Сонови, толкување на сонови

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
luge naj seriozno ve molam za help nekoj sto po veke se razbira...........ovoj mesec skoro petsestpati sonuvav seks so zensko a ne sum lezbo........citav tolkuvana od satva megatron i dolna crta od niv baram help...................satvicka moze nesaka da mi pomogne zosto i se sprotistaviv na temata so reziseri denes i moze ke misli deka i se ismeav a ne e taka samo i odgovoriv na prasaneto i epten malce na metal zatoa plis neka ne se luti samo komentari se toa i plus toa sakav da i pomongam so reziseri......................stvarno ve molam eden od vas trojca da mi pise tolkuvane plis............i toj so klompite me intereseirase mnogu ama nekoj mi go izbrisal sramotra ako ti neznaes da tolkuvas moze nekoj drug znae
najverojatno se cuvstvuvash osamena, seksot so zensko mozebi samo pokazuva kolku ti nedostiga vnimanieto od strana na tvojata majka, a i so zelkata e isto...
--- надополнето: 12 декември 2011 во 17:55 ---
sonuvav klucevi gi dadov da mi gi pocuvaat i mi gi izgubija potoa kopav dupka so race i gi barav zaedno so dugar mi a klucot go najde negov drugar i bese pogolem od toj so go barav potaka gi najdov i dr klucevi so gi zaginav a so ovoj golmiot kluc otkluciv eden katinar so sum sakala da go otvoram ot porano . i dr son sonuvav malo patce mn ubavo sakase da mi izbega i go cuvav naednas edna macka go zbrka i od usta i go isatadov ama samo so ke go spasev pak mu se nafrlase i me nanervra i ja frliv i ne mojse da se mrdni i go spasiv patceto .:)
ne si zadovolna so toa sto go imash vo momentov, na materijalen ili duhoven plan... imash zelba za uspeh, mok i bogatstvo i cesto tvoite celi gi povrzuvash so ona shto ti fali
--- надополнето: 12 декември 2011 во 17:57 ---
Сонував како сум нашол стара кола нешто како Фијат пред 70 години. Во очајна состојба и сум имал на ум да го реставрирам. Но не знам од каде да почнам дали од лимарија дали од мотор или од тапацирот на колата. Што ли ќе е ова?
dali se naogash na zivotna raskrsnica? vo tebe tlee zelbata da pocnesh od pocetok ama te koci minatoto...

S

Sattva

Гостин
dali se naogash na zivotna raskrsnica? vo tebe tlee zelbata da pocnesh od pocetok ama te koci minatoto...
Само кратко ќе се надоврзам во врска со “автомобилот“, генерално како асоцијација (инаку, се согласувам со ова толкување :)) за оние што имале соништа поврзани со овој предмет:
Тој е одраз на нашата амбиција,желба, способност да се движиме од една во друга фаза од животот. Ни укажува на степенот на нашата независност и контрола над сопствениот живот...

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Што значи да сонуваш си на голем брод на море и тој
брод потонува ама пред скрос да потоне јас скокнав на друг
брод и си реков во себе сега можеме да си одиме дома.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Само кратко ќе се надоврзам во врска со “автомобилот“, генерално како асоцијација (инаку, се согласувам со ова толкување :)) за оние што имале соништа поврзани со овој предмет:
Тој е одраз на нашата амбиција,желба, способност да се движиме од една во друга фаза од животот. Ни укажува на степенот на нашата независност и контрола над сопствениот живот...
А што ако сонувачот преминува улица и автомобил со огромна брзина залетан застанува пред него? што би можело да значи?

Исто ме интересира толкување за висина, што значи некој да се најде на огромна висина, дали зграда-небодер, планина и сл.

S

Sattva

Гостин
Што значи да сонуваш си на голем брод на море и тој
брод потонува ама пред скрос да потоне јас скокнав на друг
брод и си реков во себе сега можеме да си одиме дома.
Ти кажав. Освен ако ти треба второ мислење :)
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:10 ---
А што ако сонувачот преминува улица и автомобил со огромна брзина залетан застанува пред него? што би можело да значи?

Исто ме интересира толкување за висина, што значи некој да се најде на огромна висина, дали зграда-небодер, планина и сл.
1. Значи дека целите, верувањата, животниот стил, со еден збор, на личноста која сонува, се во спротивност со оние на друга, многу блиска личност.

