- Член од
- 27 ноември 2008
- Мислења
- 1.433
- Поени од реакции
- 341
Калкулус за прва година смер КНИ условот сеуште останува
Ова ти е прашање или ?Калкулус за прва година смер КНИ условот сеуште останува
Не. На 19 , вчера ми стигна мејл на системот.Ова ти е прашање или ?
Ако си се префрлил од ФЕИТ на ФИНКИ не знам кај треба да пријавуваш предмети кои си ги слушал додека си бил на ФЕИТ. Ако си на ФЕИТ, горе во сандачињата си пушташ пријава и после полагаш.А како ќе иде пријавување на испити од втор семестар кои ми се слушани на ФЕИТ?
Ја ова го прашав у студентски на ФЕИТ и ми рекоа дека они немаат допирна точка со ФИНКИ веќе и дека таму (финки) треба да си ги однесеме пријавите. А датумот уште не е одреден, се шпекулира дека ќе е 5-10ти јануар.А како ќе иде пријавување на испити од втор семестар кои ми се слушани на ФЕИТ?
Не.Ако се презапише некој предмет, поконкретно калкулус од прв семестар, тогаш се пролонгира студирањето за година ?
Ја земав 6 предмета овој семестар.Теоретски е можно да запише 6 предмета. Али ќе има големи проблеми со усогласување на термините за тој едниот ден кога ќе има два предмета.
А и 6 предмета во еден семестар, од кој едниот е Калкулус, и минимум уште еден(во најдобар случај) со иста тежина... Незнам колку е паметно. Ја не би играл така. И спиењето ќе ти стане луксуз.
Ако е сигурен дека може да постигне, океј. Али можно е да случи да го положи калкулусот а да падне два други предмети(кои ќе му влечат повеќе предмети).
Твоја одлука, размисли си убаво и разгледај си ги убаво предметите кои планираш да ги запишеш.
Ја земав 6 предмета овој семестар.
Кај мене нема ништо во пријави а и неможам да изберам професор кај кого ги слушам предметите.Работи ова iknow кај некого?
Исто е и кај мене и плус кога излегувам од лични податоци ми се појавуваКај мене нема ништо во пријави а и неможам да изберам професор кај кого ги слушам предметите.