Што би направиле доколку сте "глава" на државата?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Какви мерки и закони би превземале доколку сте крал, претседател и сл. доколку вие управувате со таа држава?
Што би промениле, измениле, додадете итн. ?

Ако сум претседател во Македонија, нема да направам апсолутно ништо, не е дека имам овластувања за да си играм монарх.
Да ми се понуди позиција на премиер, тогаш би размислила за еврообврзници и окупирање на НБМ. :pos:

Би ја растурил сдсм како партија сите кои крадат се знае у затвор - кои силуваат на кол обесени - исто и ти што убиле - Ервопска унија не би гледел да влезам - Бидејќи не ни вреди ... А кога би инвестирал би инвестирал би инвестирал во сите Градови а најмн во тие градови каде што нема многу работа бидејќи нормално и треба работа на тие луѓе цел би ми била да имаме силна економија слична на катар... Повеќе би направил да има државни фирми него ли приватни - да се знае дека кога е празник да се седи дома а не да се зафркаваат приватните фирми да се работи и делник и празник... да се има една добро минимална плата од 20.000 ден. а најмногу би инвестирал во Економијата и во Туризмот...
Би направил да има државна фирма со нови Автобуси најнови кои би возела во сите градови - и би била минимална цена... Би инвестирал исто и во Железницата - цените би биле минимални според платата - би ја намилил цената на житото со кое ќе се намалат цените исто како на лебот. како и на други производи а кога се има за јадење премногу сите би биле задоволни зарем не? како и платата кога би била доволна за сите работи за дома и за нешто повеќе би направил Државна фирма која ќе произведува Автомобили со кои би биле по прифатлива цена за луѓето... и би купувале по многу поволна цена... хмммм... друго што би направил би ја намалил цената на струјата,парното,водата... и би направил во сите Градови да биде убаво да живеење и стандардод а не како сега.

ке ја легализирам марихуаната и проституцијата прво и основно, да го зголемиме буџетот после ке размислуваме за друго

Ако сум претседател во Македонија, нема да направам апсолутно ништо, не е дека имам овластувања за да си играм монарх.
Да ми се понуди позиција на премиер, тогаш би размислила за еврообврзници и окупирање на НБМ. :pos:

Јас ќе ти извршам атентат да си знаеш пред време :icon_lol:

Јас ако бидам кралица прво ќе ја исчистам земјава од политичари и од сите со политички амбиции. Потоа ќе донесам закон со кој на секој жител на МКД му следи доживотна плата, бесплатно здравство и образование. Ќе испечатам банкноти, трговијата ќе ја укинам бидејќи се сами ќе си произведуваме (политичарите ќе ги ставам во позиција да крадат нафта од другите земји и да ја носат со туби до кај нас, а кој ќе преживее ќе раскажува). Се ќе биде дозволено, ќе ви направам патишта и паркови, птици ќе ви донесам да ви чрчорат, филхармонија по цел ден на плоштад ќе ви свири. Сите ќе си работите и ќе си уживате. За кражба, убиство и педофилија јавно каменување до смрт. И сите среќно ќе си живееме, дајте ми ја сега круната :icon_lol:

Би направил една добра чистка, сите лопови има да ги затворам, и ќе останеме еден милион жители на слобода, а политичарите на доживотна робија :vozbud:

Јас ако бидам кралица прво ќе ја исчистам земјава од политичари и од сите со политички амбиции. Потоа ќе донесам закон со кој на секој жител на МКД му следи доживотна плата, бесплатно здравство и образование. Ќе испечатам банкноти, трговијата ќе ја укинам бидејќи се сами ќе си произведуваме (политичарите ќе ги ставам во позиција да крадат нафта од другите земји и да ја носат со туби до кај нас, а кој ќе преживее ќе раскажува). Се ќе биде дозволено, ќе ви направам патишта и паркови, птици ќе ви донесам да ви чрчорат, филхармонија по цел ден на плоштад ќе ви свири. Сите ќе си работите и ќе си уживате. За кражба, убиство и педофилија јавно каменување до смрт. И сите среќно ќе си живееме, дајте ми ја сега круната :icon_lol:
dildoking-logo.jpg

На ти ја бе срце мое :icon_mrgr:

Тогаш биди ти прецедател а јас премиер може :D
--- надополнето: 14 декември 2011 во 19:50 ---
ке ја легализирам марихуаната и проституцијата прво и основно, да го зголемиме буџетот после ке размислуваме за друго

Ја на тебе еден антетат ќе ти направам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom