Зошто македонските момци не фаќаат албанки за девојки?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Епа ете ако ти многу си видела, кажи каде излегуваат па сите да ги видиме?
Највеќе се курчам кога на километарски коментар некој ми цитира една реченица која воопшто не го доловува тоа што ми било цел во постот :D
Па види вака, ти излегуваш во Македонски кафичи или дискотеки, тие таму не одат затоа не можеш да ги видеш. :)
Тие си одат кај што си има Албанци. Барев повеќето кај нас така прават.
И не можам да ти кажам за Скопје бидејќи не сум од Скопје.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:10 ---
процентуално повеке се грди отколку убаи шиптарките
Исто и Македонките, според мене. Повеќето се онака стандарт. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Па види вака, ти излегуваш во Македонски кафичи или дискотеки, тие таму не одат затоа не можеш да ги видеш. :)
Епа што се мешаш ондак ако не знаеш за Албанките од Скопје?:D
Не излегуваат ниту по Албански кафичи, пошто таквите воглавно се наоѓаат во Стара чаршија, а голем дел од моево друштво "спие" и знам дека освен поеманципирани Албанци и Албанки. Мнозинството (едно 70 %) во кафичите се Македонци/ки.
Во Мавровка во секој дел од денот, во кафичите врие студенти од коплексиве факултети правен,еконосмки, филозфски итн, а Албанки нема никаде...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:10 ---

Исто и Македонките, според мене. Повеќето се онака стандарт. :)
па од стандард има ли поубаво еееееееееее.....?o_O

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Епа што се мешаш ондак ако не знаеш за Албанките од Скопје?:D
Демек Скопје се грди ваму кај мене се убави.
Народ како народ човече има и убави и грди... :tapp:
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:14 ---
А што Македонки грди да не нема ?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
ма нееееее малку повеке се поубаво од стандард
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:16 ---

е добро де има и грди не викам дека нема но процентуално се поубави

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.284
Поени од реакции
5.544
Tokmu taka, denes se svrte trkaloto, makedonkite se pozatucani u sekoj pogled, otkolku albankite, turcinkite, bosankite i.t.n.
Denes mladata generacija na Albanki, povekjeto se skoluvaat, potoa naogjaat dobri rabotni mesta, najcesto po administracijata: ministerstvata, sluzbite, bolnicite, ucilistata, fakultetite, policijata, carinata, sudstvoto i.t.n. a i da ne uspeat da se vrabotat, sigurno kje si najdat nekoj bogat fraer(maz) svicarec, sto kje gi finansira i korzira, a pak i da ne najdat bogat fraer, togas tato iz nemacka, svicarska, austrija, italija kje im prati po doma "nekoe" evrence ili frankce, taka da mnogu nema da se nerviraat.
A sto e so Makedonkite: Doma nemaat, tate ne raboti ili raboti za mala platicka, mama isto taka sedi doma ko nevrabotena domacica, ako fatat nekoj decko ili pak se omazat i toj isto taka propalica kako i niv i toa ti e, sudbina. Kje najdat rabota, kje odat da sijat u nekoe desetorazredno firmice/tekstilno fabrice za plata nepovisoka od uan hand'rt juros, kje odat obleceni u nekoi iscoljkani i izlizani farmerici so rastureni kosista, kje trujat na pot, ako iskocat i sednat nekade kje zemat nesto najevtino i kje go smuckaat i lizitarat celi pet saati i.t.n. i.t.n. i posle kje se smejat so albankite, bile vakvi, bile takvi, kornele, smrdele, sedele doma, nepismeni bile, zabuleni bile, ragjale po celi fudbalski ekipi i.t.n. a ustvari nasive se dan'beter od albankite, vo pogled na nabrojanive raboti ...
ТИ СО ОВА ДАДЕ ДЕФИНИЦИЈА ЗА ПОИМОТ СЕЉАНКА ! :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052

Е не е исто...
А рзликата во голем дел се должи на тоа што едните се доселени од Косово, другите долги години живееле овде.
Имаш разлика како од небо до земја.
Исти сме сите Македонци во Македонијава?:icon_lol:
Нормално е да има секакви фаци, такво е општеството.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Е не е исто...
А рзликата во голем дел се должи на тоа што едните се доселени од Косово, другите долги години живееле овде.
Пак е истиот народ.
Па нормално дека не сме сите исти има и поубави и погрди. Но сепак тоа што сакаш ти да го кажеш, јас да те видам утре низ градов нема да те познам дека си од Скопје.
Или сите сме определени на Скопски, Битолски или Тетовски фаци ? :D
:pos:

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
е аман бе еве зошто македонците не факааат албанки зш јас си пишав оти сакам ама уште ми нема некоја пишано незнам што толку се срамежливи аааааааа...?:confused:

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Abre nema nitu 100% ubavi, nitu 100% grdi narodi, aaallllllloooooo
Vo sekoj narod na planetava ima sekakvi, od site vrsti, od site varijanti, mesavini, izmelezeni, visoki, niski, debeli, slabi, so ostri faci, so tapi faci, so temni kosi, so rusi kosi, so sini/zeleni oci, so crni/kafeni oci, so pobel ten, so potemen ten, so golemi gradi, so mali gradi, so golemi zadnici, so mali zadnici i.t.n. i.t.n.
ZNACI SE SI E DO VKUSOT NA POEDINECOT,
ako na nekomu ne mu se svigjaat albanki, turcinki, bosanki i.t.n. posto veli deka imale povekjeto blisko-istocni/orientalni faci, toa si e negovo licno mislenje, jas ne mislam taka, kakvi albanki setaat niz gradov WOW samo sto ne sum musliman po religija i znam deka takvite raboti se zabraneti i toa e toa.
Isto i kaj makedonkite, ima i princezi, no ima i grdosii ko vestici.
Genetika JBG
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:41 ---
Е не е исто...
Pa normalno deka i nie Makedoncite vo drzavava, zarem site isto/slicno licime, sekako deka ne.
Skopjanite licat povekje na evropjani t.e. pobeli se i imaat po gracilna/vitka konstitucija, za razlika na pr. od nekoi makedonci od vnatresnosta na zemjava, od Strusko, od Kicevsko, od Ohridsko, od Pelagonisko, od Strumicko, Gevgelisko, Radovisko, Tikvesko, Stipsko i.t.n. zarem isto licime, tie se peceni na sonce i zatoa imaa daleku potemen i pocrven ten, a i konstitucijata im e porazlicna, pokorpulentni se, ova vazi i za maskite i za zenskite, a nie Skopjanite/Skopjankite sme voglavnom gradski tipovi/devojki, so pobel ten na kozata i so tenka/gracilna/vitka konstitucija t.e. poslabunjavi sme, no povisoki, zarem toa ne se razliki.
G E N E T I K A . . . .

Член од
3 ноември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
Jas imam drugar od maalo, bosnjak(bosanec) e, potocno sandzaklija, ama do sega site zenski do edna mu bea nasi makedonki, nitu edna bosanka do sega nemal za devojka.
Za albancite, deka brkaat i fakjaat makedonki i toa e tocno, moze ne za brak, ali za provod da.
Ama do sega da vidam ili da cujam deka nas Makedonec fatil muslimanka za devojka ili zel muslimanka za zena, ne, bilo da e albanka, turcinka, bosanka, torbeshka, romka i.t.n.
A precka za toa e RELIGIJATA i nisto drugo, inaku sekakvi ne ima: makedonci, albanci, srbi, vlasi, turci, bosnjaci, torbeshi, romi i.t.n. ne ima prosti i pametni, gragjani i selani, siromasni i bogati, ubavi i grdi, mirni i nemirni, uceni i neuceni, kulturni i divjaci i.t.n. no preckite lezat vo RELIGIJATA koja ni e razlicna, a ne vo drugite razliki.
Inaku spored mene, spored moj licen vkus, albankite, turcinkite i bosankite se groto ubavi zeni, e sega toa sto vikas povekjeto imale blisko-istocni/orientalni faci, pa zar arapkinjite, irankite, turcinkite, kurdskite zeni i.t.n. zarem ne se ubavi zeni !!!!
Изгледа многу лажно си чул или видел(или не си сакал да видиш).
Мој другар од детство пред 5 месеци се ожени со Турчинка од Измир.Се запознаа кога тој гостуваше таму преку играорно друштво.Продолжија да контактираат преку фејсбук, скајп и таа многу се затреска во него.Отиде во Турција, а таа дојде со татко и заедно и тој ја запроси.Сега живеат заедно во Турција.Никој не му прави никакви проблеми.Сега ќе дојдат бргу во Македонија.Таа многу сакала да ги запознае неговите.Мој другар имаше девојка Турчинка од Скопје.Двајцата беа на ист факултет.Не беше некоја типична Турчинка пошто беше бела како сирење.

На моја бивша девојка од Виница нејзин прв братучед е верен со Турчинка.И двајцата се од Виница.На неа родителите не и правеа никакви проблеми, ама затоа на него неговите родители душа му извадија да ја остави.Кога видоа дека не бива им купија стан и сега живеат заедно.Имам подалечен комшија што е женет за Босанка.

Во мојот крај нема Албанци така да за нив појма немам, али Турчинка и Босанка да фатиш за девојка кај повеќето не е никаков проблем.Низ средно и факултет сум видел полно Македонци коишто имале девојки Турчинки и Босанки, затоа што поголемиот дел од нив учат во македонски училишта.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас сум против брак ...Се ќе биде во ред , се додека не се родат децата. Значи нешто најлошо е детето да го одгледаш во таква хармонија, каде што 90% некој од родителите ке посака да го привлече детето кој својата вера.Јес да има и супер фамилии кои функционираат добро и во такви ситуации , ама сепак не би сакал детето да страда заради тоа во иднината.
Не мора родителот да го привлекува кон својата вера.Се слават и православни и муслимански празници кое секако е придобивка за детето.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
еве ја би фатил женцка албанка ама да е убава,фина,дарежливаичсрамежлива па ако има некоја нека ми пише ич гајле да си нема одма ја љубамo_O
--- надополнето: 22 декември 2011 во 12:42 ---

а во такво место кај што живееш ти македонкиве наши дали фрлаат око на албанци?
Фрлаат еве јас ќе ти кажам, на такво место живеам и јас :) Ама после 16 години престануваат да фрлаат :D Бар така имам приметено
--- надополнето: 24 декември 2011 во 22:39 ---
Како можете да кажете за некоја нација дека сите женски се грди. Ви се чудам!
Во секоја нација има грди и убави женски. :tapp:
Албанките биле грди, молим те! Има и убави и грди нормално, исто како и Македонките. :)
--- надополнето: 24 декември 2011 во 21:02 ---

(y)
Да, во секоја нација има грди и убави луѓе, не само девојки. Да речеме дека односот убави(просечни) - грди е 80-20, кај Албанците е 5-95! :D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Сите си бараат свој/а да си земат бе.А по други се вртат оние од ,, купот,, што ќе останат.Јас живеам во такво место и знам...Албанки фрлаат око на Македонци( обично се најгрдите) откако ќе бидат одбиени од нивните...а Македонките што не се прифатени кај нас одат со нив( обично курви).:)
--- надополнето: 24 декември 2011 во 22:42 ---
Не тресите зелени за убавина...да не ви стам слики од Албанки сега.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom