- Член од
- 5 август 2007
- Мислења
- 3.586
- Поени од реакции
- 2.608
Конечно пред некоја недела му седнав здраво на Ableton 8 , изгледав едно 12 сати видео туторијали, уште толку имам сега за гледање, и можам да кажам дека програмава е КРАЈ. Јас до пред да почнам ги изгледам туторијаливе, не знаев ни бит да напрам, и мислев дека е rocket science, арно ама, во глобала е далеку полесна од FL, и остава поголем простор за креативност. Единствено ме нервира шо нема slide на нотите - piano roll-от(да го наречам). И сега за сега ми е малку потешко мастерирањето(ама си викам че има понатаму во видеата од туторијалот). Како шо викаш, некако тивок ми е многу, ама па звукот е крај.Работи некој ableton овде? Не мислам на миксови, лепења, зборам за продукција...па да си помуабетиме.
Бев 5 години на Cubase sx3, и таман кога излезе 5ката, сите на неа, јас на Ableton 8...немам коментар, се најдобро само што има малку потивок out од cubase/nuendo, арно ама затоа на сите други полиња, барем според мене го кине во 10 класи! Можеби сега се дигнаа steinberg по примерот на Logic платформа, арно ама некако не ми се мења па сега ableton...морам да признаам дека имам поголем простор за креација...и секако шибаат releases е не
А да, ми default-ните плагини се профи до јаја, а и финалниот микс вади малку полигава и помека ама ептен профи продукција.
поздрави
пс : поздрав до мај брада Кискин
Кој VST ги користиш моментално? Јас Nexys, Hypersonic, Baterry 3, Massive, AM KarBass, и Kontakt го имам, ама немам уште симнато Librerys за него.
П.С Ако сака некој да го научи Ableton, му ги препорачувам туторијалите од Lynda да си ги симни, таму има буквално од A до Ш.