Noorotic
пецач на риби
- Член од
- 22 февруари 2011
- Мислења
- 892
- Поени од реакции
- 383
беа едно време, сега се квалитетни само што сега јапонските се поквалитетниСе е до вкусот, иначе германските се најквалитетни коли.
беа едно време, сега се квалитетни само што сега јапонските се поквалитетниСе е до вкусот, иначе германските се најквалитетни коли.
Абе и другите големи коли трошат, не се само БМВ. За амортизација Шкода се малце зад нив, зошто Шкода имаат многу добра амортизација. Можам да кажам дека и подобра Воксфаген.Пред се Германско,ама најдобро да се види таму на лице место (сам да си ја завршиш работата).
Како тоа најпаметно бмв?Какво бмв?Не можеш да генерализираш.Чика куре генерацијабмв та бмв
Со оглед на тоа дека Македонија е мала земја,со мали и одвратни патишта,напаметно е да се размислува на помала половна кола.Со помала потрошувачка(помала зафатнина на мотор),и со добар квалитет.
Што ќе ви е некое си големо бмв или мечка или рено лагуна или некоја грдосија.Прават мерак ДА,али трошат (праам муабет за постарите модели од 90тите) многу,и сакаат пат,сакаат да јадат асфалт.А кај нас нема асфалт за јадење
Јас препорачувам голф 3 или 4,или поло
Грешна информација ти кажале.беа едно време, сега се квалитетни само што сега јапонските се поквалитетни
Не не ова е искуство а не информации, тебе ти кажале точна информација ама во погрешно време, бмв беа најквалитетни у 90тите години сигурно си слушнал од таткоти и јас ги слушав тие муабети како германските се најквалитетни кога бев мал, али од тогаш поминаа 20 години и јапонските дефинитивно се поквалитетни денесАбе и другите големи коли трошат, не се само БМВ. За амортизација Шкода се малце зад нив, зошто Шкода имаат многу добра амортизација. Можам да кажам дека и подобра Воксфаген.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 17:16 ---
Грешна информација ти кажале.
Ако јапонските се толку квалитетни како што викаш ти, зошто пред некое време им ги вратија во фабриките Хонда автомобилите? (доста коли им вратија поради некој дефект)Не не ова е искуство а не информации, тебе ти кажале точна информација ама во погрешно време, бмв беа најквалитетни у 90тите години сигурно си слушнал од таткоти и јас ги слушав тие муабети како германските се најквалитетни кога бев мал, али од тогаш поминаа 20 години и јапонските дефинитивно се поквалитетни денес
Сигурно,така е.Ама сепак германските коли од 90'тите дефинитивно ги сметам ,а и ги сметаат за поквалитетни ever made.Денес,со самата глобална економија и со новите технолошки откритија,не верувам дека има толку добар квалитет во новите коли,било од кај и да се.Неможете така да генерализирате, се споредува модел со модел, не фирма со фирма, или пак во ситуацијава Јапонско производство наспорти германско.
Да не навлеваме во детали.Разни производни линии на разни модели си имаат грешки.И кај некои германски коли има вајда грешки во сериско производство.Целокупно треба да се земе во предвид,за да се оцени една колаАбе и другите големи коли трошат, не се само БМВ. За амортизација Шкода се малце зад нив, зошто Шкода имаат многу добра амортизација. Можам да кажам дека и подобра Воксфаген.
http://www.lemonlawclaims.com/BMW defects lemon law.htmАко јапонските се толку квалитетни како што викаш ти, зошто пред некое време им ги вратија во фабриките Хонда автомобилите? (доста коли им вратија поради некој дефект)
Те молам не ми споредувај БМВ и од оние јапонските. Исто ти е како да споредуваш тротинет и авион.![]()
Е добро де, да не ти барам сега и јас за сите јапонски производители колку и какви грешки имале.
Просто е ....Значи прекинете да споредувате производител со производител....
Еве пример, Honga Legend vs BMW 3, што е подобар избор? се знае Legend, ама од друга страна ај спроеди ја Legend со BMW7? нема шанса...значи не е така просто.
ти статистики да не правеше ?А зошто онда во САД германските коли се толку скапи и ценети?Изглеа и они имаат прифанато од балканскиот менталитетПросто е ....... балканскиот менталитет наложува дека се што е швапско е најбоЉе ...
![]()
Јас мојот став си го кажав и си стојам на тоа (дека Германските се најквалитетни коли). Јапонскиве вчера изгегоа и право на врвот, е неможе така. Толку од мене.![]()