How I Met Your Mother

Кој ви е омилен лик од серијата

• Вкупно гласачи
    301
  • Гласањето е завршено на .
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мац извртуваш постови до немајкаде. Јас барам од вас да ми покажете што ве смее од серијава. Ставете некој клип мајке му. Сигурно си ја разгледал темата за Пријатели, таму постојано се ставаат линкови од смешни сцени. Не знам како поинаку да ви поедноставам. Додуша и не морам. Кога се нема аргументи, работата само ќе се вергла во круг.

П.С И инаку, бар што се однесува до мене, ја пуштив серијава да ја гледам зашто беше нов популарен сит ком, не зашто очекував дека е замена за Пријатели. Како би го знаела тоа пред да погледнам за што се работи? Изгледав неколку епизоди и не треба многу човек да се намачи за да сфати дека играа на веќе искористена карта. Ти сериозно тврдиш дека имаат оригинален плот и инвентивни сценаристи?
Не ја вртам, исто како кога се расправам со некој зашто Office (поготово за британското) ќе ми рече глеал клипче/епизода и не му била смешна. Ми иде да се убијам после, не па да го убедувам. : )

Еве ако толку мислиш дека ќе одиш со теоријата дека нема НИЕДЕН смешен момент кој се влече, тоа е интересниот начин на раскажување во секоја епизода, почнува еден, се убацува друг, повеќе перспективи (СМЕШНИ) на истата случка, убацување коментари од Барни.

И ајде сега, ти ќе ми речеш не е смешно ова, па работата нема да се врти во круг?

Јас само ти посочив дека баш твојот стил на дебата ќе ја врти темата во круг, затоа нема смисла да ти ставаме смешни клипови. Или ќе се согласиш и ќе речеш "Океј ај, не бев у право", што нема да се случи никогаш.
Можеби ќе речеш "Океј, има смешни моменти ама факт е дека се малку", по што сите фанови овде во себе ќе си помислат "fuck this shit, не разговарам веќе".
Или ќе речеш "Пффф, па ова ли ви е смешно?" со што индиректно ќе ги изругаш фановите овде.

И која е поентата на вакви дискусии?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не ја вртам, исто како кога се расправам со некој зашто Office (поготово за британското) ќе ми рече глеал клипче/епизода и не му била смешна. Ми иде да се убијам после, не па да го убедувам. : )

Еве ако толку мислиш дека ќе одиш со теоријата дека нема НИЕДЕН смешен момент кој се влече, тоа е интересниот начин на раскажување во секоја епизода, почнува еден, се убацува друг, повеќе перспективи (СМЕШНИ) на истата случка, убацување коментари од Барни.

И ајде сега, ти ќе ми речеш не е смешно ова, па работата нема да се врти во круг?

Јас само ти посочив дека баш твојот стил на дебата ќе ја врти темата во круг, затоа нема смисла да ти ставаме смешни клипови. Или ќе се согласиш и ќе речеш "Океј ај, не бев у право", што нема да се случи никогаш.
Можеби ќе речеш "Океј, има смешни моменти ама факт е дека се малку", по што сите фанови овде во себе ќе си помислат "fuck this shit, не разговарам веќе".
Или ќе речеш "Пффф, па ова ли ви е смешно?" со што индиректно ќе ги изругаш фановите овде.

И која е поентата на вакви дискусии?
Би можела, ама тоа е твое предвидување за тоа како ќе реагирам нели? За што служат темиве ако не за дискусија дали е нешто добро, лошо или просечно? Јас ве прашувам како фанови на серијава, што е тоа во неа што јас го пропуштам? Шегите, ликовите...? Може се работи за вкус, ама не ми е јасно што е смешно во Робин или Маршал? Што и да кажат изгледа трагикомично.

И второто прашање секако ми беше, како е можно човек што гледал Пријатели во ниту еден момент да не помисли дека серијава се влече на нивна идеја?Да не спомнувам колку само ликот на Тед наликува на Рос? Или никој тоа не го гледа? Најзабавно ми е што никој од вас не ја признава сличноста, а тоа се дебатира постојано на странските форуми.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мене иначе сеа ми текна многу ми е смешна Лили што не знае да чува тајни и најсмешна ми е кога ќе рече Uuuu you son of a bitch... :pos:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Gledav eden klip od The Office, i epten glupa serija mi se vide... :S
Жив не си ако не се убациш секаде бре :)
И еве за Рокенрола една мала компилација од втора сезона...
--- надополнето: 14 декември 2011 во 22:24 ---
Мене иначе сеа ми текна многу ми е смешна Лили што не знае да чува тајни и најсмешна ми е кога ќе рече Uuuu you son of a bitch... :pos:
Е тоа е стварно најдобриот момент на Лили:pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Жив не си ако не се убациш секаде бре :)
И еве за Рокенрола една мала компилација од втора сезона...
--- надополнето: 14 декември 2011 во 22:24 ---

Е тоа е стварно најдобриот момент на Лили:pos:
Е тоа барав да видам видеа од серијава што ви се допаѓаат :) Толку. Не беше тешко.

Инаку сублимирано еве на што мислам кога ги споредувам сериите. Кој и да го направил клипов, дефинитивно се сложувам со споредбата што ја направил.;)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
Пак ли почнавте да му **** стопанката што би рекле прилепчани. И ја ли сега да се враќам наназад и да ви кажувам дека и Ферари е кола и Фичо е кола ама не е исто? По што ги споредувате Френдс и оваа серија освен по тоа што серијава е комплетен рип-оф на Френдс и треба некому да платат за тоа?
По гледаност? (Не, нема да ви барам пак графици, гуглајте сами)
По заработка? (такоџе)
По култ? (кој HIMYM дефакто го нема?)
По концепт? (Повеќе паралелни хилариус приказни во епизода Vs претурање од шупливо во празно?)

Мислам, разбирам јас дека сте фанови на серијата и не ви се плеткам многу на темава, ама со усул малку бе.

И пред да кажете гледај па коментирај да, изгледав шест сезони од серијава само за полесно да ги прежалам цд-ата што ги купив. И се заебав, more or less.

Просечна серија е, не е многу лоша и за тепање време е ОК, дури би седнал и седма сезона да ја гледам ако остане време, ама не ми ја мешајте со Френдс, осеќам физичка болка кога ќе прочитам.

И уште еднаш, по 18-ти и веројатно не последен пат: The Class" (2006)

Се извинувам што упаднав на журкава.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Споредбата за Тед е глупа, му ја одбрал најмаргиналната улога во серијата, професор? Воошто неважна за да се прави споредба, уште малку ќе напраеле споредба кај шо јадат...уау двајцата јадат

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Последна епизода е Симфонис оф Илмунејшен?

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
^Да.
Мене па ич не ме асоцира на Пријатели серијава. Не знам зашто, ама ми е многу различна.
Првите сезони беа похумористични, сега е веќе драма, ретко да се насмее човек.

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Ако е концептот сличен со Пријатели, и ликојте наликват, не значи дека ја гледаме серијата зато шо очекваме замена или нешто.

Мене ми се многу различни серите во поглед на хуморот, со Пријатели се пресмевам, а HIMYM не ми е толку смешна ама ми е интересна и забавна.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знам јас кој ја споредил со Френдс или се правел паметен дека е подобра
Би можела, ама тоа е твое предвидување за тоа како ќе реагирам нели? За што служат темиве ако не за дискусија дали е нешто добро, лошо или просечно? Јас ве прашувам како фанови на серијава, што е тоа во неа што јас го пропуштам? Шегите, ликовите...? Може се работи за вкус, ама не ми е јасно што е смешно во Робин или Маршал? Што и да кажат изгледа трагикомично.

И второто прашање секако ми беше, како е можно човек што гледал Пријатели во ниту еден момент да не помисли дека серијава се влече на нивна идеја?Да не спомнувам колку само ликот на Тед наликува на Рос? Или никој тоа не го гледа? Најзабавно ми е што никој од вас не ја признава сличноста, а тоа се дебатира постојано на странските форуми.
Како па сега никој не ја признава сличноста со френдс?

И после јас сум извртувал работи. :0

Не џабе пишав погоре дека Барни и Чендлер имаат сличност, ама кој да чита?

Мене ми изгледа ко тебе некој да ти ја пукнал од фалење серијава, боље од френдс 100 пати, па си земала да гледаш и си се изнервирала, па сеа имаш потреба да се докажуваш овде со фановите на серијата. Не сфаќам што е проблем, има сличности со Френдс? Има, никој не го негира тоа.

Боље е од Френдс? Не е, ако некој кажал такво нешто, не значи дека треба ти и Ио Соно да генерализирате.

Ве тера некој од нас да ја гледате или ве убедува дека е смешна? Не, па уште се жалиш никој не ти ставал клипови.
Стварно не сфаќам која е потребата да се спуштаат "фановите" овде на земја, ко да се фалат насекаде дека е НАЈБОЉЕ серија во свет.

П.с. Сега откако виде видео, што?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас па никад не ги ни споредував. Никад не ми ни биле слични. Јас на почеток ич не ја сакав HIMYM, гледав 3-4 епизоди и не ми праеше мерак. И на Фокс Лајф почнаа од прва сезона да ја даваат, а јас не гледав ниедна друга серија, си реков, ај да си попунам време. И со тек на време ми стана забавна. Нема потреба да се споредува со Френдс. Пријателите си се одлични, легендарни, ама и оваа не е лоша. Некад паѓа хуморот, ама за олабавување ми е одлична. Не си го замарам мозокот, си се релаксирам, така да добро ми доаѓа... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom