A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
DHCP имаш ставено за конекцијата РУТЕР - ПРОВАЈДЕР?

Треба да конфигурирам еден BELKIN рутер, и кај конекции имаше Dynamic IP, Static IP, PPPoE ама DHCP не начекав таму.
Стави си Dynamic IP и пријави ја MAC адресата на рутерот кај нив во техничка поддршка.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
а со колку спушташ и аплоадираш и после 200 гб на 2 мбпс ти паѓа? а како напрај 1 тб аплоад? за колку време?
за недела дена отприлика, тие торенти беа забораени и тоа си терало си терало... а иначе не ми смета тоа мерачот шо е за гигабајти убаво, може затоа не ми е намалена брзината а може и нема лимит ни за овие уопште.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
зошто по ѓаволите си симнувал windows vista?

Vargo _online

プレイステーション3
Член од
1 мај 2010
Мислења
492
Поени од реакции
59
1.jpg
Некој нека ми каже дали е фер да живееш каде живејам ЈАС и да мораш да бираш само помеѓу ОНЕ и Т-Хоме зш Близу и Телекабел немаат подршка во тој реон за НЕТ

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прегледај го приврзокот 38012
Некој нека ми каже дали е фер да живееш каде живејам ЈАС и да мораш да бираш само помеѓу ОНЕ и Т-Хоме зш Близу и Телекабел немаат подршка во тој реон за НЕТ
Е добро де, цело Скопје е така веќе со години. Јас не можам да сум на Blizoo, a разликата е 30 метри.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Прегледај го приврзокот 38012
Да се соберете повеќе комшии и да барате да ви наместат ќе средат или едните или другите.

Vargo _online

プレイステーション3
Член од
1 мај 2010
Мислења
492
Поени од реакции
59
Е добро де, цело Скопје е така веќе со години. Јас не можам да сум на Blizoo, a разликата е 30 метри.
ZA 30metri jas ke vlecam kabli.........koga se javiv mi kazaa ne im bilo vo plan da se sirele nakaj mene:mad: barem ne pred leto.............i kako da ne se nerviras
--- надополнето: 16 декември 2011 во 18:26 ---
i pred dve godini istoto mi go kazaa.....pa morav na one da se stavam.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ZA 30metri jas ke vlecam kabli.........koga se javiv mi kazaa ne im bilo vo plan da se sirele nakaj mene:mad: barem ne pred leto.............i kako da ne se nerviras
--- надополнето: 16 декември 2011 во 18:26 ---
i pred dve godini istoto mi go kazaa.....pa morav na one da se stavam.
Кај што има Телекабел, не може да има Blizoo и обратно.

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
Нема врска тоа и кај мене се измешани има и Blizoo и Телекабел

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.075
Поени од реакции
5.999
Кај што има Телекабел, не може да има Blizoo и обратно.
Ne e tocno.Vo centar potocno zgradite sproti vladata i celiot del sprema ulica Ilindenska kako i Orce Nikolov e pokrien so Telekabel pa koga jas pobarav da mi stavat linija na Blizoo vo stanot mi kazaa deka sum bil edinstven pretplatnik vo toj del i cekav nekolku dena dodeka mi dovleckaat priklucok od najbliskoto mesto na nivnata mreza.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може сега од Blizoo почнале да се оправуваат, инаку порано Телекабел VS Кејблтел беше тепачки ВО БУКВАЛНА СМИСЛА

Kajgana Shop

На врв Bottom