Јас не викам дека потполно верувам во тоа, пошто чепкам и на поле 'астрална проекција', и ми се дешаваат интересни работи, ама пак се сложувам со црквата дека не се од Бога. Сигурно некој ќе замеша прсти во ова дека во Библијата пишува дека имало соништа што биле пораки од Бог, ама ај тогаш за тоа.
Не се шегувај, за црквата е така поради тоа што има своја политика, ама вистината не е таква, исто така
црквата не признава бајачи пророци се било од
ѓаоло ами пророците во древното минато за кои пишува во
библијата .

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Бев со едно другарче пред дворното место на патот,
и гледам вселенско летало нло, леташе отпрвен мислевме
дека е наше ама после леталото почна да се движи
невообичаено и свативме дека е нло.
И после леталото падна се сруши во фудбалското
игралиште 100 метри е далеку од куќата.
И појдовме да го видиме со другарчето идругарчето ми
рече не гази по тревата има киселина од нлото, ама
не беше опасно барем така мислев, и лицето
на другарчето како да почна да свети од убавина чудно
но и убаво беше. И си реков во себе се е убаво како
некогаш. И си заминавме.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Овој сон го сонувала моја тетка.
Ја сонивала мојата мајка која е почината,како во нејзината куќа (дома) му поддавала даски на мојот сопруг.....што би можело да е....?
Да се сонува почината сестра значи дека во фамилијата се подготвува голема веселба.
Да се сонува својот домот, значи дека треба да се очекува напредување во работата.
Да се сонуваат даски значи, озборување.
Овие толкувања ги извадив од овде:http://www.inter.rs/sanovnik-z-3.html
Јави дали толкувањето е успешно
--- надополнето: 26 декември 2011 во 08:46 ---
некогаш. И си заминавме.
Да се види паднато летало. значи дека очекуваш проблеми
Лицето на пријателот значи дека се плашиш дека некој ( можеби пријателот ) ќе се разболи.
Стравот од киселина значи дека стравуваш од средби со непознати луѓе.
Да се гази трева, значи дека се плашиш да не се разболи некој твој добар пријател.
Заминувањето значи, дека се надеваш твоите стравувања дека нема да се остварат.
Толкувањето го направив врз:http://www.inter.rs/sanovnik-o-1.htm
Јави дали ти се бендисува.

S

Stivie G

Гостин
Сонував како ме удрил коњ и веднаш сум останал без свест
Исто така сонував како едвај се извлекувам од една длабока бездна
Ако знае некој во врска со тоа нека пише :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
У сон сонував како сум крадел цигари, кибрит и игли.
Да не знае некој да тумачи?
Кражбата, значи дека стравуваш за својот дом
Цигарите значат дека се плашиш од материјална загуба
Иглите значат дека се плашиш од зделки со загуба
Кибритот значи дека се надеваш на некаква добивка
Јави дали ти се бендисува толкувањето
--- надополнето: 26 декември 2011 во 09:05 ---
Сонував како ме удрил коњ и веднаш сум останал без свест
Исто така сонував како едвај се извлекувам од една длабока бездна
Ако знае некој во врска со тоа нека пише :)
Ударот од коњ значи дека се плашиш од деловен неуспех
Длабоката бездна, значи стравуваш од опасност
Излезот од бездната, значи дека се надеваш дека ќе ги совладаш непријателите и проблемите.
Јави дали ти се бендисува толкувањето

Член од
24 август 2011
Мислења
15
Поени од реакции
0
Se pocesto sonuvam kako nekoi lugje pukaat kon mene,kolicinski mnogu kursumi se toa upateni kon mene.Najcesto sum sama i begam i ne uspevaat da me ubijat dali deka se plasam i se budam ili deka ne sakaat:cuc: neznam

S

Sattva

Гостин
некогаш. И си заминавме.
(Ова е и општа симболика. Не е конкретно толкување на твојот сон ;))

Вселенски летала, НЛО, вонземјани... :
- Креативност на нашиот ум. Духовно патување на себеспознанието и личниот развој;
- (Предупредување!) Потреба за промена на перспективата во реалниот живот. ;
- Отфрленост од луѓето околу нас;
- Желба да се пронајдат духовни мети во нашите животи...

Киселина:
- Лутина, незадоволства, кавги со останатите;
- Заговор, предавство против нас...

Фудбалско игралиште:
- Натпревар и (себе)докажување. Можно е да постои, исто така, недостаток на соработка во некоја област на делувањето;
- Решеност да успееме во постигнување на нашите цели (во твојот случај, духовните). Поребна е поголема активност и страст за нивно остварување.

Трева:
- Љубов. Примање љубов.
Таа е симбол на животот, емоциите... исто како и водата.
- Да се биде во контакт со неа: ревитализација, санација, знаење, мудрост... Ефектот е зголемен доколку се чувствува нејзиниот мирис, и доколку тој контакт е воспоставен преку лежење.

(Опиши ми го Другарот преку ПП, доколку сакаш. Таму ќе ти објаснам се до детаљ.)
--- надополнето: 26 декември 2011 во 17:01 ---

Се разбира дека некои од нив укажуваат на предвидувања и пророштва.
Тие се одраз на внатрешниот духовен живот, кој во најголем дел не го следиме ни со најмал процент на будност. Не ги следиме сите негови патувања, прошетки низ мултидимензионалноста на времето и просторот, контактите со други медиумски извори... затоа што истите се многу кратки, т.е. премногу брзи, за истите да ги “улови“ нашата свест.

Kajgana Shop

На врв Bottom