Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Калкулус за прва година смер КНИ условот сеуште останува :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Кога треба да се пријавуваат испити? И дали е на истиот начин како до сега со оставање во сандачињата горе на ФЕИТ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
А како ќе иде пријавување на испити од втор семестар кои ми се слушани на ФЕИТ?

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Ако си се префрлил од ФЕИТ на ФИНКИ не знам кај треба да пријавуваш предмети кои си ги слушал додека си бил на ФЕИТ. :) Ако си на ФЕИТ, горе во сандачињата си пушташ пријава и после полагаш. :D

Член од
22 декември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ако се презапише некој предмет, поконкретно калкулус од прв семестар, тогаш се пролонгира студирањето за година ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ја ова го прашав у студентски на ФЕИТ и ми рекоа дека они немаат допирна точка со ФИНКИ веќе и дека таму (финки) треба да си ги однесеме пријавите. А датумот уште не е одреден, се шпекулира дека ќе е 5-10ти јануар.

I

Intex

Гостин
Ако се презапише некој предмет, поконкретно калкулус од прв семестар, тогаш се пролонгира студирањето за година ?
Не.
Можеш да запишеш по 6 предмети во семестар, шо значи предмет плус не прави проблем.
Во зимски следната ќе се решиш со ќецот, во летен со двојката, и готово.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Теоретски е можно да запише 6 предмета. Али ќе има големи проблеми со усогласување на термините за тој едниот ден кога ќе има два предмета.
А и 6 предмета во еден семестар, од кој едниот е Калкулус, и минимум уште еден(во најдобар случај) со иста тежина... Незнам колку е паметно. Ја не би играл така. И спиењето ќе ти стане луксуз.
Ако е сигурен дека може да постигне, океј. Али можно е да случи да го положи калкулусот а да падне два други предмети(кои ќе му влечат повеќе предмети).

Твоја одлука, размисли си убаво и разгледај си ги убаво предметите кои планираш да ги запишеш.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Теоретски е можно да запише 6 предмета. Али ќе има големи проблеми со усогласување на термините за тој едниот ден кога ќе има два предмета.
А и 6 предмета во еден семестар, од кој едниот е Калкулус, и минимум уште еден(во најдобар случај) со иста тежина... Незнам колку е паметно. Ја не би играл така. И спиењето ќе ти стане луксуз.
Ако е сигурен дека може да постигне, океј. Али можно е да случи да го положи калкулусот а да падне два други предмети(кои ќе му влечат повеќе предмети).

Твоја одлука, размисли си убаво и разгледај си ги убаво предметите кои планираш да ги запишеш.
Ја земав 6 предмета овој семестар.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Кај мене нема ништо во пријави а и неможам да изберам професор кај кого ги слушам предметите.
Исто е и кај мене и плус кога излегувам од лични податоци ми се појавува
Информација
Има проблем со вашите податоци. Обратете се до студентската служба.

Kajgana Shop

На врв Bottom