Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мене да ме разбере некој и вистината да ја разбере се две различни работи. Јас нигде не реков дека сум Исус-вистината. :)
Т и и не знаеш што си рекол а ниту се разбираш самиот себеси

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
Мислам дека ти треба да докажеш дека постои, така оди тоа во научните кругови.
ovoa e paradoksalna sostojba., se izmeshaa kopita so chipovi., taka da tuka vazhat drugi pravila., ....za edna tolku ochigledna rabota ., kade pogolemiot del od populacijata., se proiznela za neshto/pa makar toa bila i verata .,/doagja razbacana grupa so katani i veli e ne mozhe taka ., ne ste vo pravo.............e sega tie neka go dokazhat toa nivno vistinsko i edinstveno ispravno mislenje., shto go zastapuvaat., ta neli za se i seshto se povikuvaat na dokazi ., ., formuli., ..i., dr., zatoa vo sluchajov tie se shto treba nauchno da ja osporat tezata deka tamu nekade nekoj ili neshto ne postoi........

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ај кажи ми како би дизајнираш експеримент за тестирање на хипотезата за постоење бог како што е опишан во Библијата.
Например нека се соберат 1милион верници и нека пробаат summon да направат, доколку нивниот бог не се појави или не го направи тоа што го бара експериментот, може да се заклучи дека не постои.
Нешто вака отприлика, ајде малку и ти brainstorming,помогни.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ovoa e paradoksalna sostojba., se izmeshaa kopita so chipovi., taka da tuka vazhat drugi pravila., ....za edna tolku ochigledna rabota ., kade pogolemiot del od populacijata., se proiznela za neshto/pa makar toa bila i verata .,/doagja razbacana grupa so katani i veli e ne mozhe taka ., ne ste vo pravo.............e sega tie neka go dokazhat toa nivno vistinsko i edinstveno ispravno mislenje., shto go zastapuvaat., ta neli za se i seshto se povikuvaat na dokazi ., ., formuli., ..i., dr., zatoa vo sluchajov tie se shto treba nauchno da ja osporat tezata deka tamu nekade nekoj ili neshto ne postoi........
Ako za tebe 33% se mnozinstvo od populacijata toga[ ima[ seriozen problem so matematikata

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Верувам во некоја ЕНЕРГИЈА. Но не во Богови и Библија. Па сепак се сметам делумично за атеист. Сепак јас сметам дека атеизмот е НЕверување во Бог.
Енергијата што ја споменав погоре ја ЧУВСТВУВАМ, Бог нити го гледам нити го чувствувам.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
Верувам во некоја ЕНЕРГИЈА. Но не во Богови и Библија. Па сепак се сметам делумично за атеист. Сепак јас сметам дека атеизмот е НЕверување во Бог.
Енергијата што ја споменав погоре ја ЧУВСТВУВАМ, Бог нити го гледам нити го чувствувам.
., ochigledno neshto si posetuvala shtom ., ja spomna energijata ., kako takva .........i vo konechata faza taa energija transformirajki se ., od nivo na nivo ., koja boja od svetlinata ja ima

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Мене да ме разбере некој и вистината да ја разбере се две различни работи. Јас нигде не реков дека сум Исус-вистината. :)
Не ми е јасно како не сакаш да користиш логика, експерименти и теорија за да го разбереш светот оклулу тебе.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Прегледај го приврзокот 38008

Пред ваков „аргумент“ и твојот бог молчи
Нели атеист бев? :)
--- надополнето: 16 декември 2011 во 12:37 ---
Прегледај го приврзокот 38008

Пред ваков „аргумент“ и твојот бог молчи
Нели атеист бев? :)
--- надополнето: 16 декември 2011 во 12:39 ---
Не ми е јасно како не сакаш да користиш логика, експерименти и теорија за да го разбереш светот оклулу тебе.
Далеку од тоа дека светот е околу мене.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
., ochigledno neshto si posetuvala shtom ., ja spomna energijata ., kako takva .........i vo konechata faza taa energija transformirajki se ., od nivo na nivo ., koja boja od svetlinata ja ima
Не сум посетувала ништо. Енергијата ја чувствувам, мислам ете дека светот сигурно некако настанал, и сите оние работи како судбина и предчувства ги препишувам на енергијата. Затоа што како што реков - Чувствувам дека кружи околу нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom