Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам нешто, незнам дали е софтвер/харвер но ве молам помогнете ми најбрзо што можете...

Се работи за Compaq. Исто ваков како на сликата. Е сега има едно копче (може да го видите на сликава лево е) кое е за уклучување и исклучување на лаптопот. Е сега, копчето ми свети (дава знак дека пцто е уклучено и се слуша како работи машината), но мониторот е црн и неможе ништо да се види... И копчето нонстоп свети колку и да го кликам тоа свети :(. ВЕ МОЛАМ ПОМОШ

compaq-420-(xd094pa)-1.jpg

Можно ли е во школо да се допре некако до терминал?

Прашав и во другата тема ама не добив одговор.

Да ве прашам нешто, незнам дали е софтвер/харвер но ве молам помогнете ми најбрзо што можете...

Се работи за Compaq. Исто ваков како на сликата. Е сега има едно копче (може да го видите на сликава лево е) кое е за уклучување и исклучување на лаптопот. Е сега, копчето ми свети (дава знак дека пцто е уклучено и се слуша како работи машината), но мониторот е црн и неможе ништо да се види... И копчето нонстоп свети колку и да го кликам тоа свети :(. ВЕ МОЛАМ ПОМОШ

compaq-420-(xd094pa)-1.jpg
стисни и не пуштај додека не се исклучи.
--- надополнето: 20 декември 2011 во 03:52 ---
Можно ли е во школо да се допре некако до терминал?

Прашав и во другата тема ама не добив одговор.
Да

Пред неколку дена симнав една епизода од серија во HDи кога ја пуштив на gom player сецкаше и звукот каснеше.Да не треба преку друго нешто да се пушта HD или така ја симнав?

Пред неколку дена симнав една епизода од серија во HDи кога ја пуштив на gom player сецкаше и звукот каснеше.Да не треба преку друго нешто да се пушта HD или така ја симнав?
Инсталирај pot player http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/PotPlayer.shtml и пушти ја со него ако не сецка до Gom player-ot е, ако сецка тогаш е до компјутерот (слаб) или така си ја симнал!

Најверојатно имаш слаб процесор и/или слаба графичка.

И со јак процесор и графичка сецка тоа гом-от, нека проба преку друг плеер.

Има проблеми со bluetooth на лап топот. Во Action Centar ми пишуваше дека престанал да работи и ми препорача страна за да симнам и да направам апдејт. Го симнав ова и пуштам ама заглавува. Еве слика
u6DF.png

mkv фалјови никако на gom player сецка и звукот касни Media Player Classic или друг player

KMPlayer/Splash Pro за HD ствари.Го имате по торенти, стварно подобра слика вади него обичниве плеери кога станува збор за гледање у ХД(а може и обични филмови да се гледаат, пак подобра слика и звук може да извади)а можете и вие сликата и звукот да си го подесите како сакате.

Не сум приметил вакво нешто кај никој никогаш.

Кај мене само на mkv фајлови го имам вој проблем ми касни звукот нај новата верзија е на gom и пак исто за тоа го користам media player classic а за avi фајлови го користам gom и убаво си работи на ави...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom