Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се е пропаганда. Ако веќе анализираме дотолку и тоа што го знаеме за Македонија е во најголем дел пропаганда и ПР. Само факт е дека Корејците во Северна Кореа не живеат богато, тоа го кажуваат бројките. Дали живеат среќно зависи колку е успешна нивната внатрешна пропаганда. Точно е дека тешко ќе го дознаеме тоа во толку затворена држава.Знајте што е најдобра работа од сето ова? Цел свет е експерт за НДР Кореја. Икао малкумина знаат воопшто, што било за НДР Кореја. Сите знаат дека 99 проценти од работите што ги знаат се дејсто на пропаганда од „појакиот“. Овој пат, од оној што ја има геополитичката „карта“. И пак, и пак се верува на тоа.
Немојте да се лутите кога некој од белиот свет ќе рече дека Александар е Грк и дека Македонија нема право во спорот со Грција. Бидејќи, останатиот свет, верува на пропагандите, и како што вие и верувате на ропагандата на Северна Кореја, така останатите и веруваат на пропагандата на Грција.
Што значи тоа?
Како што вие експерти по геополитика би рекле дека најдобро за НДР Кореја било да се спои со Ј. Кореја, за да види бел ден народот, иако воопшто не знаете зошто нема видено бел ден народот, освен сувопарна историја, така и многумина мислат дека Македонија треба да го смени името, или пак, да постане грчка провинција, за да види бел ден.
Clear enough?
По долго истражување сватив дека све во северна кореа е ретардирано на чело со диктаторот.. Не ми е јасно како некој може да го оправдува режимот и диктаторството?
Се е пропаганда. Ако веќе анализираме дотолку и тоа што го знаеме за Македонија е во најголем дел пропаганда и ПР. Само факт е дека Корејците во Северна Кореа не живеат богато, тоа го кажуваат бројките. Дали живеат среќно зависи колку е успешна нивната внатрешна пропаганда. Точно е дека тешко ќе го дознаеме тоа во толку затворена држава.
Дали династијата ќе ја изгуби власта или не, најмногу ќе зависи дали син му ќе успее да ја држи нивната внатрешна пропаганда посилна од американската. Можеби син му ќе заврши силуван со шише, иако сите денес плачат по големиот водач.
А дали имаш ти некоја претпоставка? Еве јас прашувам - зошто, о зошто, СК е затворена земја и не се дозволени мобилни телефони во неа?!
Според мене, одговор на прашањето би било бидејќи на победникот во таа глобална игра така му одговара/одговарало. Во политиката апсолутно е небитно дали си во право или не, битно е дали си на вистинската страна. Оваа династија ќе биде осудена од историјата, па дури и Корејците во Северна Кореа (колку глуп и неприроден израз, ама многу поглупо ми е Севернокорејци) да живеат најубаво во светот. Бидејќи историјата ја пишуваат победниците.Јасно. Со тебе барем ќе се разберам.
нели е глупаво да се гледа на приказните само од една страна, без да се постави барем едно, ако треба и инфантило прашање кое би се состоело: зошто, ама зошто НДР Кореја е толку затворена земја?
Добро другар може да го видиме твојот поглед на Северна Кореа како држава баш ме интересира па после да полемизираме ?!од слично-различни причини со кои е забранет истиот тој „луксуз“ и во Ријад. Со самата разлика што ти не знаеш кој е лидер во земјата со главен град Ријад, бидејќи засега не претставува трн во око на браќата од вашингтон.
Уште да ја додадеме сиромаштијата и неможноста за покренувае од истата, дури и на полето на енергијата, пак поради милијардите санкции врз НДР Кореја.
Погоди зошто.
Погоди од кого.
зошто, ама зошто НДР Кореја е толку затворена земја?
Kooj?А дали имаш ти некоја претпоставка? Еве јас прашувам - зошто, о зошто, СК е затворена земја и не се дозволени мобилни телефони во неа?!
Според мене, одговор на прашањето би било бидејќи на победникот во таа глобална игра така му одговара/одговарало. Во политиката апсолутно е небитно дали си во право или не, битно е дали си на вистинската страна. Оваа династија ќе биде осудена од историјата, па дури и Корејците во Северна Кореа (колку глуп и неприроден израз, ама многу поглупо ми е Севернокорејци) да живеат најубаво во светот. Бидејќи историјата ја пишуваат победниците.
Притоа, апсолутно не ми се допаѓа режимот на Ким Јонг-Ил и мислам дека вистината не е многу далеку од американската пропаганда.
Добро другар може да го видиме твојот поглед на Северна Кореа како држава баш ме интересира па после да полемизираме ?!