Спречена хуманитарна помош за косово

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тебе те цитирав не е монолог , кажи кој дел ти е спорен.
На пример, се? Јас ти велам дека Косово нема легитимитет во ООН, ти ми велиш дека се котат како зајаци. Такви аргументи и дискусии кога ќи им го објаснуваш Куранот по џамиите...

За глумењето, се сеќавам кога читав извештај на еден Канадски дипломат, кој бил однесен во засолниште на Косово да види како страдаат Косоварите. Имаше напишано дека тоа било една таква смешна пародија, што се чувствувал непријатно...

L

.Lost Angel.

Гостин
Поради Србите. Знам дека како Србин ти е тешко да го прифатиш ова, ама така е. Досието на Ахмети јасно кажува дека службите на Милошевиќ ни ја креираа 2001. Што е битно дали некој од нечива фамилија бил во војна?
Битно е бидејќи имаше многу фамилии Македонски кои не имаа синови кои ги праќаа во војната а не отидоа - а отидоа моите браќа и еден братучед сакам да кажам дека без разлика што мие сме срби си ја сакаме Македонија. а инаку во Код емисијата имаше дека и Милошевиќ сакал да ја подели Македонија со Грција јас сум за Косово да остане српско ама изгледа дека нема да биде така со дипломатика а кога не може по тоа ќе се одри со војна...

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Уништија стотици цркви и манастири, протераа 200 000 срби и неалбанци узурпираа 22 000 имоти кои до сега се процесуирани и нема ни еден случај судски решен,убија повеќе од 1000 срби и неалбанци од доаѓањето на КФОР.
Значи денешната состојба е продолжеток на политиката на западните сили кон србите а и кон нас.
Да им порачам на албанците (и оние демек турци) дека тие се определија да ни бидат непријатели и сите последици од таа нивна определба ќе ги сносат тие и генерациите после нив.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Битно е бидејќи имаше многу фамилии Македонски кои не имаа синови кои ги праќаа во војната а не отидоа - а отидоа моите браќа и еден братучед сакам да кажам дека без разлика што мие сме срби си ја сакаме Македонија. а инаку во Код емисијата имаше дека и Милошевиќ сакал да ја подели Македонија со Грција јас сум за Косово да остане српско ама изгледа дека нема да биде така со дипломатика а кога не може по тоа ќе се одри со војна...
Аха, демек вие Македонците не сте доволно храбри да ја одбраните Македонија, па еве ние Србите ви ја браниме. Затоа треба да не сакате. Ај подобро не пробувај да продаваш такви патетики. Ти праша зошто се случи 2001, јас ти одговорив. За Косово, дали ќе биде српско или албанско, искрено воопшто не ме боли к...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
7 милиони.?

Каде тоа, во Албанија или ми кажуваш за све комплет.?
Во Албанија ја како што знам 85% се католици ете тие се албанци ова останатото башибозук ти е уште си ги продаваат ќерките за пари т.е ги мажат за пари, уште се мажат женат измеѓу себе, како на пр синот од едниот брат и ќерката од другиот брат.
:tapp:

S

Sagan

Гостин
Da be, ama togas nemase vakvi komentari,togas preku nok site clenovi ovdeka stanaa izraelci i evrei, pisuvaa paroli,Bravo Izrael,ubijte gi, i blokirajte gi do kraj, Palestinskiot narod ne zasluzuva drzava,neka vide svetot koj se izraelcite, a koga e vo prasanje za srbite vo Kosovo, togas aaaaa vladata vo Kosovo se fasitsi,tie ne zasluzluvaat nisto.. Braca Srbi so vas sme.. Ma ajdee breeeee licemerni surati edni...
Не осеќам потреба да ги барам сите мои постои со кои тогаш вербално давав поддршка за палестинскиот народ... исто како и за репресираниот курдски народ во денешна источна Турција и делот од српскиот народ во Косово. Кој го интересира, нека бара.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
На пример, се? Јас ти велам дека Косово нема легитимитет во ООН, ти ми велиш дека се котат како зајаци. Такви аргументи и дискусии кога ќи им го објаснуваш Куранот по џамиите...

За глумењето, се сеќавам кога читав извештај на еден Канадски дилпомат, кој бил однесен во засолниште на Косово да види како страдаат Косоварите. Имаше напишано дека тоа било една таква смешна пародија, што се чувствувал непријатно...
На пример , се. Ама сепак ништо.

И котењето помага во српско албанскиот проблем , не мора да се зачуди тоа.
Ако бројот на албанците се зголемува а на србите се намалува , тогаш валда србите не би сакале Косово да биде дел од Србија, пошто би паднале под 50% во иднина.

Читај уште еднаш назад на задната страница.

Нормално дека е смешно за србите за нивните злодела , убиеле 8000 муслимани во Сребреница во една акција , 300 убиени албанци на пример во некоја акција на Косово е баш смешна бројка.
Научени се да убијат во покрупни бројки.

L

.Lost Angel.

Гостин
Аха, демек вие Македонците не сте доволно храбри да ја одбраните Македонија, па еве ние Србите ви ја браниме. Затоа треба да не сакате. Ај подобро не пробувај да продаваш такви патетики. Ти праша зошто се случи 2001, јас ти одговорив. За Косово, дали ќе биде српско или албанско, искрено воопшто не ме боли к...
Погрешно ме свати.... тотално погрешно знаеш како требаше да биде мие да си седиме дома и да речеме оваа не е наша земја па што има да одиме да ја браниме... ама мие не направивме така моите отидоа и ја бранеја бидејќи ја сакаат оваа земја Македонија како што ја сакаат Македонија така ја Сакаат и Србија исто и јас. а ти да беше Во Србија да живееше и да имаше војна како на Косово знаеш што ќе направеше ќе седеше дома. според мене јас мислам дека така ќе направеше. Значи погрешно ме свати.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Ако бројот на албанците се зголемува а на србите се намалува , тогаш валда србите не би сакале Косово да биде дел од Србија, пошто би паднале под 50% во иднина.
Немаш добро разбрано. Ако Србите го повратат Косово, таму ќе има многу помалку Косовари од колку што има сега...

;)

L

.Lost Angel.

Гостин

Читај уште еднаш назад на задната страница.

Нормално дека е смешно за србите за нивните злодела , убиеле 8000 муслимани во Сребреница во една акција , 300 убиени албанци на пример во некоја акција на Косово е баш смешна бројка.
Научени се да убијат во покрупни бројки.
Полека малце повредуваш нечии чуства.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
а ти да беше Во Србија да живееше и да имаше војна како на Косово знаеш што ќе направеше ќе седеше дома. според мене јас мислам дека така ќе направеше. Значи погрешно ме свати.
Да, да бев во Србија како Македонец, најверојатно ќе седев дома. Не ме боли за Косово. Јас сум Македонец и ме интересира само Македонија. Постапките на другите држави ги анализирам од тој аспект. Никогаш не би војувал за Косово. Јас не ја сакам Србија. Да не е тоа некој криминал?

L

.Lost Angel.

Гостин
Да, да бев во Србија како Македонец, најверојатно ќе седев дома. Не ме боли за Косово. Јас сум Македонец и ме интересира само Македонија. Постапките на другите држави ги анализирам од тој аспект. Никогаш не би војувал за Косово. Јас не ја сакам Србија. Да не е тоа некој криминал?
Не е криминал реков дека не е криминал - не? Ама бидејќи ти си себичен човек тоа би го направил а да кога ќе бидеш во беизлезбна состојба би барал помош треба да бидеш пријателски настроен... бидејќи еден ден и тебе ќе ти треба помош за тоа тие исто како и со пријателите ако го тепаат твојот пријател ќе му помогнеш ? или едноставно ќе седиш дома? тоа тие исто како и со Држави.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Не е криминал реков дека не е криминал - не? Ама бидејќи ти си себичен човек тоа би го направил а да кога ќе бидеш во беизлезбна состојба би барал помош треба да бидеш пријателски настроен... бидејќи еден ден и тебе ќе ти треба помош за тоа тие исто како и со пријателите ако го тепаат твојот пријател ќе му помогнеш ? или едноставно ќе седиш дома? тоа тие исто како и со Држави.
Прво, не е исто со држави. Второ, клучен збор пријател. Во политика нема пријател има само интерес. Интересите со Србија многу ретко ни се вкрстувале во последниве 20 години. За лицемерието на српските политичари кон Македонците низ историјата не мора ни да споменам.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Немаш добро разбрано. Ако Србите го повратат Косово, таму ќе има многу помалку Косовари од колку што има сега...

;)
Разбираме дека Србија е истата , не бил проблемот Милошевич туку народот.

Затоа Србија кога се работи за Косово не може да најде сојузници освен во Русија.

А Русија сеуште е чизма држава , мафија , никогаш Русија не успеала да им помогне на сојузниците , кој се надева на нив , поебан е јако.

L

.Lost Angel.

Гостин
Прво, не е исто со држави. Второ, клучен збор пријател. Во политика нема пријател има само интерес. Интересите со Србија многу ретко ни се вкрстувале во последниве 20 години. За лицемерието на српските политичари кон Македонците низ историјата не мора ни да споменам.
Јас на политичар ти личам ? јас сум обичен човек кој не е себичен и не ме интересираат политичарите ни од Србија Ни од Македонија бидејќи не може некој во мое име да прави нешто. а ти повеќе изгледа гледаш кон политика него ли кон човечноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom