Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Не, ова од сладолед јадење се дешава...
Бате јас и ти очигледно не се разбравме. Доколку сакаш да ги докажиш последиците на дрогите ниту една нема позитивен резултат, поготово на интернет кај што се обираат најгрдите фотографии со цел да ја шират пропагандата дека дрогата е штетна- што е вистинито.
Јас зборував за филингот: тревата те опушта, хорсот те топи, а белото те крева. Тоа што ти го крева расположението, андреналинот, ја забележуваш цела околина околу тебе(доколку си пијан после цртата си трезен) , посебно се осеќаш уште при самото внесување, единствено го прави белото. Затоа не е срање според мене, и се подразбира самата цена го покажува тоа 50 евра за грам ниту една од другите дроги ја нема оваа цена и самите знаете. Дејството е краткотрајно не јадиш блекаути позитивно а секако дека има негативни последици: брзо те заведува и секако те пропаѓа физички и психички.
А овие ликови на сликиве сигурно не се само на бело, од ганџа до крокодил имаат пробано.Доколку немаат луѓето пари купуваат хорс поевтино се разбира и дури тогаш нема враќање

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Избришани 11 мислења.
Ова не е место за договарање за продавање и упатување до луѓе кои дилаат дрога!
Јасно? Толку сте нејасни што сигурно и МВР би се смееле на ваквите муабети.

За вакво нешто МВР дава награда Идризово, јас само ќе опоменам.

Поздрав.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Skaj Dog ти го тргнале блогот си пишувал нештп што не треба :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Бате јас и ти очигледно не се разбравме. Доколку сакаш да ги докажиш последиците на дрогите ниту една нема позитивен резултат, поготово на интернет кај што се обираат најгрдите фотографии со цел да ја шират пропагандата дека дрогата е штетна- што е вистинито.
Јас зборував за филингот: тревата те опушта, хорсот те топи, а белото те крева. Тоа што ти го крева расположението, андреналинот, ја забележуваш цела околина околу тебе(доколку си пијан после цртата си трезен) , посебно се осеќаш уште при самото внесување, единствено го прави белото. Затоа не е срање според мене, и се подразбира самата цена го покажува тоа 50 евра за грам ниту една од другите дроги ја нема оваа цена и самите знаете. Дејството е краткотрајно не јадиш блекаути позитивно а секако дека има негативни последици: брзо те заведува и секако те пропаѓа физички и психички.
А овие ликови на сликиве сигурно не се само на бело, од ганџа до крокодил имаат пробано.Доколку немаат луѓето пари купуваат хорс поевтино се разбира и дури тогаш нема враќање
Имаш милион други дроги шо не ти наплаќаат камата ко шо ти наплаќаат белото и жутото. И ексерите.
Затоа и ти реков, си избрал да ги земеш нај срање дрогите.
За хај-от не праиме муабет каков е.
Праиме муабет за последиците. За каматата.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Бев у Мвр , problem solved :D

Кај ми е наградата?

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Имаш милион други дроги шо не ти наплаќаат камата ко шо ти наплаќаат белото и жутото. И ексерите.
Затоа и ти реков, си избрал да ги земеш нај срање дрогите.
За хај-от не праиме муабет каков е.
Праиме муабет за последиците. За каматата.
Која камата бе другар 2 пати бело во цел живот, и 1 неделно штраф ми се фаќа, ке се направам со сигурност ко оние на сликана на 80 години ако продолжам со ова темпо.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не, ова од сладолед јадење се дешава...
Зошто ваков муабет од твоја страна?
Сигурно имаш барем трицифрен број на коментари на форумов во кои спомнуваш наркотици (any), со позитивна референца, во смисла: океј се.

