LCD телевизори

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
SONY KDL-26BX320BAEP vredi li za 18k?
26"(66CM) HD READY LCD TVРЕЗОЛУЦИЈА: 1366X76824P TRUE CINEMA2XHDMI, PC IN, SCART, COMPONENTUSB 2.0 (JPEG, MP3, WMA, DIVX, MKV)DVB-T MPEG-4

Г

Гучи

Гостин
Philips 32PFL5606H-го има во АМЦ за 23.490 ден. и мислам дека нуди најдобар сооднос меѓу вложено=добиено.Зошто? Па затоа што за тие пари добиваш LED-тв на 100 Hz( што е ептен битно за квалитетот на сликата),потоа Pixel Plus HD,дигитални DVB-T и DVB-C вградени ресивери и една купа други модерни штосови како USB HD-DivX,HDMIx3 итн. Кој мисли обратно нека ме демантира,ама јас мислам дека овој телевизор е полн погодок,поздрав;)
хахах не ми се верува, овој го земав ден пред да пишеш :pos:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
za struja nemam mereno bidejki ako zemam da meram i pc i bojler i hidrofor kolku vreme mi se upaleni i rabotat, plazmata kako da ne ni raboti. Tvoj pamet kako sakas pravi, a inaku jas koga ja kupiv plazmava 42" ja gledav vo soba 3.05x3.75, ako mislis deka ke ti smeta na oci debelo se lazes. I ne znam sto ste se fatile za toa sto gree, i sto ako gree? Zarem tebe sto ke ti dodade primer 100den mesecno i sto ke ti gree a ke imas 42" e poloso otkolku da zemas 32" do dzidzu bidzu gluposti? Ne mi se veruva kakvi glupavi pricini naodjate da ne zemete pogolem ekran za poeftini pari, terajte si kako mislite, za isti pari sto e 42 utre zemete 21" Full HD 3D so 10 para naocari ako vi e do tolku merak po full hd na minijaturni ekrani. Pozdrav.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
za struja nemam mereno bidejki ako zemam da meram i pc i bojler i hidrofor kolku vreme mi se upaleni i rabotat, plazmata kako da ne ni raboti. Tvoj pamet kako sakas pravi, a inaku jas koga ja kupiv plazmava 42" ja gledav vo soba 3.05x3.75, ako mislis deka ke ti smeta na oci debelo se lazes. I ne znam sto ste se fatile za toa sto gree, i sto ako gree? Zarem tebe sto ke ti dodade primer 100den mesecno i sto ke ti gree a ke imas 42" e poloso otkolku da zemas 32" do dzidzu bidzu gluposti? Ne mi se veruva kakvi glupavi pricini naodjate da ne zemete pogolem ekran za poeftini pari, terajte si kako mislite, za isti pari sto e 42 utre zemete 21" Full HD 3D so 10 para naocari ako vi e do tolku merak po full hd na minijaturni ekrani. Pozdrav.
http://kajgana.com/statija_4997.html

http://www.pcpress.info/info/prodaja-plazma-televizora-pred-zabranom-u-eu/

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Имам Philips 32PFL3606H/58 и кога пробувам да пуштам филм преку усб ми го дава само видеото, а звук не. Исто така не ми го покажува ниту преводод иако ми е залепен. (Прилепен е соMKV Toolnix поставена пред 2-3 страни)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
pisav pogore, probajte bez da vgraduvate prevod, znaci kako sto si simnal mkv fajl, stavi do nego srt prevod i pobaraj na tv-to vo opcii latin2 za latinicni bukvi, za kirilica mislam deka ima opcija recomended, probuvaj. Mislam deka ne mora da se vgraduva prevod.

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Но на официјалната страна на Филипс пишува дека не поддржува такви фајлови, па затоа и залепив превод

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Епа цело време ја пред 2-3 страни јадев гомна за оваа работа за плазмата ја и за тоа ја сменив со лцд што ја имав самсунгот ми трошеше 1,5 кw (што е многу за телевизор) (И башка грееше како печка ) сметки ми идеја ненормални
свесен ли си дека колку е поголем телевизорот толку е поголема потрошувачката
и свесен ли си дека под 42 инча плазма не можеш да најдеш (барем јас не сум сретнал)
а американците и англичаните сигурно користат и над 50 инча телевизор што кај нас е многу голема реткост
се зависи од модел
--- надополнето: 20 декември 2011 во 22:53 ---
за едно 6-7 часа 42 инчен плазма троши 1 kw,што според мене е сеуште под секаква економска логика,поздрав!
ајде да го ставиме 3.5 денара KW на висока тарифа
значи да би трошил по 1КW на ден ако би го користил телевизорот секој ден по 7 часа би ти дошло 100 денари месечно така ?
и 100 денари за тебе се многу а сакаш на плазма да гледаш
кај е оној емотиконот каде што се плеска по челото:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: (на овој мислев http://forums.spybot.info/images/smilies/smack.gif

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
820
свесен ли си дека колку е поголем телевизорот толку е поголема потрошувачката
и свесен ли си дека под 42 инча плазма не можеш да најдеш (барем јас не сум сретнал)
а американците и англичаните сигурно користат и над 50 инча телевизор што кај нас е многу голема реткост
се зависи од модел
--- надополнето: 20 декември 2011 во 22:53 ---

ајде да го ставиме 3.5 денара KW на висока тарифа
значи да би трошил по 1КW на ден ако би го користил телевизорот секој ден по 7 часа би ти дошло 100 денари месечно така ?
и 100 денари за тебе се многу а сакаш на плазма да гледаш
кај е оној емотиконот каде што се плеска по челото:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: (на овој мислев http://forums.spybot.info/images/smilies/smack.gif
А ти свесен ли си дека не ми ги читаш претходните постови во кои убаво напишав дека Плазмите имаат огромни екраништа од 42 инчи и не подоле? Ти сеуште веруваш на флаери,проспекти и реклами? Си земал некогаш во рака флаер од некоја кола во која пишува дека градска ти троши 7,5 а во пракса испаѓа дека троши 9,5! Исто е и со плазмиве другарче,сигурно ќе ти излезе повеќе разлика од 100 ден. тоа сметањето си го пресметал како што јас ги извадив цените на 1 kW час по скапа и по ефтина тарифа.Иди распрашај се низ народот кој има плазми да видиш дали е 100 ден. повеќе,плус гледај плазма-тв во мала соба во јуни месец,ќе видиш дали ќе ти биде ладна собата......и не туку ми се пласкај по главата со тоа емотиконот,може да те заболи....:pos:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ма они само трескаат глупости дека плазмата е боље а појма немаат кој и се маните, они мислат дека уште се оние лцд од 2005 година дека сликата е матна и ред други глупости што сум ги прочитал а и незнаат дека некој брендови не ни произведуват плазми

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Здраво !
Ме интересира за овој модел :
LG 32 LW 5500

Го има во Нептун со 3D е сеа прашање ми е дали се подобри Led или Lcd слушнав дека Led небиле квалитетни а телевизорот е лед. Благодарам !

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Здраво !
Ме интересира за овој модел :
LG 32 LW 5500

Го има во Нептун со 3D е сеа прашање ми е дали се подобри Led или Lcd слушнав дека Led небиле квалитетни а телевизорот е лед. Благодарам !
Da ponovimo: LED televizori ne postoje – to su „obični“ LCD uređaji s neobičnim osvjetljenjem ekrana. Umjesto fluorescentnih CCFL lampi, koriste LED diode. No, to ne znači da nisu zanimljivi, naprotiv. Troše manje struje, omogućavaju širi spektar boja (RGB LED osvjetljenje), i bitno bolji kontrast – no to već ovisi o tipu implementacije.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
тоа што го споменав за дека под 42 " не ке најдеш плазма се однесуваше за Хакерот и неговата статија
по принцип повеке трошат плазмите ама колку повеке 1/3 на целата потрошувачка повеке ? пошо 1/2 сигурно не е
исто така ме интересира да се потенцира тука огромни сметки на какви сметки се однесува :)
нема везе купувајте си што сакате, гледајте си на што сакате сепак ваш е изборот

Член од
21 декември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Пред некој ден во Нептун зедов тв за мајка ми Samsung UE 40 D 5003 BWXXH и сеа сакам да и земам нешто на што ќе гледа филмови. Во Нептун го имаат LG HXF 1 P 50 FB, арно е или да барам друго чаре? Ве молам за совет

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ма они само трескаат глупости дека плазмата е боље а појма немаат кој и се маните, они мислат дека уште се оние лцд од 2005 година дека сликата е матна и ред други глупости што сум ги прочитал а и незнаат дека некој брендови не ни произведуват плазми
dobro be prijatele naporen si se usra veke so tie maani, lcd e sovrsen spored tebe i tvoite istrazuvanja i dokazuvanja, plazma e sranje, site koi imame plazmi TI ni dokaza deka se glavime vo smetki, vrieme u soba i gi frlame posle edna godina. Spored tebe plazmata e samo nameneta za kabelski, za full hd 3d zemajte LCD, plazmava e losa bidejki e HD ready. Teraj si ti so 20-32" LCD so dzidzu bidzu za isti pari kako sto ke dades za golem ekran plazma i ostavi go narodov neka izbere, neka proba plazma pa neka dojde ovdeka da se zali, ke povtoram veke 6-mina imaat plazmi, petmina se na prijevodi-online.org clenovi i se PREzadovolni od nea, niti se zalat od povisoki smetki niti pa gi frlija vo djubre, sestiot e brat mi so 50" i sekako e prezadoovolen. Jas sekogas ke davam predlog za plazma bidejki sum prezadovolen od nea za ovie 4,5 godini i da imam pak pari bi zemal 60" Hd ready plazma, namesto da frlam pari za 32-40" full hd 3d 4d gluposti. Tie statii sto gi davas se prestari, od 2009 do sega PREstana li proizvodstvoto na plazmi, NE, prodolzuva i se usovrsuvaat se poveke. Teraj slobodno so LCD i ne dokazuvaj sprotivno celo vreme, ostavi i drug nekoj nesto da kaze da se pofali, iskreno preteruvas.
Koj ne mi veruva neka poveli neka cita komentari od ludje korisnici na plazma. www.prijevodi-online.org/smf/index.php/topic,6818.0.html

Kajgana Shop

На врв Bottom