Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
- Villas-Boas sets celebration rule -

Chelsea manager Andre Villas-Boas has ordered his players to include him in their goal celebrations, a club spokesperson has confirmed.

The news is the latest twist regarding the Portuguese, who in midweek launched a scathing attack on the media for a perceived agenda against his team.

Villas-Boas has come under pressure after falling 10 points behind Premier League leaders Manchester City, who they host at Stamford Bridge on Monday.

And now it has been revealed the 34-year-old has told his players they must acknowledge him and his staff when they celebrate.

A Chelsea spokesperson said in The Sun: "The manager has asked the players to look across and recognise him and his staff on the bench after a goal.

"He believes that by celebrating together it shows we are all in it together.

"That's the players, the manager, the subs, the staff, the medical people - everyone working and celebrating together."

Ми се допаѓа филозофијата на Боаш, го подржувам и почитувам начинот на кој сака да го гради тимот, и верувам дека ќе успее во тоа, но потребно е време, и тоа многу.
Битно е дека има храброст да пресече, да укине, да вооспостави контрола, и посебно ми се допаѓа начинот на кој го брани тимот од новинарите и коментарите на бивши играчи.

- Villas-Boas sets celebration rule -

Chelsea manager Andre Villas-Boas has ordered his players to include him in their goal celebrations, a club spokesperson has confirmed.

The news is the latest twist regarding the Portuguese, who in midweek launched a scathing attack on the media for a perceived agenda against his team.

Villas-Boas has come under pressure after falling 10 points behind Premier League leaders Manchester City, who they host at Stamford Bridge on Monday.

And now it has been revealed the 34-year-old has told his players they must acknowledge him and his staff when they celebrate.

A Chelsea spokesperson said in The Sun: "The manager has asked the players to look across and recognise him and his staff on the bench after a goal.

"He believes that by celebrating together it shows we are all in it together.

"That's the players, the manager, the subs, the staff, the medical people - everyone working and celebrating together."
Ova so raduvanjevo me posteti.Sto im znacat znacite (koga se raduvaat.toa so racete sto go pravat) na Kalou,Drogba i Anelka?

^^
ALIENS
giorgiofeat__span.jpg

ПОСЛЕДНИ 10 НАТПРЕВАРИ СО СИТИ НА СТЕМФОРД БРИЏ:

2000/01 - Chelsea WON 2-1
2002/03 - Chelsea WON 4-0
2003/04 - Chelsea WON 1-0
2004/05 - DRAW 0-0
2005/06 - Chelsea WON 2-0
2006/07 - Chelsea WON 3-0
2007/08 - Chelsea WON 6-0
2008/09 - Chelsea WON 1-0
2009/10 - Man City WON 4-2
2010/11 - Chelsea WON 2-0

Сме биле фаворити за потписот на Кехил од Болтон.Добар дефанзивец е,за ротација ќе биде супер.Само да не фркнеме голема пара.Плус не е ни стар,25/6 години има,таман.

И читам шпекулации за многу фудбалери што би можеле да ги купиме на зима,дефанзивци,бекови,напаѓачи,крила,ама нигде не прочитав шпекулација за некој плеј.Тешка работа.

Кехил е одличен, има искуство, 25 години таман, и плус договорот му истекува во лето, ќе го лапниме за 10м.

Бога ми.......само двојна игра игра малиот,првин кај барса гостуваше сега овде,нека му каже некој дека не ој то така. :)

Донекаде си во право, но ќе дојдат натпревари каде топката од одбрана ќе мора брзо да се префрли пред противничкиот гол, а твојон Микел е последниот што ќе го направи тоа како што треба.
Секој што се занимавал со спорт (каков и да е) верувајте дека ќе ви го каже тоа: одбраната е темел на играта на тимот.

Одбраната нивна беше на просечно, нашиот напад на високо ниво, незнам што е проблемот тука.
Доблест на модерниот фудбал е да се искористат грешките на противникот, и мене лично ми е драго што го поправивме тој аспект од играта.

Ромеу сезонава е еден од најконстантните играчи. За разлика од влечконо Микел, ја знае својата улога и ја игра максимално коректно, деструктивец.

