Умре Ким Јонг-Ил - што по неговата смрт?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Неписмен? Можеби. Печатни грешки што американците ги викаат „тајпо“ можат да бидат резултат на многу работи. Како ракија на пример. Не го знаеш тоа.
А бидејќи не знаеш зошто правам печатни грешки, а ме нарекуваш неписмен - значи си невоспитана. Што те прави еднаква на мојата невоспитаност. уствари, за тоа се борите = за еднаквост во светот. Рака под рака со американската демократија и... слично.
Is it so?
Joк, грешиш, не зборувам за печатни грешки, ама ти немаш желба да сфатиш. Да беше детиште како што претпоставив, ќе подразмислев и ќе речев дека има време, ќе научиш. Ама бидејќи велиш дека не си... немам коментар за твоето однесување, кое иначе, ги крши правилата на форумот. Внимавај на својот речник.

И едуцирај се. Убаво е тоа. До сега не изнесе ниту еден единствен аргумент, само се жалиш дека светот сите нас не лаже, а ти ја знаеш ,,вистината,,.
--- надополнето: 20 декември 2011 во 02:23 ---
Инаку, официјалната корејска страна.... (wtf?!) http://www.korea-dpr.com/

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Joк, грешиш, не зборувам за печатни грешки, ама ти немаш желба да сфатиш. Да беше детиште како што претпоставив, ќе подразмислев и ќе речев дека има време, ќе научиш. Ама бидејќи велиш дека не си... немам коментар за твоето однесување, кое иначе, ги крши правилата на форумот. Внимавај на својот речник.

И едуцирај се. Убаво е тоа. До сега не изнесе ниту еден единствен аргумент, само се жалиш дека светот сите нас не лаже, а ти ја знаеш ,,вистината,,.
Аргумент? Што знаеш ти пак за НДР Кореја жити се?! Што ти знаеш за НДР Кореја? Што си прочитала за НДР Кореја?
Еве, јас можам овде јавно да ти посочам дека јас и професионално се бавам со такви проблематики (како истражување на земји како НДР Кореја и слично), а ти ми викаш да се едуцирам?

освен CNN и некои про-американски медиуми... што поточно имаш простудирано за Северна Кореја, и со колку извори располагаш за состојбите во државата, а да не се про=западно ориентирани.
Повели...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ниедна пропаганда не може да го измисли ова.

Член од
5 февруари 2011
Мислења
167
Поени од реакции
94
Mnogu dobra emisija od HRT za Severna Koreja, poglednete pa komentirajte.
A некој да ја изгледаше емисијава па после да коментира или сите учени сте родени.Ете не е америчка емисијата и е снимана таму па имате очи и уши видете како живеат и колку им е "убаво".

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Аргумент? Што знаеш ти пак за НДР Кореја жити се?! Што ти знаеш за НДР Кореја? Што си прочитала за НДР Кореја?
Еве, ајс можам овде јавно да ти посочам дека јас и професионално се бавам со такви проблематики (како истражување на земји како НДР Кореја и слично), а ти ми викаш да се едуцирам?

освен CNN и некои про-американски медиуми... што поточно имаш простудирано за Северна Кореја, и со колку извори располагаш за состојбите во државата, а да не се про=западно ориентирани.
Повели...
Другар, имаш 7 страни наназад. Што е за тебе аргумент? Што си видел ти, или прочитал ти? Си бил можеби? И ако си ја истражувал (а не си) до сега немаше да се прпелкаш, ќе си го одбранеше мислењето - но ти не успеваш во тоа. На пример, за СК и да сакаш не можеш да знаеш, оти е забрането ;) Туризмот не им е јака страна... интернет немаат, или веројатно само си ја гледаат официјалната страница, и какви црни американски медиуми, размисли малце со сопствената глава, за почеток Кајгана е македонски или американски форум, или мислиш дека на целиот интернет има само американски сајтови?

Имаш аргумент да ја одбраниш Северна Кореа - или не?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
одбранеше мислењето - но ти не успеваш во тоа. На пример, за СК и да сакаш не можеш да знаеш, оти е забрането ;) Туризмот не им е јака страна... интернет немаат, или веројатно само си ја гледаат официјалната страница, и какви црни американски медиуми, размисли малце со сопствената глава, за почеток Кајгана е македонски или американски форум, или мислиш дека на целиот интернет има само американски сајтови?
Болдот и понатаму.
И се е можно.

А јас си викам... „шо прам јас бе?“

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Болдот и понатаму.
И се е можно.

А јас си викам... „шо прам јас бе?“
A jaс топло ти препорачувам да се пријавиш за туристичкото патување организирано од државата, ќе те прошетаат, па ќе ни покажеш слики, ќе ни раскажеш искуства и ќе ти поверуваме. До тогаш, само јадеш слама.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Пјонгјанг:

С. Кореја има повисок БДП по жител отколку да речиме Индија.
Економијата на С. Кореја воопшто не беше зафатена од кризата. Изолираноста има предности.:vozbud:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
he interview Shin Dong Hyuk gave upon successfully escaping the prison camp is truly chilling and one of the darkest looks into North Korea I have ever read.
The one thing that is a constant through everything you will read about North Korea, is that the punishment for breaking any rule, is almost always death.
Ја, прочитај си, директива типчево е извезено од Утопија :)http://www.weirdasianews.com/2008/12/05/north-koreathe-punishment-death/

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
A jaс топло ти препорачувам да се пријавиш за туристичкото патување организирано од државата, ќе те прошетаат, па ќе ни покажеш слики, ќе ни раскажеш искуства и ќе ти поверуваме. До тогаш, само јадеш слама.
Еј фала ти...:vozbud:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
И како ви изгледа непостоењето на автомобили по улиците на СК?? Има улици, има.... коли и паркинзи нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom