Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
izgleda Buba igra za Albanija ne za Makedonija !
Не заболеа ташаците
izgleda Buba igra za Albanija ne za Makedonija !
А зошто би требало тоа видео да седи у тема МАКЕДОНСКО ФУДБАЛСКО ПРВЕНСТВО? Само заради тоа што заминал од Македонија? Да имавте ваш фан клуб ајде, ама ете истото стајте го у темата за Македонска фудбалска репрезентација, таму му е местото. Зошто е репрезентативец на Македонија. Ама овде само напунивте безвеза 2-3 стране, со тоа кој за колку паре заминал у странство. Голем к*р, важно заминал па сега за колку и како не е ни битно.А и вам што ви пречи тогаш толку многу бе!!
Зошто да го избришат видеото!! Тој е играч кој отиде од Македонското првенство,не знам што се палите безвезе!
И вие мене ми ги потековте со тоа дека ќе го снашло истото како и Ибраими и што знам јас уште што кажувате.Има време ќе видиме како ќе се покаже.
Не е првпат ова да се наполнат страниците со нешта кои според строгите правила не им е местото тука.Па сега не знам што ви стана трн во око видеото.А зошто би требало тоа видео да седи у тема МАКЕДОНСКО ФУДБАЛСКО ПРВЕНСТВО? Само заради тоа што заминал од Македонија? Да имавте ваш фан клуб ајде, ама ете истото стајте го у темата за Македонска фудбалска репрезентација, таму му е местото. Зошто е репрезентативец на Македонија. Ама овде само напунивте безвеза 2-3 стране, со тоа кој за колку паре заминал у странство. Голем к*р, важно заминал па сега за колку и како не е ни битно.
Само ме нервираа коментари од типот “цркните од мука“ и слично. Еве ќе цркнем уште малку, од што ме заболе стапов.
Уште ова и не ти реплицирам веќе...01/02
07.2001
FK Belasica Strumica
Inter Mailand Primavera
25.000 €--- надополнето: 20 декември 2011 во 18:21 ---
ti svoeto vise go kaza..vo 2001 godina MARKATA GERMANSKA vo istorija bila( od 01.01.2000)..aj sega gledaj koj ispadna Majmun
--- надополнето: 20 декември 2011 во 18:26 ---
aj gledaj se sebesi...Marki spomnuvas za transferi posle 2000 god..Za greota sii..Bas me zabole sto na kraj kazal Vane,apsolutno...imas sluzbeni web stranici koi se zanimavat i so tocen datum na transferot( a za tebe muabetot na takovski ti e AMIN )..aj ne tuppi povise ...Ova So germanskite Marki neka ti ostane kako Kapak vo ova godina...pozz...Уште ова и не ти реплицирам веќе...
Пандев и Стојков беа следени од Интер 2 години пред да потпишат за клубот. Нудеа 700 000 марки, па потоа 1 милион. Бате Ване на крај кажа дека двајцата си отишле за 1,5мил МАРКИ = 750 000 евра денешни пари. Прво требаше да потпишат за ЦСКА Софија, но Таковски не се согласи на тој трансфер. Со парите што ги заработи од овие двајца, Ване сакаше да го купи Грозданоски, но неговата понуда од 350 000 евра беше одбиена од Борче Ристовски. Роберт Попов беше продаден за нешто повеќе од 150 000 евра, а Горан Попов за околу 100 000 евра.
Трансферот на Брага во Арис беше 400 000 евра, а оној на Митрески од Силекс во Спартак околу 300 000.
Ти реплицирам само поради тоа што ни ги надува јајцата со тоа најголем трансфер во Македонија. Запамти дека точната бројка никогаш нема да ја дознаеш, а на крај и да е точна таа цифра тебе како навивач (и мене) тоа ништо нема да ни донесе. Го продадовте и оној малиот во Холандија, а во тимот не донесовте нови играчи. Така и сега, џабе толку пари ако не се купат квалитетни замени.
Те молам не ми реплицирај. Пријатно!
За жал тоа е реалноста на нашиот фудбал... Во сите клубови е такаНајсмешно ми е кога некои викаат ете сега тимот продал некој играч или направил успех во Европа и сигурно ќе фрлел пари за нови играчи како замена за тие кои заминале
Толку ли не свативте дека тие пари одат во секаде само не во касата на клубот?
Сега како замена за Хасани и Куртиши ќе им ги донесат Аломеровиќ и Неџипи/Положани кои ќе дојдат колку да одржат форма (мада за овој првиов фудбалската јавност не слушнала откако ја напушти Македонија).
Ќе наместат две три уткмици, ќе играат во Европа годинава и следна година правец втора лига. И секако крива ќе им биде федерацијата пошто се нив ги казнувала