Не го гледав цел натпревар континуирано, но од тоа што го гледав, видов тим во сини дресови кој главно играта ја препушти на противникот (мада имавме некои киксови во додавањата) со цел силно тргнување во напад во одредени моменти од натпреварот, па дури и играње од контра...

А шо ни треба плејмејкер ни треба...

Како што кажав ке видиме утре со Сити и ми е страв да не се потврди мојата константација дека средниот ред е премногу слаб и со самото тоа одбраната има многу повеќе работа, едноставно нема кој топка да задржи и да искомбинира во средината, всушност тоа се и потврдуваше со Јунајтед, Арсенал, Ливерпул рака на срце тука и одбраната беше на подпросечно ниво, како и да е да се молиме Лампард да се врати во форма или евентуално Мекекран да блесне и да почне да го користи свој потенцијал, но затоа треба и Боаш да има муда...

Од друга страна неми го фурајте овој инцесираниот, толку го возвишувате до небо кога само одиграл 4 утакмици и никогаш не играл сериозна утакмица, немој да се испосере уште утре па после пола форум да плукате по него и да го враќате тамо од кај што дошол, и некој спомна "мој" Микел, дечкото можеби не е во форма но единствен кој што гледам јас што може да упати долг пас од одбрана во нападот е токму тој...

И слушам нешто кејхил ке сме давале пари за него, не дека е лош играч но се сеќавате ли пред почетокот на сезона каков играч имавме на таа позиција Рајковиќ, но дебилите од ФА не му дадоа работна дозвола или па нашиве неможеа да средат нешто незнам што беше работа важно знам имаше заебанции околу него, а дечкото беше доста добар на припремите, за него сум најразочаран што не успеа да заигра за Челси!!!

'The buy-back option states that Barcelona can only buy back if Chelsea are willing to sell,' clarified Villas-Boas, who also discussed Romeu's quick acclimatisation to England.

И да се надоврзам на членот погоре,ако Челзи се согласи да го продаде Ромеу тогаш тој ќе си замине,ако не се согласи тогаш тој ќе остане.Без разлика на клаузулата што ја има.
--- надополнето: Dec 11, 2011 12:25 PM ---
Како што кажав ке видиме утре со Сити и ми е страв да не се потврди мојата константација дека средниот ред е премногу слаб и со самото тоа одбраната има многу повеќе работа, едноставно нема кој топка да задржи и да искомбинира во средината, всушност тоа се и потврдуваше со Јунајтед, Арсенал, Ливерпул рака на срце тука и одбраната беше на подпросечно ниво, како и да е да се молиме Лампард да се врати во форма или евентуално Мекекран да блесне и да почне да го користи свој потенцијал, но затоа треба и Боаш да има муда...

Од друга страна неми го фурајте овој инцесираниот, толку го возвишувате до небо кога само одиграл 4 утакмици и никогаш не играл сериозна утакмица, немој да се испосере уште утре па после пола форум да плукате по него и да го враќате тамо од кај што дошол, и некој спомна "мој" Микел, дечкото можеби не е во форма но единствен кој што гледам јас што може да упати долг пас од одбрана во нападот е токму тој...

И слушам нешто кејхил ке сме давале пари за него, не дека е лош играч но се сеќавате ли пред почетокот на сезона каков играч имавме на таа позиција Рајковиќ, но дебилите од ФА не му дадоа работна дозвола или па нашиве неможеа да средат нешто незнам што беше работа важно знам имаше заебанции околу него, а дечкото беше доста добар на припремите, за него сум најразочаран што не успеа да заигра за Челси!!!

Микел беше одличен на почеток од сезона и тоа во време кога татко му беше киднапиран.Пружи одлични партии заедно со Босингва.Ама и двајцата после извесен период почнаа да играат слабо.
Е Ромеу за 4-5 утакмици изигра многу подобро од што некој друг би изиграл на таа позиција.Цврс,зрел,добро ја контролира топката,не паничи,копач.Таков играч ни треба и мислам дека моментално е подобар од Микел и заслужено игра прва постава.
Велиш голема утакмица,ете со Валенсија изигра на едно задоволително ниво,а Валенсија не е слаба екипа воопшто.Плус утакмциата беше must win,и притисокот беше голем,само кај Ромеу не ни се почувствува тој притисок.
Добар е момакот,очекувам да биде уште подобар во иднина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom