Филмско резиме за 2011 година

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ni forumot ne e tvoj, ni holivud, ni nekoe si skolo za glumenje... Taka da, za bilo kakov planiran of-topik muabet, na drugo mesto, zaedno so akterkata Rokenrola, poso vie dvajca golemi akteri ste.. :)

Aj, neli gledate sto glorija e takva kakva sto e, ama deka poradi licnosta na glorija da zborete za kvalitetite na odreden akter, e toa e smesno :)

da ne bese harison ford olku star, site vie "skautite za glumci" ke skokavte odma, kako toa covek koj do 30 godini nemal nieden seriozen film vo svoeto CV, ke odigra uloga vo Star Wars...

Ama aj, ne deka Megan e nekoja si top akterka... ama muabetov "of topik" ti e...
Малку е доцна ама ај:
- Прво, да не се секираш дали ми е муабетот оф-топик, никој не те праша.
- Второ, сигурно не ми е прва дискусија за Меган факинг Фокс и сигурно нема да ти копам линкови.
- Трето... нема трето, толку од мене.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Aj, neli gledate sto glorija e takva kakva sto e, ama deka poradi licnosta na glorija da zborete za kvalitetite na odreden akter, e toa e smesno :)
Каква логика ти е ова? Демек да не беше Глорија, јас немаше да знам дека Меган Фокс не знае да глуми. :pos:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Каква логика ти е ова? Демек да не беше Глорија, јас немаше да знам дека Меган Фокс не знае да глуми. :pos:
Ne znae da glumi, i ne e dobra akterka, se dve sosema razlicni raboti. Taa glumi, ama kolku e dobra vo toa, e druga prikazna.

Mene nacinot na koj se pukaat vo gradi nekoi eksperti od forumov nas mil mi e interesen. Demek Io ke go zabranel muabetot okolu Megan vo forumot poso ona ne znae da glumi... Sto znae IoSono za gluma ziti sve? (brisi Io, brisi) Ili pak sto znam jas? Ili ti?

Nisto ne znaeme, znaeme da mrcime od kauci koga gledame filmovi, rokenrola ne od kauc ona stoejki gleda filmovi :D, toa znaeme nie.

Tie sto znaat koj e akter i koj e dobar glumec, rabotat vo holivud... ajde aman, citiraj me sea pak i izvadi mi od kontekst sve.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ne znae da glumi, i ne e dobra akterka, se dve sosema razlicni raboti. Taa glumi, ama kolku e dobra vo toa, e druga prikazna.

Mene nacinot na koj se pukaat vo gradi nekoi eksperti od forumov nas mil mi e interesen. Demek Io ke go zabranel muabetot okolu Megan vo forumot poso ona ne znae da glumi... Sto znae IoSono za gluma ziti sve? (brisi Io, brisi) Ili pak sto znam jas? Ili ti?

Nisto ne znaeme, znaeme da mrcime od kauci koga gledame filmovi, rokenrola ne od kauc ona stoejki gleda filmovi :D, toa znaeme nie.

Tie sto znaat koj e akter i koj e dobar glumec, rabotat vo holivud... ajde aman, citiraj me sea pak i izvadi mi od kontekst sve.
Ти си експерт за вадење од контекст:

Не знае да глуми, и не е добра актерка, е апсолутно истата работа.

Ако не ти е интересно имаш други подфоруми.
Ако не разбираш иронија и тоа се учи, не мора да упаѓаш како шериф на темата.

Што знаеме, знаеме, што не знаеме ќе научиме. И јас, и ти, и другите. Кога ќе упаднеш чисто за да просераваш оф-топици ќе те бришам. Посебно во 4 сабајле.

Без шерифување понатаму.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Kolku samo ne e ista rabota.

Znaes zosto.. eve ke ti objasnam za da ne mislis deka onaka od pamet zboram (ko vo slucajot ti):

Ti ne znaes da glumis. Ne znaes da glumi zatoa sto da teizvadat pred kameri so nad 50 luge naokolu i da mora da izigravas nekoja si emocija, ili bilo sto, ke ostanes kako kamen onaka, bukvalno.

Megan e losa akterka. Zatoa sto e losa akterka. Ima odredeni raboti koi gi znae, i tolku se. Nesto slicno na Aniston i na red isti glumci. Sto gi biva samo za edno i osven toa, nikade drugo ne se custvuvaat prirodni...

Kazi mi iosono ti mene, dali losite fudbaleri ti ne gi smetas za fudbaleri voopsto? Dali treba na Syn sega da odime da mu rechime deka koj ke go spomne Kivu vo nasiot fan klub, da mu go izbrise odma mislenjeto? Nemoj da vozvratis deka ne e isto ova so primerov za fudbal, poso isto e.

E sega, epten onaka, ko glorija se isponasa koga mi izbrisa mislenje :)

I ne se luti odma. I mene mi se slucilo da mi objasnat raboti na forum.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Едини филм што беше ок од 2011 e Drive, се друго е :гомце:. Не ми текнува кога последен пат сум глеал оригинален асолен филм. Какви филмови искачале пред 10/20 години а какви сега.

Серии :

1.Breaking Bad

2.Game of thrones

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314

Znaes zosto.. eve ke ti objasnam za da ne mislis deka onaka od pamet zboram (ko vo slucajot ti):

Ti ne znaes da glumis. Ne znaes da glumi zatoa sto da teizvadat pred kameri so nad 50 luge naokolu i da mora da izigravas nekoja si emocija, ili bilo sto, ke ostanes kako kamen onaka, bukvalno.

Megan e losa akterka. Zatoa sto e losa akterka. Ima odredeni raboti koi gi znae, i tolku se. Nesto slicno na Aniston i na red isti glumci. Sto gi biva samo za edno i osven toa, nikade drugo ne se custvuvaat prirodni...

Kazi mi iosono ti mene, dali losite fudbaleri ti ne gi smetas za fudbaleri voopsto? Dali treba na Syn sega da odime da mu rechime deka koj ke go spomne Kivu vo nasiot fan klub, da mu go izbrise odma mislenjeto? Nemoj da vozvratis deka ne e isto ova so primerov za fudbal, poso isto e.

Во право ти вели. Кога некој не знае да глуми, тој е автоматски лош актер. Кога некој не знае да игра фудбал, тој е автоматски лош фудбалер.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485

Лоша актерка е лоша актерка. Не знае да глуми. Чак Норис е лош актер. Има вкупно една емоција со која има снимено многу филмови. Но секој што малку се разбира од филм ќе рече дека Чак Норис не знае да глуми. Освен тие што се плашат од него. Меган Фокс исто така има една емоција. Изгледа напалено. Тоа е се од неа.

Мислењето ти го избришав за да сватиш дека не сум секогаш расположен да те толерирам. Толерирам глупаци пошто знам дека толку им сече. Толерирам и луѓе кои активно пишуваат рецензии па ќе им прогледам низ прсти некаков пропуст затоа што придонесуваат со нешто.

Ти не си глуп и многу добро знаеш дека моето мислење за Меган Фокс нема блага врска со Глорија и никој не те повика за адвокат.
Втора работа, воопшто не правиш ништо на форумов освен што изиграваш радио Милева, па не гледам зошто би те толерирал само затоа што си фан на Интер.

Да си ми објаснил, ништо не си ми објаснил освен дека „не знае да глуми“ и „лоша актерка“ ми ти биле различни работи.

Така да за понатаму, дискутирај си за филмови и актери колку сакаш а не ни кажувај колку знаеме и не знаеме, кога сме оф-топик (се додека не те стават модератор) и не шерифувај.

ОК?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.770
Поени од реакции
8.034
Со оглед на тоа што премногу премногу слабо гледам нови филмови, да не речам скоро ич... бидејќи ги избегавам поради неоригиналноста... како и да е, сметам дека 'Rio' заслужува во топ анимирани филмови за оваа година.

Најголемо разочарување, дефинитивно Wrong Turn 4, филмот од година на година се полош и полош станува.

... околу актерската екипа и нема многу што да се одвои, се знае Johnny Deep и Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

На крај краева, баталете нови филмови. Срање се.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Лоша актерка е лоша актерка. Не знае да глуми. Чак Норис е лош актер. Има вкупно една емоција со која има снимено многу филмови. Но секој што малку се разбира од филм ќе рече дека Чак Норис не знае да глуми. Освен тие што се плашат од него. Меган Фокс исто така има една емоција. Изгледа напалено. Тоа е се од неа.

Мислењето ти го избришав за да сватиш дека не сум секогаш расположен да те толерирам. Толерирам глупаци пошто знам дека толку им сече. Толерирам и луѓе кои активно пишуваат рецензии па ќе им прогледам низ прсти некаков пропуст затоа што придонесуваат со нешто.

Ти не си глуп и многу добро знаеш дека моето мислење за Меган Фокс нема блага врска со Глорија и никој не те повика за адвокат.
Втора работа, воопшто не правиш ништо на форумов освен што изиграваш радио Милева, па не гледам зошто би те толерирал само затоа што си фан на Интер.

Да си ми објаснил, ништо не си ми објаснил освен дека „не знае да глуми“ и „лоша актерка“ ми ти биле различни работи.

Така да за понатаму, дискутирај си за филмови и актери колку сакаш а не ни кажувај колку знаеме и не знаеме, кога сме оф-топик (се додека не те стават модератор) и не шерифувај.

ОК?
Jas ne znam sto se nerviras. Ne mora so golemi bukvi da pisuvas raboti.

Taa zivee od toa sto e akterka, znaci site pari/plata od taa rabota gi ima. Sto avtomatski ja pravi akterka. Akterite glumat.

Nego gledam deka vidno iznerviran si sto ti rekov deka holivud ne e tvoj i deka ne znaes da glumis, pa ne gledam pricina ponatamu da pisam, zosto kako i da e, pak na kraj ke brises :)

ac·tor/ˈaktər/

Noun:
  1. A person whose profession is acting on the stage, in movies, or on television.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
No Strings Attached
Just Go With It
Unknown
Drive Angry
Hall Pass
Adjustment Bureau
Limitless
Scream 4
Fast and Furious 5
Midnight in Paris
Horrible Bosses
Friends With Benefits
Crazy Stupid Love
The Help
Final Destination 5
Dream House
A Very Harold and Kumar Christmas
Tower Heist
Jack and Jill
Breaking Dawn
и го очекувам новиот дел на Невозможна мисија http://mission-impossible-4-movie-trailer.blogspot.com/

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Според мене филм на годината е The Tree of Life, не е филм за секого но мене ми се бендиса, и глумата на сите актери е одлична. Верувам дека е добар и Melancholia но не сум го гледал.

Член од
24 ноември 2011
Мислења
196
Поени од реакции
111
Според мене филм на годината е The Tree of Life, не е филм за секого но мене ми се бендиса, и глумата на сите актери е одлична. Верувам дека е добар и Melancholia но не сум го гледал.
само Бред Пит ме нервира што го ставиле во „дрво на животот“

Kajgana Shop

На врв Bottom