Турција ги прекина сите контакти со Франција

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Знам, ама тоа не е најбитно во случајов. Не сакам да се расправам за баналности. Таков судир е само теоретски можен.
Поларис ја вовлече темава во безпредметна расправија.

Наместо да се зборува за потегот што го направи Турција, сега одиме да покажиме кој е кој на светската сцена.
Сега ќе видиш колку се јаки Турците, ти не знаеш... :)

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Добро, ај кажи како може Турција да ја нападне Франција пример?
A zosto da gi napadnat?? koga se NATO sojuznici, francuzite nema da glasaat koga ke se odrzi senatot, i gotovo,veke i samite najavuvaat toa.
Ermencite glupi ispadnaa,tie se dzavakani mastiki na francuzite..

ke se podobrat odnosite megu Turcija i Francija..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
се согласувам со инглориус да не збориме за тоа кој е воено посилен пошо и така евентуална војна турција - франција е невозможна ама буквално не возможна како и да е глуп потег на турција направиле геноцид во минатото тоа е вистината треба да се сносат со тоа и така било мн одамна зошто сега да го кријат нема потреба

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
ќе нијадетестапот, а јастетебечекама тинедоаѓашсрцемое
Ama pazi da ne te iznenadam nekoj den..
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:16 ---
Поларис ја вовлече темава во безпредметна расправија.

Наместо да се зборува за потегот што го направи Турција, сега одиме да покажиме кој е кој на светската сцена.
Сега ќе видиш колку се јаки Турците, ти не знаеш... :)
Pa nema da se glasa vo senatot,toa e naj golem dokaz deka francuzite nema da gi rasipat odnosite so Turicja,ova bese politicki marketing na Sarkozi, ermencite glupi ispadnaa, zakonot nema da pomine od senatot.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Глупоста на Ердоган:
Негирање на геноцид кој е добро документиран. Едноставно постојат премногу докази за да негираш таков настан од толкави размери.
Прекинување на односите со Франција. Не да е глуп, туку е преглуп. Франција е еден од поголемите и најблиски сојузници на Турција. Исто така, Франција е втората држава каде што Турците најмногу извезуваат. При некакви трговски забрани кои може да произлезат од политичкава ситуација, Турците и тоа како губат тука.
За крајното и малку веројатно: се што треба е Франција да го паркира Шарл де Гол близу Турција. Останатото нема потреба да се кажува.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:24 ---
Pa nema da se glasa vo senatot,toa e naj golem dokaz deka francuzite nema da gi rasipat odnosite so Turicja,ova bese politicki marketing na Sarkozi, ermencite glupi ispadnaa, zakonot nema da pomine od senatot.
Штетата е направена. Ердоган заеба. Оние односи што ги граделе со години, сега пропаѓаат.
Дали законот (кој е малку глуп) ќе стане реалност или не, сега не е битно.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Кај прочита агресивно понашање? Ајде баш цитирај, ме интресира.

Му се еба матер на темава... Сега ќе има уште 5 страни препукувања кој бил воено посилен...
Pa ti pocna od tipot na tie muabeti,Erdogan ke propadne,Turcija ke se raspadne itn, tipicen makedonski muabet, a zosto ke propadnale?? Zatoa sto Turcija ostro reagira na Francija?? A Turcija sto e vo NATO, i deka se treta sila vo NATO posle SAD i Velika Britanija, i deka se vo G-20, i deka imaat silna ekonomija toa e drug muabet, cela Evropa moze da popusi od turcite, toa da vie jasno na site..
Ti pocna da plukas kon turcite, toa e isto kako jas sega da pisuvam,cim Grujo ne go smeni imeto na Makedonija,gotovo ke se raspadne drzavata,zatoa sto neli,SAD,Velika Britanija,Francija,Germanija se na stranata na Grcija!! I sega jas da velam deka ke se raspadne Makedonija..
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:29 ---
Глупоста на Ердоган:
Негирање на геноцид кој е добро документиран. Едноставно постојат премногу докази за да негираш таков настан од толкави размери.
Прекинување на односите со Франција. Не да е глуп, туку е преглуп. Франција е еден од поголемите и најблиски сојузници на Турција. Исто така, Франција е втората држава каде што Турците најмногу извезуваат. При некакви трговски забрани кои може да произлезат од политичкава ситуација, Турците и тоа како губат тука.
За крајното и малку веројатно: се што треба е Франција да го паркира Шарл де Гол близу Турција. Останатото нема потреба да се кажува.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:24 ---

