Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Мене да ме разбере некој и вистината да ја разбере се две различни работи. Јас нигде не реков дека сум Исус-вистината.Оф мори мајко и не памтиш што пишуваш
Мене да ме разбере некој и вистината да ја разбере се две различни работи. Јас нигде не реков дека сум Исус-вистината.Оф мори мајко и не памтиш што пишуваш
Т и и не знаеш што си рекол а ниту се разбираш самиот себесиМене да ме разбере некој и вистината да ја разбере се две различни работи. Јас нигде не реков дека сум Исус-вистината.
ovoa e paradoksalna sostojba., se izmeshaa kopita so chipovi., taka da tuka vazhat drugi pravila., ....za edna tolku ochigledna rabota ., kade pogolemiot del od populacijata., se proiznela za neshto/pa makar toa bila i verata .,/doagja razbacana grupa so katani i veli e ne mozhe taka ., ne ste vo pravo.............e sega tie neka go dokazhat toa nivno vistinsko i edinstveno ispravno mislenje., shto go zastapuvaat., ta neli za se i seshto se povikuvaat na dokazi ., ., formuli., ..i., dr., zatoa vo sluchajov tie se shto treba nauchno da ja osporat tezata deka tamu nekade nekoj ili neshto ne postoi........Мислам дека ти треба да докажеш дека постои, така оди тоа во научните кругови.
Например нека се соберат 1милион верници и нека пробаат summon да направат, доколку нивниот бог не се појави или не го направи тоа што го бара експериментот, може да се заклучи дека не постои.Ај кажи ми како би дизајнираш експеримент за тестирање на хипотезата за постоење бог како што е опишан во Библијата.
Ako za tebe 33% se mnozinstvo od populacijata toga[ ima[ seriozen problem so matematikataovoa e paradoksalna sostojba., se izmeshaa kopita so chipovi., taka da tuka vazhat drugi pravila., ....za edna tolku ochigledna rabota ., kade pogolemiot del od populacijata., se proiznela za neshto/pa makar toa bila i verata .,/doagja razbacana grupa so katani i veli e ne mozhe taka ., ne ste vo pravo.............e sega tie neka go dokazhat toa nivno vistinsko i edinstveno ispravno mislenje., shto go zastapuvaat., ta neli za se i seshto se povikuvaat na dokazi ., ., formuli., ..i., dr., zatoa vo sluchajov tie se shto treba nauchno da ja osporat tezata deka tamu nekade nekoj ili neshto ne postoi........
Не можеш да се разбираш самиотТ и и не знаеш што си рекол а ниту се разбираш самиот себеси
., ochigledno neshto si posetuvala shtom ., ja spomna energijata ., kako takva .........i vo konechata faza taa energija transformirajki se ., od nivo na nivo ., koja boja od svetlinata ja imaВерувам во некоја ЕНЕРГИЈА. Но не во Богови и Библија. Па сепак се сметам делумично за атеист. Сепак јас сметам дека атеизмот е НЕверување во Бог.
Енергијата што ја споменав погоре ја ЧУВСТВУВАМ, Бог нити го гледам нити го чувствувам.
Не ми е јасно како не сакаш да користиш логика, експерименти и теорија за да го разбереш светот оклулу тебе.Мене да ме разбере некој и вистината да ја разбере се две различни работи. Јас нигде не реков дека сум Исус-вистината.
Нели атеист бев?
Нели атеист бев?
Далеку од тоа дека светот е околу мене.Не ми е јасно како не сакаш да користиш логика, експерименти и теорија за да го разбереш светот оклулу тебе.
И во тебе има цел еден светДалеку од тоа дека светот е околу мене.
Освен мене ништо друго не постои, се друго е илузија.И во тебе има цел еден свет
Не сум посетувала ништо. Енергијата ја чувствувам, мислам ете дека светот сигурно некако настанал, и сите оние работи како судбина и предчувства ги препишувам на енергијата. Затоа што како што реков - Чувствувам дека кружи околу нас.., ochigledno neshto si posetuvala shtom ., ja spomna energijata ., kako takva .........i vo konechata faza taa energija transformirajki se ., od nivo na nivo ., koja boja od svetlinata ja ima
Солипсизам,booooriiiingggg.Освен мене ништо друго не постои, се друго е илузија.