Што глупости се трескаат на темава
И воопшто во подфорумов бар 70% од коментариве се лаги...
Од кај да почнам
Горе-доле си стојам на
мислењето кое го кажав на некоја од првите страни.
Ќе зборам стирктно за односите во Скопје, пошто за другите градови немам што многу да кажам...
Ете го видов и тоа чудо, другарка (Албанка) на мојата најдобра другарка во последниов период имаше врска со двајца Македонци (не одеднаш
).
Ама станува збор за Албанка која Македонскиот јазик го владее исто коолку и мене, 80% од другарите/другарките и се Македонци/ки, а потеклото и е од Албанија
Дека Албанките биле поубави од македонките, тоа мало морген (барем во Скопјево).
Па 70% се инцестни фаци бе(заруменети образи, криви носеви, грди заби итн), бар тие што можам да ги забележам кога се враќаат од школо/факс (пошто на друго место и неможеш да ги видиш
).
На прославата на денот на Албанското знаме, конечно имав можност да видам повеќе Албанки од Скопје, и впечатоците ми беа...."грди ко превртени патики"
Јас стварно незнам кај се кријат тие кои биле толку убави, кои се носеле сто пати подобро од Македонките и биле милион пати посекси
Пак доаѓам до заклучокот, дека едноставно немам три чисти каде излегуваат за време на викенди.
Значи гарантирам дека Албанки до 20 години нема во Скопските дискотеки и кафичи...
И во местата во Стара чаршија одат бар 70% Македонци, а останатото Албанци, освен што има некои парови Албанци и Албанка ама над 25 години....
Е сега до интеракција доаѓа исклучиво во средните училишта...
Мислам дека најобразовани и најубави Албанки има во средно музичко
Пример, Аделина Тахири
А таму паѓа дружба меѓу сите националности и ги нема тие стандард тепачки, пошто луѓево се поцивилизарни па може да се случи и да падне некоја љубовна врска.
Ама тие Албанки истотака никогаш не би имале врска со некој од овие арамбашиве, туку за дечковци си фаќаат пообразовани ликови од нивна националност како Адријан Гаџа на пример....
Идеме во обратна релација Македонки со Албанци.
Вистина е дека има доста нашинки што се работат со нив (значи не врска туку исклучиво секс за пари).
Сакале да се согласите со мене или не, тие девојки воглавно доаѓаат од другите градови и студираат во Скопје...
Е тие не само што се работат со Албанци туку и со Македонци.
Класични бештии во потрага по пари, па не гледаат ни дали е Албанец ни Македонец, ни ништо, туку само пари ги интересира.
Нема теорија да се случи некој од Албанциве да фати пристојна женска
Не го лупам ова од ракав туку од муабети што сум ги правел со милион најразлични фаци во Скопјево...
Особено во случај кога станува збор за класичен Скопски Албанец (80% од Скопските Албанци).
Да опишам како изгледа, да нема забуни
Учи во АСУЦ, ЗЉ Марку, фискултурно и слично.
Како изгледа ислзегување во град на еден ваков просечен Албанец.
Значи 70% од нив живеат како да не е 21 век. Само дел од нив излегуваат во град, и колку толку бркаат женски и се однесуваат како млади од 21 век.
НО, приоритет во едно нивно искачање е колку души ќе нападнат, дали во гужва пред дискотека ќе штипнат некоја за гз, ќе украдат ли некоја јакна во дискотека и слично.
Она што они го прават на 20 години ние сме го правеле веројатно во шесто или седмо одделение...
Задолжително се собираат во поголеми групи кога излегуваат.
Излегуваат во Б2, во 69, ама не во време кога излегуваат нивните врсници Македонци туку во време кога излегуваат многу помалите.
На гужва пред врата, крадат од џебови, штипкаат девојчиња за гз, маваат рекети на кеј, и пред 12 сатот сите во кревет
Често во нивните друштва има и Македонци и Босанци особено.
Па лижат гз на една страна, лижат гз на друга страна и на крај секогаш они профитираат во секоја ситуација.
Според тоа што сум го проживеал низ Скопјево, Босанките се "најслободни" без конкуренција во Скопјево...
А Босанците често фаќаат Македонски девојки, а пошто другиве мислат дека не станува збор за Босанци туку Албанци, затоа се направило тоа мислење дека Албанците фаќале македонски девојки.
Просечен Албанец од Скопјево може да смува (значи ни женска неможе да му биде) Македонка само ако таа е некоја грдла што никој не ја ни погледнува (ама затоа покажуваа цицки на ФБ а во реален живот излегува само кога Аца Лукас доаѓа во Скопје) и тоа да учи исклучиво во три средни школи Хемиско, Арсени Јовков и Влахов
Секако има и исклучоци во сите горно случаеви
Е по некоја случајност гледајќи профил од еден Албанец од Тетово, останав со зината уста
Разлика со нашиве Албанки како од небото со земјата....
Ваљда Скопскиве Албанки се на рамниште на тие од околните Тетовски села, а овие од тетово се сосема друга сорта
Исто некој напиша дека се случувало некој Македонец ако и се пушта на македонка која ја симпатиша некој Албанец, Македонецот да јаде ќотек...
И такво нешто сум видел...
Имав девојка од една населба каде што има мнозинство Албанци.
И таму неој што изиграваше локален шериф, на сите нејзини бивши дечковци им се заканувапе по телефон
Толку беше опседнат типот што успевал и мобилните да им ги дознае.
Е јас го немав тој проблем, ваљда не ми го нашол бројот
И откако раскинавме, после некое време типот собрал другари и сакал да ја собере бившава моја во кола и да ја однесе во едно околно село
Нормално не успеал, пошто еден другар на бившава успеал да реагира.
Ама после другарот на бившава беше претепан пред зграда.
Го начекале со шипки 15 души и една недела беше во болница....
Но одмазда ко одмазда, он си знае како си помина после тоа
П.С. само good guy Greg може да се замара за да го прочита постов