Која е таа дрога која има повеќе позитивно од негативно дејство врз здравјето на човекот бе младичу?
И која е таа дрога воопшто која не е повеќе или еднакво лоша на „белото“?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
[quote="Harlots of 42nd street, post: 4642872, member: 7425"
Која е таа дрога која има повеќе позитивно од негативно дејство врз здравјето на човекот бе младичу?
И која е таа дрога воопшто која не е повеќе или еднакво лоша на „белото“?[/quote]

Другар , седни читај за класи на дрогите , да беа сите исти кур .. немаше некои да се употребуваат за медицински цели.:)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
[quote="Harlots of 42nd street, post: 4642872, member: 7425"
И која е таа дрога воопшто која не е повеќе или еднакво лоша на „белото“?
Другар , седни читај за класи на дрогите , да беа сите исти кур .. немаше некои да се употребуваат за медицински цели.:)[/quote]

Ej фаwa. Ќе читнам нешто. Почнувам од твојот пост, па понатаму, се до библиотеката во Истамбул и Ватикан.
Ај шо се користат за медицински цели, ама имам чуено дека и некои шамани Индијанци ги користеле. Пејоти, така нешто се викаше едно дроџуле...
Има има, многу случаеви каде што дрогите не се сите исти и после тој шо им ја крши кичмата вика: абе дрогите не се сите wоши и се користат за арни работи.

јас пак мислев дека Џек Николсон е ко тие горе на сликите.
Или тој што го “промовираше“ LSD-то, мислев дека умрел млад и очаен, и грд ко тие на сликите.
А тој да ти умрел на 100 и кусур години...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Епа шо сереш тогаш безвеза муабети :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Епа шо сереш тогаш безвеза муабети :D
Кој безвеза муабети бе?

Никаде не реков дека наркотиците се во целост арна работа.
За разлика од честите дискутанти овде, кои еднаш прејудицираат дека дрогите се ОК, а друг пат наоѓаат влакно во јајцето наркоманско.

Шо вика Џони д Бој во Мед Мекс кецот:
If you're going to waste the Bronze, you gotta do it big.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Другар , седни читај за класи на дрогите , да беа сите исти кур .. немаше некои да се употребуваат за медицински цели.:)
Како и метадонот кој според мене е најштетна дрога што постои. Лугето навлечени на метатон ме личат на луге и се забелезителни на 20 километри. А доколку немаш правено бело не можиш да познаеш дека некој е на бело, сосема е ок. Доколку се воздржи од чешкање или триење на нос и не го загледаш дирекно во очи на неколку секунди не можиш ни да претпоставиш. За тоа белото е врв другар.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Кој безвеза муабети бе?

Никаде не реков дека наркотиците се во целост арна работа.
За разлика од честите дискутанти овде, кои еднаш прејудицираат дека дрогите се ОК, а друг пат наоѓаат влакно во јајцето наркоманско.

Шо вика Џони д Бој во Мед Мекс кецот:
If you're going to waste the Bronze, you gotta do it big.
Безвеза муабети дека белото го спореди дека е штетно исто као другиве , тој муабет.
Има разлика од природа и синтетика и ако читнеш 100 страни поназад на темава .. па навака , ќе видиш за шо се збори.
:)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Америка воведе лиценци за користење на THC во било кој облик, лиценцата годишно кошта 300$, за Холандија да не зборам. Докажано е дека THC-то не дозволува развивање на рак, помага во несоница и ред други работи. Сега и во Швајцарија е дозволено чување на 2 билки како декор во домаќинството по човек! Но за мене е незамисливо да одгледуваат канабис во МК на скришни места, да ја сушат во подрумски простории каде дел од нив ќе фати мувла, па и таа ќе се исуши. Непознавањето на одгледувачите воопшто за канабисот. Пр ако има во близина на 500 метри машка марихуана се може да отиде јабана, се ќе оплоди и само семчиња ќе никнат. Па затоа после ја прскаат со најтазлични отрови за да колку толки личи на нешто.
Ова ми личи ко во времето на Ал-Капоне кога правеле алкохол па дали бил етил или метил само на гробарите им било важно.

Kajgana Shop

На врв Bottom