Турција ги прекина сите контакти со Франција

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.461
Поени од реакции
5.162
Институцијата се вика Department of Defense не Пентагон. Зградата во која е сместена воената администрација се вика Пентагон. Институција Пентагон не постои.

Нека е Турција воено посилна од Франција. Што ако? Да не мислиш дека ќе војуваат?
При евентуален судир, Франција може на било каков начин да ја нападне Турската територија, за разлика од Турците, кои не можат да одат подалеку од своите граници.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Франција се смета за светска сила (со можност за ограничена воена интервенција насекаде во светот) додека Турција уште не ја сметаат за регионална сила (која не може да го среди домашниот проблем веќе четири декади).
Spred tebe i Makedonija ,i Albanija, i Blgarija, i Tanzanija se po silni od Turcija, abe nekoj den ke puknes, ocigledno vo koskite ti se vlezeni turcite,ubo rekov jas pred nekolku dena, cim skokas za sekoja tema kade sto ke se spomne Turcija, i toa bas istite clenovi..:pos: Jas naprimer ako ne davam vaznost za nekoja zemja nema ni da komentiram,a ne kako vie poveke od mene imate postovi za Turcija..:pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Со одговориве твои, ова заличува на разговор помеѓу глув и слеп. :tapp:

подршка имаат од Англија и САД но не и во овој случај, таков им е стилот нанадворешна политика, по истиот начин реагираа на Шведска на Израел и т.н дали ќе им помине фокоса ама со Франција ќе им помине само ако Французите сакаат. абе киор фишек:)
Незгоден стил, доколку е само стил во прашање. Може да ги боли на крај. :)

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
При евентуален судир, Франција може на било каков начин да ја нападне Турската територија, за разлика од Турците, кои не можат да одат подалеку од своите граници.
Pa nepismen si zaradi toa, ke puknes od inaet. Turcija moze da stigne pak do Viena, toa e realnost,bez razlika dali vie toa go sakate ili ne..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Spred tebe i Makedonija ,i Albanija, i Blgarija, i Tanzanija se po silni od Turcija, abe nekoj den ke puknes, ocigledno vo koskite ti se vlezeni turcite,ubo rekov jas pred nekolku dena, cim skokas za sekoja tema kade sto ke se spomne Turcija, i toa bas istite clenovi..:pos: Jas naprimer ako ne davam vaznost za nekoja zemja nema ni da komentiram,a ne kako vie poveke od mene imate postovi za Turcija..:pos:
убаво ти вика човекот турција така се смета како регионална сила(средна држава) , македонија албанија и бугарија се мали држави тоа е класификацијата во меѓународните односи

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Знам, ама тоа не е најбитно во случајов. Не сакам да се расправам за баналности. Таков судир е само теоретски можен.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Со одговориве твои, ова заличува на разговор помеѓу глув и слеп. :tapp:

Незгоден стил, доколку е само стил во прашање. Може да ги боли на крај. :)
A zosto tolku agresivno pocna da se ponasas??? I tebe ti napikaa Turcite od pozadi..?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.461
Поени од реакции
5.162
Pa nepismen si zaradi toa, ke puknes od inaet. Turcija moze da stigne pak do Viena, toa e realnost,bez razlika dali vie toa go sakate ili ne..
Турција не може скоро 4 децении да се спаси од Курдите, па до Виена ќе стигнеле....
Турција нема доволно воена сила да и се спротистави на една Грција. Тоа е...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
A zosto tolku agresivno pocna da se ponasas??? I tebe ti napikaa Turcite od pozadi..?
Кај прочита агресивно понашање? Ајде баш цитирај, ме интресира.

Му се еба матер на темава... Сега ќе има уште 5 страни препукувања кој бил воено посилен...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.461
Поени од реакции
5.162
Turcija ima moderna armija ima voeni avioni poveke od Francija, treta sila se vo NATO,pose Amerikancite i Britancite, proizveduvaat oruzje i se i sesto, veke ne se zavisnici kako pred 10 godini..
Добро, ај кажи како може Турција да ја нападне Франција пример?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Turcija ima moderna armija ima voeni avioni poveke od Francija, treta sila se vo NATO,pose Amerikancite i Britancite, proizveduvaat oruzje i se i sesto, veke ne se zavisnici kako pred 10 godini..
ова не сме среден век беше на твојот коментар дека ќе стигнеле до виена ак осакале (што е глупост во денешниве меѓународни односи да го кажеш тоа) а пак ќе кажам нуклеарки ....

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Турција не може скоро 4 децении да се спаси од Курдите, па до Виена ќе стигнеле....
Турција нема доволно воена сила да и се спротистави на една Грција. Тоа е...
Taka e i Makeodnija e posilna Turicija, Turcija e naj slaba zemja, plus ne se ni vo NATO,abe katastrofa se,siromasni se tamu nema ni zgradi ni nisto,site zvieat vo nivite..:)

Kajgana Shop

На врв Bottom