LCD телевизори

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
dobro be prijatele naporen si se usra veke so tie maani, lcd e sovrsen spored tebe i tvoite istrazuvanja i dokazuvanja, plazma e sranje, site koi imame plazmi TI ni dokaza deka se glavime vo smetki, vrieme u soba i gi frlame posle edna godina. Spored tebe plazmata e samo nameneta za kabelski, za full hd 3d zemajte LCD, plazmava e losa bidejki e HD ready. Teraj si ti so 20-32" LCD so dzidzu bidzu za isti pari kako sto ke dades za golem ekran plazma i ostavi go narodov neka izbere, neka proba plazma pa neka dojde ovdeka da se zali, ke povtoram veke 6-mina imaat plazmi, petmina se na prijevodi-online.org clenovi i se PREzadovolni od nea, niti se zalat od povisoki smetki niti pa gi frlija vo djubre, sestiot e brat mi so 50" i sekako e prezadoovolen. Jas sekogas ke davam predlog za plazma bidejki sum prezadovolen od nea za ovie 4,5 godini i da imam pak pari bi zemal 60" Hd ready plazma, namesto da frlam pari za 32-40" full hd 3d 4d gluposti. Tie statii sto gi davas se prestari, od 2009 do sega PREstana li proizvodstvoto na plazmi, NE, prodolzuva i se usovrsuvaat se poveke. Teraj slobodno so LCD i ne dokazuvaj sprotivno celo vreme, ostavi i drug nekoj nesto da kaze da se pofali, iskreno preteruvas.
Koj ne mi veruva neka poveli neka cita komentari od ludje korisnici na plazma. www.prijevodi-online.org/smf/index.php/topic,6818.0.html
Назат две страни три кажав дека имам и плазма 50 инч и ја заменив со лцд 40 инч иначе лцд не ми е со тие џиџи миџи 3д и слични срања и јас не сум баш некој љубител на 3д барем не сега додека не се усоврши уште неколку години

Плазмата ја заменив почна да губи контраст и башка ми го оцрне зидот од толку греење па мораше на ново да го белам па да си го закачам лцд :)

вој лцд што го земав има многу по убава слика од плазмата дури и кога беше нова

терај си ти со плазма купи си и нова ја ке си терам и со плазмата и со лцд

и не ја форсирај плазмата толку боље е црт него плазма

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
абе тролишта гнасни .... врска немате
да се тражело на гугл и да се напагала плазмата па макар и со постови од 2009 година
поздрав

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
абе тролишта гнасни
да се тражело на гугл и да се напагала плазмата па макар и со постови од 2009 година
поздрав
Tи што си толку голем експерт дај упатине малце во по ново време да видиме што кажуваат за плазмите ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Tи што си толку голем експерт дај упатине малце во по ново време да видиме што кажуваат за плазмите ?
зарем не ти дадов одговор на секое твое прашање ама не можам да ти ја затворам устата бидејки си ко магаре инаетчија
терај по твое јас немам веке што да ти кажам

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Луѓе ве читам, новите плазми на панасониц се доста подобрени во потрошувачка и за рефлексија и за све што правевтње муабет, арно ама 1800 евра се :D
--- надополнето: 21 декември 2011 во 21:22 ---
EISA nagrade za potrošačku elektroniku 2011-2012

• Europski plazma TV 2011-2012 – Panasonic TX-P50VT30
  • Europski Best Buy TV 2011-2012 – Samsung 40D6505
  • Europsko 3D rješenje za kućno kino 2011-2012 – LG 55LW650S + HLX56S
  • Europski AV-Streaming TV 2011-2012 – Loewe Individual 46 Compose 3D
  • Europski LCD TV 2011-2012 – Sony Bravia 55HX920Izvor: EISA
    http://www.eisa.eu/

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Ke moze li nekoj da mi pomogne za sony kdl-26....320 kako da naogam kanali na analogna posto nemozam vo S da vlezam a C postojano mi stoi

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Имам Philips 32PFL3606H/58 и кога пробувам да пуштам филм преку усб ми го дава само видеото, а звук не. Исто така не ми го покажува ниту преводод иако ми е залепен. (Прилепен е соMKV Toolnix поставена пред 2-3 страни)
Некој? Чаре?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Некој? Чаре?
Да си купиш ако си во можност блу реј плеер кој има усб преку него нема да имаш потреба од конвертирање на звук или превод и ќе си го гледаш филмот нормално.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да си купиш ако си во можност блу реј плеер кој има усб преку него нема да имаш потреба од конвертирање на звук или превод и ќе си го гледаш филмот нормално.
Плеерот ќе го чини колку цел телевизор.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Плеерот ќе го чини колку цел телевизор.
Е како не, не зборам ајс за домашно кино, туку за блу реј плеер. Еве вакво нешто

5.299,​
00​
•3D Blu-ray плеер​
•Smart TV​
•3D Blu-ray, DVD, CD, DivX HD, MP3, JPEG, MKV, AAC​
Dolby® Digital, Dolby® Digital Plus, Dolby® TrueHD, DTS-HD MA
•Simplink (HDMI-CEC)​
•LAN, USB, Wi-Fi ready​

го има во нептун

http://www.neptun.com.mk/mk/proizvodi/dvd___blu_rej.aspx?catId=61&page=2

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Е како не, не зборам ајс за домашно кино, туку за блу реј плеер. Еве вакво нешто

5.299,​
00​
•3D Blu-ray плеер​
•Smart TV​
•3D Blu-ray, DVD, CD, DivX HD, MP3, JPEG, MKV, AAC​
Dolby® Digital, Dolby® Digital Plus, Dolby® TrueHD, DTS-HD MA
•Simplink (HDMI-CEC)​
•LAN, USB, Wi-Fi ready​

го има во нептун

http://www.neptun.com.mk/mk/proizvodi/dvd___blu_rej.aspx?catId=61&page=2

Бидејки во моментов немам вишок пари за расфрлање, неможам ли некако поинаку да средам? :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Денеска конечно успејав да го хакнам телевизорот (Samsung L40D503) перфекно чита и мкв и ави вајлови со звук и со превод башка може преведот да го ставаш на кирилица и западна европа и слично има и синхронизација :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Некој? Чаре?
Sigurno mkv fajlot ima DTS zvuk, pa zatoa tv-to ne go cita zvukot. Probaj vaka:
Simni mkv2ac3 free program e, instaliraj, vnesi mkv fajl i podesi vaka:

Za MKV2AC3 -> Audio options

možeš da stavis kup filmovi da se prekodiraat i da odis na prosetka negde

standarden AC3 bitrate e 384kHz, možeš da stavis i do 640

ne uključuvaj AC3 normalize

ako imaš 2 fizički diska vo PC najbrgu će ide ako čitaš od eden (primer local disk D), a destination da e na drugiot local disk E.

I taka filmot ke ti go napravi za primer 10tina minuti. Mene film 1080p od 8gb go pretvori od DTS vo AC3 za 19min i posle na 50pt353 plazma go pusta bez problem. Pa posle probaj vo mkvmerge da vgradis prevod.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Sigurno mkv fajlot ima DTS zvuk, pa zatoa tv-to ne go cita zvukot. Probaj vaka:
Simni mkv2ac3 free program e, instaliraj, vnesi mkv fajl i podesi vaka:

Za MKV2AC3 -> Audio options

možeš da stavis kup filmovi da se prekodiraat i da odis na prosetka negde

standarden AC3 bitrate e 384kHz, možeš da stavis i do 640

ne uključuvaj AC3 normalize

ako imaš 2 fizički diska vo PC najbrgu će ide ako čitaš od jednog, a destination da e na drugom

I taka filmot ke ti go napravi za primer 10tina minuti. Mene film 1080p od 8gb go pretvori od DTS vo AC3 za 19min i posle na 50pt353 plazma go pusta bez problem.
Многу фала за ова.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Денеска конечно успејав да го хакнам телевизорот (Samsung L40D503) перфекно чита и мкв и ави вајлови со звук и со превод башка може преведот да го ставаш на кирилица и западна европа и слично има и синхронизација :)
Само со фирмвер? Сподели инфо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom