Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Повикани играчи

Abbiati, Amelia, Piscitelli, Antonini, Bonera, De Sciglio, Ely, Mexes, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel, El Shaarawy, Ibrahimovic, Pato, Robinho.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Повикани играчи

Abbiati, Amelia, Piscitelli, Antonini, Bonera, De Sciglio, Ely, Mexes, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel, El Shaarawy, Ibrahimovic, Pato, Robinho.
Еве ги повиканите, значи Антонини, Замброта и Абијати се спремни и најверојатниот состав или поточно моја желба е ова:

Абијати; Замброта - Мексес - Тиаго Силва - Антонини; Аквилани - Амброзини - Ночерино; Боатенг; Робињо - Ибра.

Не знам дали Алегри ќе го игра Замброта десен бек(негова природна позиција), Антонини најверојатно пред Таиво, е сеа не знам дали ќе играат Сидорф/ван Бомел или сепак ќе биде Аквилани/Амброзини, Сидорф више не можам да го гледам, секоја акција ја успорува, нека го седнат на клупа до пролет, кога ќе почне да си проси нов договор :icon_lol: ќе се повампири... Робињо си треба пред Пато, пошто овие најверојатно ќе играат катанаџо па Робињо со неговите движења ќе помогне, Алегри изјави на прес дека има дилеми помеѓу Пато и Робињо...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
изјава на Берлускони: Мојот идеален состав е
Абијати, Абате, Неста, Силва, Замброта, Боатенг, Сидорф, Ночерино, Робињо, Пато, Ибрахимович

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Емануелсон, што не знае топката да ја воде, пред Аквилани?

Иначе, непоразени дома во Серија А во 2011 година!

Изиграни се 18 утакмици дома во Серија А, 13 победи и 5 нерешени, а остварен е скор 46-10!
онака за пример го дадов пред него би играл и Емануелсон не па Аквилани..

гледам сеа нов повикан третиот голман и тој Ели

за утре состав најдобар според мене : Абијати/Амелија,Замброта,Мексес,Силва,Таиво,Ван Боме,Аквилани,Ночерино,Боатенг,Робињо,Ибра.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Колку е издишан стариов :D не озбилно 75 има треба наочари да користи!

Иначе кога више покушава Малдини да испадне манга и да го критикува Таиво кој е најмалце крив што игра во Милан, требало да го изруга и Антонини. Ама за мене тоа беше кукавичка изјава и подобро ќе му биде да си ќути!

Со Каљари очекувам пак да си игра Таиво лево а десно да игра Замброта. Незнам колку е паметно одма во прв тим Абијати, меѓутоа Алегри е тренериште ги форсира Бонера и Јепес пред Мексес што не гледам причина зошто некој тренер би размислувал со тој мозок (не иде на наоѓање повеќегодишно решение на позицијата туку на краткорочно крпи од утакмица за утакмица). Ама он е перспективен италијански тренер (y).

Сега во зимо ќе го порпишат Макси и автоматски ќе добиете играч што ќе заработи минимум три-годишен договор и наредните три години ќе трпиме поради него. Јас никогаш не сватив зошто не му се даде шанса на Палоши. За играч од клупа според мене е подобро решение од Макси. Оставање на комплетна способност на Џенова за Меркел е комплетна лудост некој напиша погоре!

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550

Иначе кога више покушава Малдини да испадне манга и да го критикува Таиво кој е најмалце крив што игра во Милан, требало да го изруга и Антонини. Ама за мене тоа беше кукавичка изјава и подобро ќе му биде да си ќути!

Со Каљари очекувам пак да си игра Таиво лево а десно да игра Замброта. Незнам колку е паметно одма во прв тим Абијати, меѓутоа Алегри е тренериште ги форсира Бонера и Јепес пред Мексес што не гледам причина зошто некој тренер би размислувал со тој мозок (не иде на наоѓање повеќегодишно решение на позицијата туку на краткорочно крпи од утакмица за утакмица). Ама он е перспективен италијански тренер (y).

Сега во зимо ќе го порпишат Макси и автоматски ќе добиете играч што ќе заработи минимум три-годишен договор и наредните три години ќе трпиме поради него. Јас никогаш не сватив зошто не му се даде шанса на Палоши. За играч од клупа според мене е подобро решение од Макси. Оставање на комплетна способност на Џенова за Меркел е комплетна лудост некој напиша погоре!
Палоски и на мене ми се свиѓа како играч од досеа шо сум го гледал во Киево лани во Џенова и пред 2-3 години у Милан, кога даде гол таму при крајот на првенството па го форсираа после ама не го биде тогаш... Може сам да си направи шанса, прецизен е и брз... А Меркел, секоја втора утакмица има асистенција во Џенова, не смее да се пропушти тоа момче...
--- надополнето: 19 декември 2011 во 17:13 ---
Allegri talked about most likely (with the acquisition of Tevez) playing with three strikers and Boateng further back.

Замислете го Милан со 3 напаѓачи, па тоа ќе биде убитачно...

Абијати
Абате - Мексес - Силва - Нов лев бек
Ночерино - Боатенг - Аквилани
Пато/Робињо - Ибра - Тевез

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Палоски и на мене ми се свиѓа како играч од досеа шо сум го гледал во Киево лани во Џенова и пред 2-3 години у Милан, кога даде гол таму при крајот на првенството па го форсираа после ама не го биде тогаш... Може сам да си направи шанса, прецизен е и брз... А Меркел, секоја втора утакмица има асистенција во Џенова, не смее да се пропушти тоа момче...
--- надополнето: 19 декември 2011 во 17:13 ---
Allegri talked about most likely (with the acquisition of Tevez) playing with three strikers and Boateng further back.

Замислете го Милан со 3 напаѓачи, па тоа ќе биде убитачно...

Абијати
Абате - Мексес - Силва - Нов лев бек
Ночерино - Боатенг - Аквилани
Пато/Робињо - Ибра - Тевез
Нема шанса Алегри не стартува без деструктивец :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.263
Поени од реакции
14.574

Ич не ми се допаѓа тоа што Берлускони секој втор ден кажува како треба да игра Милан. Не дека вакви изјави немал и порано, но ако мисли да изигрува нешто како претседателот на Палермо сме наебале. Тешко нас ако почне да се бара тренер кој ќе ги спроведува сите негови замисли.

И ај објаснете со што тоа заслужил Таиво да биде прв избор за таа лева бековска позиција? А, да, заборавив, веќе напишавте, газел во Франција, а на пријатлска го сопрел Робен... :)

Мексес ај што дојде поврден, па му се случи уште една во Милан, само затоа овие двајца имаа предност пред него. Едноставно беа повеќе спремни за игра. А за утре исто зависи од тоа колку Мексес е спремен да изигра два натпревари во четири дена. Ако ја читавте изјавата на Мексес после натпреварот ќе видевте дека и тој самиот не верувал дека ќе биде спремен да изигра цел натпревер. Ако не верувале (и тој самиот) дека може да изигра еден натпревар, нормална е дилемата дали ќе може да изигра два натпревара во четири дена.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Ич не ми се допаѓа тоа што Берлускони секој втор ден кажува како треба да игра Милан. Не дека вакви изјави немал и порано, но ако мисли да изигрува нешто како претседателот на Палермо сме наебале. Тешко нас ако почне да се бара тренер кој ќе ги спроведува сите негови замисли.

И ај објаснете со што тоа заслужил Таиво да биде прв избор за таа лева бековска позиција? А, да, заборавив, веќе напишавте, газел во Франција, а на пријатлска го сопрел Робен... :)

Мексес ај што дојде поврден, па му се случи уште една во Милан, само затоа овие двајца имаа предност пред него. Едноставно беа повеќе спремни за игра. А за утре исто зависи од тоа колку Мексес е спремен да изигра два натпревари во четири дена. Ако ја читавте изјавата на Мексес после натпреварот ќе видевте дека и тој самиот не верувал дека ќе биде спремен да изигра цел натпревер. Ако не верувале (и тој самиот) дека може да изигра еден натпревар, нормална е дилемата дали ќе може да изигра два натпревара во четири дена.
Да бе ова си ти, си се начукал вчера си се ќоросал и после другиот ден нема да можеш да го пружиш јазикот... се работи за професионалци ама да Алегри е у право нели ?:noze:

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Читам низ некој италијански поратали се спомнува замена, Таиво-Сантон, што мислите вие? :)

P

PewDiePie

Гостин
хахаха стварно имало сторија,абе овој новиов Малдини во Њукасл не може да се избори за место а не па кај нас,плус знаејќи го алегри ни шанса ќе му даде ни од ќерка му пичката ќе му ја даде.

Јас лично не би имал против,кој и да е само да не е антонини ама тешко остварил ми се гледа трансферов.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
хахаха стварно имало сторија,абе овој новиов Малдини во Њукасл не може да се избори за место а не па кај нас,плус знаејќи го алегри ни шанса ќе му даде ни од ќерка му пичката ќе му ја даде.

Јас лично не би имал против,кој и да е само да не е антонини ама тешко остварил ми се гледа трансферов.
Стварно имало сторија... демек ќе си губам јас времето да измислувам...

Иначе Њукасл покажуваат јавно интерес за Таиво, а нашите сеуште „траат“ така да може да биде нешто не се знае...

Kajgana Shop

На врв Bottom