Да се споредуваш со Израелската војска значи дека си на многу јаки дроги.
Со многу работа имаме шанси барем малку да заличиме на Израелската војска , како прво целата споредба е поради тоа што имаме идентична површина , они имаат 20 770км2 (без Палестина) а ние иаме 25 713км2 (значи нешто сме поголеми али нема везе) во население бајаги се разликуваме али тоа и не е толку битно поради тоа шти ние не сакаме да бидеме скроз како нив
па тие имаат 176 000 регуларна војска а ние од дека ке извадиме толку војници, на нас би ни било доволно максимум 25 000 и ништо повеќе нормално во споредба со тоа колку жители имаат тие а колку ние ќе испадне дека треба да имаме некаде околу 60 000 али ние не живееме во толку лоши услови како нив,е сеа би требало ако веќе сакаат нашиве да заличиме на израилците да набават какви такви авиони, да си го обезбедиме воздушниот простор и да не не дупат грците како во 1995 да се летаат со Ф-16 околе Гевгелија и Кожуф, колку толку да се има тоа си треба, за тенковите па да не збориме скапаа веќе нити имаат некакви стандарди и недајбоже во случај на војна шо се вели со бакла ќе го запалат не па ли да го рокнат со золја ,а па и од дека се мизерни па и во многу голем број се дури 30
... ма дај човече ова мора да е заебанција, наместо да ги поправаат секоја година тие МИ-24-ки нека купат 8 или 10 нови и крај, тек после можеме да збореме за персонално опремување на војниците, тие војници веќе 20 години се возат во камиончиња од типот на ТАР или како беа таму (оние стари со југословенско производство од пред 50 години) ... за изградба на воен аеродром па да не зборуваме, сакаа кај нас да откупуваат земја на Овче Поле ,ја откупија и ништо не направија,требаше да се гради карго аеродром па после работата беше за воен и ништо не бидна ги заебаа луѓето само им собраа нивите за ич пари,... шо мислат ја незнам ама така како што сакаат ни за прстот нема да им се фатиме на израелците ... толку од мене, цело време истото го коментирам а и уште 1000 такви како мене, ама очигледно министерството за одбрана има зацртано некој свој пат Македонија да ја прави како Сомалија, па наместо Армија на Република Македонија ќе има Апаши на Република Македонија, !
P.S - Да не ме сватите погрешно дечки , многу ја сакам и сегашнава власт и армијава наша златна ама ова што е таа моментално ни малку не ми се допага, ја и така едвај чекам уше година време да завршам школо па да се регрутирам ,да си отслужам војска