Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

N

Nessa Alcarin

Гостин
атеизмот е заснован врз основа на демонската религија.
Јас потполно се согласувам со тебе другар, но некако незнаев до сега како да се изразам. Не дозволувај Атеистите да те одвратат од твојата цел, а тоа е да им покажеш дека ако не веруваат во Бог тогаш се со Сатаната. Не паѓај на нивни провокации, знај дека ја имаш мојата подршка во понатамошната мисија. Еден ден и на нив ќе им се отворат очите, но ќе биде касно.... Обиди се да разговараш со Девина на оваа тема и таа премногу ги разбира овие работи. Може и тебе да ти помогне како и мене што ми помогна...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Јас потполно се согласувам со тебе другар, но некако незнаев до сега како да се изразам. Не дозволувај Атеистите да те одвратат од твојата цел, а тоа е да им покажеш дека ако не веруваат во Бог тогаш се со Сатаната. Не паѓај на нивни провокации, знај дека ја имаш мојата подршка во понатамошната мисија. Еден ден и на нив ќе им се отворат очите, но ќе биде касно.... Обиди се да разговараш со Девина на оваа тема и таа премногу ги разбира овие работи. Може и тебе да ти помогне како и мене што ми помогна...

:)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Си мислите дека сте многу фенси со вашите сликички.... Но тоа не го побива фактот дека ќе горите во еден од круговите на пеколот што ги спомна Александар... Само вие смејте се, ќе видиме на крај кој вистински ќе се смее...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ако може некој да појасни: Александар се изјасни како православен. Нели тоа круговите на пеколот беа католичка работа? Или православните имаат кругови ама немаат чистилиште...?

На прашањето на DBack, кој прашува што е важно во кој круг си ако си вечно таму... мислам дека има разлика. Јас во основа сакам да сум во најмалиот круг, во случај да има казни како трчање по 100 круга дневно. На вжештен јаглен и слично...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Си мислите дека сте многу фенси со вашите сликички.... Но тоа не го побива фактот дека ќе горите во еден од круговите на пеколот што ги спомна Александар... Само вие смејте се, ќе видиме на крај кој вистински ќе се смее...
И кога ке направите Level UP, одите еден круг подолу!!!

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
a sho ke se sluchi so level up.... kaj se odi.........102,3% neznaesh

A кога ке направите Level Down, одите еден круг погоре!!!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Атеизмот не е ствар на вера туку ствар на знаење дека не знаеме за бог освен како поим кој зависи од културата на која одредена популација припаѓа. Значи религиите се човечки производ и со самото тоа ствар на вообразија, реално Бог ни треба нам па ние си вообрзуваме дека некој се бави со нас, додека од друга страна гледаме дека никој уствари не се бави со нас, дека се е стихија, дека нема никаков ред освен оној кој е доволен да се увиди цел апсурд и бесмисла на постоењето. Ако некој каже дека и атеизмот е верување тоа само кажува дека и неговата или било чија вера е само верување и нема реалност вон свеста на верниците.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
115
Поени од реакции
2
Ако може некој да појасни: Александар се изјасни како православен. Нели тоа круговите на пеколот беа католичка работа? Или православните имаат кругови ама немаат чистилиште...?

На прашањето на DBack, кој прашува што е важно во кој круг си ако си вечно таму... мислам дека има разлика. Јас во основа сакам да сум во најмалиот круг, во случај да има казни како трчање по 100 круга дневно. На вжештен јаглен и слично...
Krugovite gi narekuvam kaznite koj mozat da bidat razlicni za sekogo. Na primer tie so pusat cigari vo pekolot prviot den Ponedelnik ke bidat izmacuvani od Demonot so cigara, ili tie so se zavisni od alkohol ke bidat izmacuvani od ponedelnik i kako sto imaat pomali grevovi taka ke bidat pomalku izmacuvani vo drugite denovi.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 15:56 ---
Krugovite gi narekuvam kaznite koj mozat da bidat razlicni za sekogo. Na primer tie so pusat cigari vo pekolot prviot den Ponedelnik ke bidat izmacuvani od Demonot so cigara, ili tie so se zavisni od alkohol ke bidat izmacuvani od ponedelnik i kako sto imaat pomali grevovi taka ke bidat pomalku izmacuvani vo drugite denovi.
tuka nema vrska mojata izjava so nekoja sektaska vera kako rimokatolickata.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
--- надополнето: 23 декември 2011 во 15:56 ---

tuka nema vrska mojata izjava so nekoja sektaska vera kako rimokatolickata.
Ај на кратко да ми објасниш некои работи:

Прво прашање: кој ќе ги казни грешниците да одат во пеколот?

Член од
7 февруари 2011
Мислења
115
Поени од реакции
2
toj sto tvrdi deka nema Bog, toj e pomoken od samiot demon, zasto samiot demon znaj deka postoj Bog.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 16:00 ---
Ај на кратко да ми објасниш некои работи:

Прво прашање: кој ќе ги казни грешниците да одат во пеколот?
Bog ke gi kazni zaradi grevot sto go napravile.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Bog ke gi kazni zaradi grevot sto go napravile.[/quote]
Во ред.
Второ прашање: демоните во пеколот и Бог се пријатели? На кого му служат демоните?

Член од
7 февруари 2011
Мислења
115
Поени од реакции
2
Bog ke gi kazni zaradi grevot sto go napravile.
Во ред.
Второ прашање: демоните во пеколот и Бог се пријатели? На кого му служат демоните?[/quote]
Prvoto sozdanie sto Bog go stvoril e angelot Denica koj se vozgordeal i sakal da mu go zeme mestoto na Bog i potoa Sveti Arhangel Mihail idi go turka od nebesata i go zazema mestoto na angelot denica koj so samiot pad e narecen Satanail ili Lucifer. Demonite ne se prijateli so Bog, tuku kako Bog saka tolku mu dava mok na niv ili potocno kazano nisto ne mozat da napravat dokolku Bog new mu dozvoli.

Kajgana Shop

На врв Bottom