Штетата е направена. Ердоган заеба. Оние односи што ги граделе со години, сега пропаѓаат.
Дали законот (кој е малку глуп) ќе стане реалност или не, сега не е битно.
Ne sekiraj se ti za odnosite megu Francija i Turicja, SArkozi ke gi izgubi izborite,i gotovo zavrsena rabota..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Pa ti pocna od tipot na tie muabeti,Erdogan ke propadne,Turcija ke se raspadne itn, tipicen makedonski muabet, a zosto ke propadnale?? Zatoa sto Turcija ostro reagira na Francija?? A Turcija sto e vo NATO, i deka se treta sila vo NATO posle SAD i Velika Britanija, i deka se vo G-20, i deka imaat silna ekonomija toa e drug muabet, cela Evropa moze da popusi od turcite, toa da vie jasno na site..
Ti pocna da plukas kon turcite, toa e isto kako jas sega da pisuvam,cim Grujo ne go smeni imeto na Makedonija,gotovo ke se raspadne drzavata,zatoa sto neli,SAD,Velika Britanija,Francija,Germanija se na stranata na Grcija!! I sega jas da velam deka ke se raspadne Makedonija..
Турција ќе пропадне не реков никаде. Дека Ердоган ќе стане историја доколку се глупира на своја рака е логичен след на околности.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Турција ќе пропадне не реков никаде. Дека Ердоган ќе стане историја доколку се глупира на своја рака е логичен след на околности.
Erdogan nemoze da propadne, toj e svetski politicar, ne se kako balkanskite ligusi, a inaku jas sakam da propadne Erdogan,zimi se sakam da propadne, jas sum za partijata MHP, Nacionalisticka partija na turcite, e jas sakam tie da pobedat vo Turcija, pa posle neka prestane toj glupot Ahmet Davutoglu da gi podrzi balkanskite drzavi sto postojano kopat grob bas na turcite..

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Турција е во право. Мене отсекогаш ми бил спорен т.н. „геноцид на ерменците„, во тој период (1915-1921) во Османлиската империја се водеше еден вид граѓанска војна, напоредно со вистинската војна (1 светска). Да, турците убивале ерменци, но ерменците и грците исто така убвиале турци. А Франција е најмалку компететНа да зборува за геноциди, кога четвртина свет го имала како колонија и убила милиони домородци во сите краеви на светот.

Дали Ерменците ни се пријатели не знам, знам дека биле сојузници со грција и знам дека имаат слична историска судбина како и ние, поделена земја која денес е многу помала од својата историска територија, и за која Турција ја обвинува за иредентизам, како нас грците. Всушност за ерменците, турците се она што за нас се грците.

Ако добро се сеќавам, Турција со секоја држава која ќе го спомне геноцидот ги заладува односите. Пред некое време (година или две), некој од САД, Обама ли беше не знам, исто даде некаква изјава во врска со геноцидот, што ги налути турците.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Polaris дај донеси некоја вест од Турција , што се зборува таму , како ќе одговори Турција на француската одлука ... пренеси ни малце атмосфера, пошто нашите медиуми слабо со информации.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Polaris дај донеси некоја вест од Турција , што се зборува таму , како ќе одговори Турција на француската одлука ... пренеси ни малце атмосфера, пошто нашите медиуми слабо со информации.
Bas sega pred malku KanalD i CNN-TURK pokazaa kako narodot vo Istanbul slavi,i gi palat znaminjata na Francija, a vo meguvreme francuskite biznismeni se protivija na Sarkozi,bidejki ova bilo golem udar za niv..
Ocigledno e deka vo senatot nema da pomine zakonot,a Sarkozi ke gi izgubi izborite,toa e fakt..
Site intelektualci i analiticari vo Francija se protiv francuskata vlada, i smetat deka nema da se narusi odnosite so Turcija.. Ama zasega ke bidat zaladeni odnosite.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Bas sega pred malku KanalD i CNN-TURK pokazaa kako narodot vo Istanbul slavi,i gi palat znaminjata na Francija, a vo meguvreme francuskite biznismeni se protivija na Sarkozi,bidejki ova bilo golem udar za niv..
Ocigledno e deka vo senatot nema da pomine zakonot,a Sarkozi ke gi izgubi izborite,toa e fakt..
Site intelektualci i analiticari vo Francija se protiv francuskata vlada, i smetat deka nema da se narusi odnosite so Turcija.. Ama zasega ke bidat zaladeni odnosite.
Kakvi se reakciite na Polat i na Memati??? Slusnav deka i tie planirale akcija vrz francuskite diplomati??

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Bravo za Turcija , sreken sum sto Makedonija ima mnogu silen sojuznik .

Kajgana Shop

На врв Bottom