- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
Цук. Не ти наметнувам зборови. Ти врзувам некаков заклучок. Логичен ваљда.Зошто?
Како што спомнав погоре, не ме интересира што пишува по учебниците кои се тука да формираат мислење на толпата, како што некој сака.
Јас лично заклучувам што е нормално за мене, а што не и не дозволувам некој да ми наметне мислење (освен ако не успее некој да ме разубеди со јаки аргументи и факти). Дури и цел свет да ја смета педфоилијата за нормална, јас нема да мислам така. И доста наметнувате зборови!
Значи, на крај се повикуваш на споствено мислење, кое не може да ти биде променето, доколку нема некои солидни факти.
Бидејќи овде не зборуваме за составот на хлороводородната киселина, и не можам да ти посочам факти за тоа како ти ги перцепираш работите, само ќе ја завршам мојата мисла која почнува да ми бега со уште неколку збора.
Или не?
фактички, ти се изјасна дека, дури и целиот свет да ја смета педофилијата за Ок работа, ти нема да го делиш мислењето.
После ова, не ми даваш слобода да дискутирам.
Оти и на оваа тема стоиш на свој став, без разлика дали е точен или не. Си се повикуваш на своја перцепција, без разлика дали е ок или не.
Слично како што, утре ден, може ќе се расправаш со некој друг за педофилијата.
Не можам да те убедам дека треба обратно да ги гледаш работите.
Твојата перцепција за right and wrong, за болно и здраво, е базирана на само твои заклучоци и ништо повеќе.
Therefore... your argument is invalid.
Тој, дека гејството not equal педофилија.