2. Тие се позитивни соништа. Колку е поголема височината, подобро.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.558
Поени од реакции
4.490
Сум сонувал како сум возел џип...во џипот биле и мојте другари
Потоа сум сонувал како сум се симнувал на долги и широки скали, но сум се држел цврсто за да не ја изгубам рамнотежата и да не паднам.
Какви значења имаат овие сонови?

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54
Јас сметам дека соновите немаат никакво значење. На пример ми се случило да го гледам 'Тексашки масакр', и вечерта кога си легнав да спијам типот со моторната пила од филмот ме бркаше мене :). Шо значи тоа ? :) Православната црква вели дека не треба да им се верува на соништата. И јас мислам така.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Јас сметам дека соновите немаат никакво значење. На пример ми се случило да го гледам 'Тексашки масакр', и вечерта кога си легнав да спијам типот со моторната пила од филмот ме бркаше мене :). Шо значи тоа ? :) Православната црква вели дека не треба да им се верува на соништата. И јас мислам така.
Од кога Фројд ја напиша книгата „ Толкување на соновите “, работите се сменети. Јас не се разбирам во толкување, во свест и подсвест, но сум забележал дека има учесници кои многу сериозно пишуваат за ова. Можеби студираат психологија, можеби самостојно се образувале, незнам, но можат да се прочитаат интересни постови.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
23
Дечки ајде ве молам некој ако знае да ми каже што значи сонов прилично се уплашив коа станав..

Ја сонував мајка ми, си дојдов дома таа плачеше ми рече да седнам да ми каже нешто се тресеше жената. И велев ајде кажи побрзо.. До неа ги имаше двата телефони бежичните и тие постојано ѕвонеа. Ми рече Ани веќе некое време се јавува некоја жена и ми вели : Свекрво како си и злобно се смее.. Многу се плашам ми рече мајка ми.. Потоа повторно ѕвонеше телефонот, реков дај јас ќе се јавам.. Се јавив реков ало кој е таму, таа рече снао ти ли си и повторно злобно се смееше, потоа јас колку што ме држи глас почнав да се дерам по телефон, не се јавувај повеќе, ќе те пријавам, ненормална едно друго, се сум изнакажала и спуштив слушалка. Таа повторно ѕвонеше не не оставаше на мира и само и реков на мајка ми мамо ајде да одиме да го смениме бројот и се разбудив, срцето 100000 на саат ми чукаше...

Знае ли некој, ве молам???o_O

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Доста често ми случува сон во сон , нешто као Inception филмот хаха :D
Шала на страна , пред некој ден дремнав на пладне саат време и сонував како трчам по автопат , се разбудив од тој сон и во вториот сон и го раскажував првиот на мајка ми . Потоа повторно се разбудив и од тој сон и бев кај мене на улица се степав со еден комшија . И тогаш уште еднаш се разбудив и на последниот сон не се сеќавам баш , само знам дека бев во мојот кревет и пробував да се разбудам но неможев никако. Среќа заѕвони сестра ми на врата и успеав да се разбудам , и бев целиот испотен и срцево 100 на саат...Страв ме фати :/
И за време на сите сонови се беше реалистично и донекаде свесно ги правев работите... секој нареден сон се пореален изгледаше и се посвесен станував..

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Што значи си одев дома пешки моите си идеја зад
мене ама со колата зима беше и гледам штркови како
летаат некои слетуваја на земја, и после кога наближав
така стотина метри пред куќа моите три кучиња лаеја
по мене и сакаја да ме каснат а имаше и едно туѓо мислам ама имав точак го туркав
не го возев и со точакот се бранев.

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Што значи си одев дома пешки моите си идеја зад
мене ама со колата зима беше и гледам штркови како
летаат некои слетуваја на земја, и после кога наближав
така стотина метри пред куќа моите три кучиња лаеја
по мене и сакаја да ме каснат а имаше и едно туѓо мислам ама имав точак го туркав
не го возев и со точакот се бранев.
zenskati e trudna

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ова соновите се чудна работа. Ноќеска сонував дека сум положил еден испит. Кога станав, отварам сајтот на факултетот и гледам некои нови правила поради кои не можам да го полагам истиот испит. wtf

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Може некое посериозно толкување на пр од sattva или некој
друг но ми се чини нема такви.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 15:11 ---
Па никој не рече дека понекогаш неможе и глупости да
сонуваме. Но сепак најголемиот дел од соновите имаат значење, и соновите ни
се дар од Бога

Kajgana Shop

На врв Bottom