Фан клуб: Работнички

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Plakame karta 50 denari i tie idat za klubot,a dodeka vasite 100 denari idat za vas.
Ne se pravdajte za Strumica raboten den i nie imavme rabotni denovi pa bevme poveke od vas kolku doma.
1.Prvi klipovi izfrlivme pocnavte po nas da pravite i posle ke kazuvate za minutite pa pomina moda od 20min kasnite pred 3 godini gi pravevme.
2.Prvi karta napravivme da se plaka i da se pomogne na klub pred 3 godini vie duri sega i 100 ide za vas ne za vas tuku za ......
3.Se vide ako ne ve cekaat busevi i sendvic nema podrska za klubot.
Uste kolku raboti da vi gi pisam i nema da prestanete so cmizdrenje vie nemate nisto navivacko od toa sto go imavte pred 10 godini sega ste beda i jad od koj nekoi vasi postari clenovi gledaat i se slozuvaat so toa deka ste edna golema 0

I EDNA STORIJA STO NE JA ZNAETE VIKATE DEKA STE SRCETO NA SKOPJE MISLAM DEKA STE VO GOLEMA ZABLUDA.
BIDEJKI IMETO NA KK.MZT SKOPJE BILO SAMO KK.SKOPJE,A PRIDAVKATA JA DOBIVA KOGA MZT FABRIKATA STANUVA SPONZOR.TAKA DA SRCETO NA SKOPJE E KK.SKOPJE I SE ZNAE KOI LIKOVI POMINALE POZADI TOA IME.
ZA RABOTNICKI I SAMOTO IME KAZUVA RABOTNICITE ZELEZNICARITE ZASUKALE RAKAVI I KE IGRAAT BASKET I POSLE PAK NA RABOTA NE MOZETE DA BIDETE VIE SRCETO NA SKOPJE KOGA STE RADNICI :)))
DOBRA VI BESE KOREOGRAFIJATA SO VOZOT VIE STE SAMO ZA NA ZELEZNICKA DA LUPATE PO VOZOT :)))
Според името на клубот се одредува кој е „срцето“ на Скопје ? :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
.!. дојди да видиш што е село ако ти држи, Дебар е Лас Вегас за Ѓорче бе сељак од Геге.:tapp:
Не ме замарај бе амебо,прво прочитај поубаво што си напишал,па после реплицирај ми воопшто,не туку трескај зелени колку да пишеш нешто и да се умешаш во муабет.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 21:59 ---
Зашо ти коа нема да пишиш умираш? :D
Види, види каква интересна финта за истребување на лебарките, ќе се консултирам со надлежните со записник на таквите ко тебе, па да учествува и форумов во акцијата „Еxtermination of anti-radioactive cockroaches“
Исто и ти.

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
Според името на клубот се одредува кој е „срцето“ на Скопје ? :)
Pa da se znae rabotnicki od sto poteknuva SKOPJE od sto.
жск работнички СД.Скопје поздрав
Железничарски спортски клуб,а и едно време бевте и кожари ама за тоа време покасно.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 22:08 ---
Толку си упатен. Нема да ти се објават имаш интернет. фала поздрав.
Pisi ako imas nekoj podatok jas eve nemam zapazeno od 1985 pa navaka do den denes pred 1990 ne gi racuname deka togas Komiti znam bea mislam vo Uzice na gostovanje i Service crew imaa nekolku nadvor od Makedonija.
Pisi od ponova istorija 1995 pa nagore pozdrav

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Pa da se znae rabotnicki od sto poteknuva SKOPJE od sto.
жск работнички СД.Скопје поздрав
Железничарски спортски клуб,а и едно време бевте и кожари ама за тоа време покасно.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 22:08 ---

Pisi ako imas nekoj podatok jas eve nemam zapazeno od 1985 pa navaka do den denes pred 1990 ne gi racuname deka togas Komiti znam bea mislam vo Uzice na gostovanje i Service crew imaa nekolku nadvor od Makedonija.
Pisi od ponova istorija 1995 pa nagore pozdrav
Ако би ти пишал би ти пишал од 1997 па нагоре :) Пошто од тогаш датира групата. Ама нема да ти пишам пошто не знам да имало гостувања а исто така не знам ни за утакмица ван Македонија. А за ова со срцево, јас мислам побитно е дата на основање и нешто слично, името е најмалце битно, ама најмалце

Член од
2 октомври 2011
Мислења
82
Поени од реакции
62
12/13/2011
Peaks and Valleys…. Such is the course of any team during any season regardless of what sport it may be. The obvious goal of any team is continuous improvement, hoping that by the end of the season they have weathered enough storms to become the seasoned-yet-poised team necessary to make a run for the postseason. In my career I have been blessed enough to have my peaks far outweigh my valleys. Still, this game is one where you are going to go through rough patches, no matter how talented, seasoned, poised, or truly great your team may be.
In the Valley…. Sometimes you can’t explain it. You feel your team is ready, has a solid game plan, had good practices all week and yet you run into a ditch. This was the case for our team against our biggest rivals Rabotnicki. The driving factor of this rivalry’s intensity is that both teams are based in the same town. Leading up to the game, teammates told me how intense the environment was going to be since the game would be in their gym; I had heard all the worst-case stories. There was no possible way I could have ever imagined what was in store. It was the most hostile athletic environment I have ever witnessed as a player. Their fans were seriously right on top of us from the moment we entered the arena.
Still, their fans took it to a whole different level. I have never been spit on by fans before in my life, nothing even close to that, but before the game even started it was like a sprinkler hitting me every time is was near the baseline. Still, those are the types of environments I live for (minus the whole spitting part). There is no better feeling than going into another team’s gym and using their hostility as motivation to come out with a win. Unfortunately, that wasn’t our fate that night. We just didn’t make enough plays to win the game, plain and simple. The final score was 80-68.
Anytime I lose this way in a big game, the feeling is just sickening. Like any job, though, the best thing to do once you fail is get back to work the next day and correct those mistakes. Unfortunately, we hadn’t quite climbed out of the ditch just yet. The following game would be against two-time defending Macedonian champions: Feni. With a record of 10-0, there was no sign that they’d be slowing down anytime soon, but we had other plans.
Getting back to the Peak…. I can’t emphasize enough who important veterans are on a team. Having guys that have been through the wars and who aren’t negatively affected by the mistakes of a previous game are real commodities to have. Luckily, my team has guys like this, and their experience showed in the big part they all had in our game last Thursday night. We came out aggressive, and played the way we are truly capable of playing. Those moments – when the feeling of just being in the game get your excited and your team is clicking on all sides and your feeding off the energy in the gym from a sellout crowd – those moments are unbeatable!
As you may have guessed by now, we beat them by a convincing 21 points. We played again Saturday night on the road against Vardar. This team was at the bottom of the league and we could not afford another let down on the road. Yet again we had another strong performance as a team. The best thing about the past two games was how everyone contributed in some way. We are now 10-3 with two more games left before the holiday break. We have a week to prepare before our next game on Saturday against ABA. I’m off to explore the city some more and enjoy the day off after 2 exhilarating wins. Pictures coming soon….

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.134
Поени од реакции
46.145
Хмм, денес во Фокус пишуваше дека наводно играчите го бојкотирале вчерашниот тренинг поради неисплатени парични средства, се каснело 1 ден, од клубот демантирале и рекле дека принудно тренингот не се одржал поради пукање на цевка во салата, сега се е во ред и подготовките се одвиваат во нормален тек.

Се бара и влегување на нов спонзор во екипата за да се подобри финансиската состојба но ништо подетално не е прецизирано.

Мене не ми се свиѓаат шпекулацииве, мада вчера Лазовски излезе со интервјуво за идните планови на тимов па се надевам дека ќе успеат да се стабилизираат и од финансиски аспект а потоа и од играчки, односно, ќе бидат уште поконкурентни и ќе се вратат онаму каде што и припаѓаат во македонската кошарка, на самиот врв.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Хмм, денес во Фокус пишуваше дека наводно играчите го бојкотирале вчерашниот тренинг поради неисплатени парични средства, се каснело 1 ден, од клубот демантирале и рекле дека принудно тренингот не се одржал поради пукање на цевка во салата, сега се е во ред и подготовките се одвиваат во нормален тек.

Се бара и влегување на нов спонзор во екипата за да се подобри финансиската состојба но ништо подетално не е прецизирано.

Мене не ми се свиѓаат шпекулацииве, мада вчера Лазовски излезе со интервјуво за идните планови на тимов па се надевам дека ќе успеат да се стабилизираат и од финансиски аспект а потоа и од играчки, односно, ќе бидат уште поконкурентни и ќе се вратат онаму каде што и припаѓаат во македонската кошарка, на самиот врв.
Цевката што пукна за дербито ??? На нашата трибина...(Ф.а)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.134
Поени од реакции
46.145
Цевката што пукна за дербито ??? На нашата трибина...(Ф.а)
Па и тоа беше споменато но во текстот стоеше потенцирано кога се десило истото. Незнам дали станува збор за истата цевка со оглед на фактот што ова се деси пред скоро 2 недели.
Ништо чудно и навистина да имало проблем со оглед на условите во салата, сепак, со резерва треба да се земат информациите што доаѓаат од Фокус, ептен шпекулантски се поставени и до сега некои информации што ги дале се испоставија ко погрешни.

Но како викаат, каде има чад таму има и оган, јавна тајна е дека КК Работнички стои лошо на финансиски план иако ова инфо контрира на она што Лазовски го кажа ден претходно. Ќе видиме следниов период на што сме.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Па и тоа беше споменато но во текстот стоеше потенцирано кога се десило истото. Незнам дали станува збор за истата цевка со оглед на фактот што ова се деси пред скоро 2 недели.
Ништо чудно и навистина да имало проблем со оглед на условите во салата, сепак, со резерва треба да се земат информациите што доаѓаат од Фокус, ептен шпекулантски се поставени и до сега некои информации што ги дале се испоставија ко погрешни.

Но како викаат, каде има чад таму има и оган, јавна тајна е дека КК Работнички стои лошо на финансиски план иако ова инфо контрира на она што Лазовски го кажа ден претходно. Ќе видиме следниов период на што сме.
Не сум во тек.... Што изјави Лазовски ??

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.134
Поени од реакции
46.145
Ставен е линкот во постот погоре.
„Она што требаше да го направиме веднаш по нашето доаѓање во клубот, успешно го завршивме. Го консолидиравме тимот на резултатски план, ја вративме позитивната атмосфера и влеговме во Супер-лигата. Сега целта ќе ни биде да ја кренеме играта на уште повисоко ниво и доколку ни се укаже шанса, да се вмешаме во трката по некој трофеј. Сепак, она што за мене е многу позначајно, многу посуштински, е Работнички повторно да го направиме моќен клуб. Јас не дојдов овде за три месеци, имам двогодишен договор и моја цел е за овој период Работнички повторно да стане гигант, моќен клуб каков што беше до пред извесен период. Тука не говорам само за првиот тим, туку и за младинската школа, на која што ќе мора да и се посвети внимание бидејќи Работнички мора да вади квалитетни играчи и од сопствениот младински погон“ - изјавува Лазовски

Со оглед на конкуренцијата во првенствово, за да се реализира овој негов долгорочен план, потребна е и стабилна финансиска слика на клубот, инвестирање. Затоа и реков ќе видиме следниов период на што сме, МЗТ се апла во пол позиција во тој поглед со играњето во Јадранската лига наредната сезона што до некаде е и добро бидејќи со тоа ќе се подигнат стандардите во мак баскетот, и од аспект на квалитет и од аспект на инвестирање од страна на другите клубови.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.429
Слушам на секој што ќе ви дојде утре на трибина ќе му биде доделена гратис маица?:D
Нели немате пари бе :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom