- Член од
- 8 ноември 2008
- Мислења
- 2.172
- Поени од реакции
- 1.267
Го имале говедскиот јазик (Булл - гари, говори)Тогаш кој јазик го имале пред 10 век?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го имале говедскиот јазик (Булл - гари, говори)Тогаш кој јазик го имале пред 10 век?
Инетерсно ми е како турките бугари научиха словенскиот jaзик преку нок?Кога кажуваш бугари мислиш на турките?
Инетерсно ми е како турките бугари научиха словенскиот jaзик преку нок?
Интересно зашто вака фаците ни не личат на турски?! Нито са били рисувани вака во хрониките, за разлика от турките.
Грчки беше официален на државата преди 10 и 9 век.И мене ми е интересно како се нарековте бугари
И кој јазик беше официјален во Бугарија пред 10 и 9 век.
Грчки беше официален на државата преди 10 и 9 век.Ако беше читал малце повеке, ке знаеше. Во целиот свет во това време има два jaзика, кои са се сметали за престижти - грчки и латински
А за това како сме се нарекли бугари - многу може да се изпише, но големиот факт е дека никоj не го спори това име.
Грчки беше официален на државата преди 10 и 9 век.Ако беше читал малце повеке, ке знаеше. Во целиот свет во това време има два jaзика, кои са се сметали за престижти - грчки и латински
А за това како сме се нарекли бугари - многу може да се изпише, но големиот факт е дека никоj не го спори това име.
Jaзикот на водене на кореспонденциja на државата и за официални собитиja е доказ за идентитет или припадност ком норад?Значи сте биле воглавном Грци?
Понекад и Латинци (Ромеи)?
A турски?
А за тоа што сте се нарекле бугари сте се унаказиле за секогашбарем да личевте со бугарите
Jaзикот на водене на кореспонденциja на државата и за официални собитиja е доказ за идентитет или припадност ком норад?
|
Грчки,гручки и во времето на Тервел и во времето на Крум и во времето на Омуртаг.
Еве ja твоjaта самоличност.![]()
Jaзикот на водене на кореспонденциja на државата и за официални собитиja е доказ за идентитет или припадност ком норад?
Зашто например надписите на мадарскиот коник не са на турско монголски?Турски фемчо, турски, монголиАма не личиш на нив, а се идентификуваш по нив.
Бугарска логика![]()
Зашто например надписите на мадарскиот коник не са на турско монголски?А колоната на Крум? А печатите на Тервел?
Аjде да си ми жив и здрав, па ке се индетификувам както сакам, мислам това ми е право, а? или грчка песен запja и ти?![]()
Не ja дефокусирам ти ja дефокусираш и спамираш, jaс те прашам ,дали мадарскиот коник е обект на UNESCO, дали има надписи и на каков jaзик са?
Абсолутно во това време не е. Както кажав веке во това време и дипломациja и кореспонденциja и хроники во Европа се водели на латински и грчки, като два от основните jaзици.Ти кажи ми, дали е доказ или не?