ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Зошто?
Како што спомнав погоре, не ме интересира што пишува по учебниците кои се тука да формираат мислење на толпата, како што некој сака.
Јас лично заклучувам што е нормално за мене, а што не и не дозволувам некој да ми наметне мислење (освен ако не успее некој да ме разубеди со јаки аргументи и факти). Дури и цел свет да ја смета педфоилијата за нормална, јас нема да мислам така. И доста наметнувате зборови!
Цук. Не ти наметнувам зборови. Ти врзувам некаков заклучок. Логичен ваљда.
Значи, на крај се повикуваш на споствено мислење, кое не може да ти биде променето, доколку нема некои солидни факти.
Бидејќи овде не зборуваме за составот на хлороводородната киселина, и не можам да ти посочам факти за тоа како ти ги перцепираш работите, само ќе ја завршам мојата мисла која почнува да ми бега со уште неколку збора.
Или не?
фактички, ти се изјасна дека, дури и целиот свет да ја смета педофилијата за Ок работа, ти нема да го делиш мислењето.
После ова, не ми даваш слобода да дискутирам.
Оти и на оваа тема стоиш на свој став, без разлика дали е точен или не. Си се повикуваш на своја перцепција, без разлика дали е ок или не.
Слично како што, утре ден, може ќе се расправаш со некој друг за педофилијата.
Не можам да те убедам дека треба обратно да ги гледаш работите.
Твојата перцепција за right and wrong, за болно и здраво, е базирана на само твои заклучоци и ништо повеќе.

Therefore... your argument is invalid.
Тој, дека гејството not equal педофилија.

A

AnFem

Гостин
Цук. Не ти наметнувам зборови. Ти врзувам некаков заклучок. Логичен ваљда.
Значи, на крај се повикуваш на споствено мислење, кое не може да ти биде променето, доколку нема некои солидни факти.
Бидејќи овде не зборуваме за составот на хлороводородната киселина, и не можам да ти посочам факти за тоа како ти ги перцепираш работите, само ќе ја завршам мојата мисла која почнува да ми бега со уште неколку збора.
Или не?
фактички, ти се изјасна дека, дури и целиот свет да ја смета педофилијата за Ок работа, ти нема да го делиш мислењето.
После ова, не ми даваш слобода да дискутирам.
Оти и на оваа тема стоиш на свој став, без разлика дали е точен или не. Си се повикуваш на своја перцепција, без разлика дали е ок или не.
Слично како што, утре ден, може ќе се расправаш со некој друг за педофилијата.
Не можам да те убедам дека треба обратно да ги гледаш работите.
Твојата перцепција за right and wrong, за болно и здраво, е базирана на само твои заклучоци и ништо повеќе.

Therefore... your argument is invalid.
Тој, дека гејството not equal педофилија.
Да, сметам дека се тотално различни и дека немаат никаква допирна точка. Да, сметам дека педофилијата е психичко пореметување, а вродената хомосексуалност-не! Нормално дека моето мислење е базирано на мои заклучоци, како што е и кај останатите кои не го голтаат она што им се сервира веднаш, туку прво го џвакаат, ако не им чини-ќе го плукнат! Но, тоа не значи дека не сакам да го слушнам и твоето мислење.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Раскажал и дека неговата мајка во 2009 година се омажила откако Врховниот суд ги легализирал браковите на хомосексуалците.
???
Хомосексуалец, мајка .???

Леле бе што све не држи оваа пуста земја.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Раскажал и дека неговата мајка во 2009 година се омажила откако Врховниот суд ги легализирал браковите на хомосексуалците.
тој и неговата млада сестра имаат ист анонимен татко донор
Одкако врховниот суд ги легализирал браковите на хомосексуалците .

На што се мисли овде, судејќи по ова според тебе мајка му е женско или машко.???

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Одкако врховниот суд ги легализирал браковите на хомосексуалците .

На што се мисли овде, судејќи по ова според тебе мајка му е женско или машко.???
Хомосексуалната ориентација не е ограничена ниту на еден одреден тип на луѓе. Геј мажи и лезбејки има на секоја возраст, култура, социјално опкружување, раса, религија...

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Хомосексуалната ориентација не е ограничена ниту на еден одреден тип на луѓе. Геј мажи и лезбејки има на секоја возраст, култура, социјално опкружување, раса, религија...
Абе што ги поставуваш глупавите линкови, те прашав како што треба одговори како што треба немој да ми изиграваш франкештајн со линковите.

Што неможеш да разбереш овде, кој дел од пршањето не ти е јасно да пробам да ти го разјаснам.

Кој дел од цитираниот или од целосниот пост наведува дека човекот мисли за некоја жена како своја мајка.?
--- надополнето: Dec 11, 2011 3:11 PM ---
Насловот од темата треба да ме наведе на тоа .??

Насловот ништо не докажува.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Брее шо толку популарни се овие педериве и лазбејките па дури седум страни се напишаа за нив.
Да се прашувам јас сите живи ќе ги палам со бензин

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Брее шо толку популарни се овие педериве и лазбејките па дури седум страни се напишаа за нив.
Мој човек, исто размислуваме.

Да требало вака да биде немало да има мажи и жени, за мажите и жените да живеат заедно а не мажи со мажи и жени со жени.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Да, ама не се прашуваш ти. И никој не те тера да коментираш на темава... :tapp:
--- надополнето: Dec 11, 2011 6:40 PM ---
Абе што ги поставуваш глупавите линкови, те прашав како што треба одговори како што треба немој да ми изиграваш франкештајн со линковите.

Што неможеш да разбереш овде, кој дел од пршањето не ти е јасно да пробам да ти го разјаснам.

Кој дел од цитираниот или од целосниот пост наведува дека човекот мисли за некоја жена како своја мајка.?
--- надополнето: Dec 11, 2011 3:11 PM ---
Насловот од темата треба да ме наведе на тоа .??

Насловот ништо не докажува.
Не изигравам Франкенштајн. Само направив Copy Paste од Wikipedia.

A

AnFem

Гостин
Мој човек, исто размислуваме.

Да требало вака да биде немало да има мажи и жени, за мажите и жените да живеат заедно а не мажи со мажи и жени со жени.
Природата ги создава! Мнозинството се стрејт, ама има и отстапки. Значи, требало да биде така!

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да, ама не се прашуваш ти. И никој не те тера да коментираш на темава... :tapp:
--- надополнето: Dec 11, 2011 6:40 PM ---

Не изигравам Франкенштајн. Само направив Copy Paste од Wikipedia.
Тоа ти е демократија,ќе коментирам па што

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Природата ги создава! Мнозинството се стрејт, ама има и отстапки. Значи, требало да биде така!
абе може е тоа грешка може е некој фалц на природата ама факт е дека постојат и факт е дека можат слободно да си прават што сакаат кај нив домче па и на улица ама не превулгарно ама деца едноставно не им биле одредени мн ми е против природа тоа , а и парадите се безпотреба

Kajgana Shop

На врв Bottom