Изгубени души

pred da krenes race kazi mi pot koj naslov da baram
--- надополнето: Dec 9, 2011 10:35 PM ---

i vise ne komentiam tuka se tkazuvam od temata skors gledam deka tuka nemozam da pomognam
Ние не тражиме помош - не сме болни ;) Ако разбираш англиски потражи нешо како Lost Souls, Life after Death, Stuck after Death...што знам, биди креативна.
--- надополнето: Dec 9, 2011 10:45 PM ---
Зар не сме сите ние изгубени да не речам души:notworthy:
Муабетот беше за мртвите, а не живите...живите се тотално друга тематика :coffee:

Ние не тражиме помош - не сме болни ;) Ако разбираш англиски потражи нешо како Lost Souls, Life after Death, Stuck after Death...што знам, биди креативна.
--- надополнето: Dec 9, 2011 10:45 PM ---

Муабетот беше за мртвите, а не живите...живите се тотално друга тематика :coffee:
Сега сме живи утре не се знае, така да можам да кажам со голема несигурност дека скоро сите сме изгубени.Ако не се најдеме додека сме живи што е поентата да се мисли за после смрта.Додека сме живи мислиме за смрта и разни стравови и несигурности се јавуваат, а кога ке умреме ке се каеме дека сме ја пропуштиле шансата за да се најдеме себе си додека сме живи и да го живееме животот. Ич не ми е чудно и да постојат многу многу голем број на изгубени души, што да очекуваш од човек кој животот го поминал со минимум свест колку за прежививање, така да кога човек е на самата раб до смрта скоро секој во зависност од тоа како го живеел животот, но најчесто човекто запага се повеќе и повеќе во безсознание, почнува да халуцинира и на крај влегува во длабока несвест, кома и умира тотално несвесно и што да очекуваш да не биде изгубен.:(

Само да потенцирам дека мислењето ми се допаѓа од што е смешно, а не дека се согласувам со Боди.

Да не си помислат луѓето дека сум се мрднал или ми го хакнал некој јузерот.
Штом се засекира дека некој ти го хакнал јузерот ти си веќе мрднат ;)
Moжам да замислам у реален живот од што се се плашиш.

Сега сме живи утре не се знае, така да можам да кажам со голема несигурност дека скоро сите сме изгубени.Ако не се најдеме додека сме живи што е поентата да се мисли за после смрта.Додека сме живи мислиме за смрта и разни стравови и несигурности се јавуваат, а кога ке умреме ке се каеме дека сме ја пропуштиле шансата за да се најдеме себе си додека сме живи и да го живееме животот. Ич не ми е чудно и да постојат многу многу голем број на изгубени души, што да очекуваш од човек кој животот го поминал со минимум свест колку за прежививање, така да кога човек е на самата раб до смрта скоро секој во зависност од тоа како го живеел животот, но најчесто човекто запага се повеќе и повеќе во безсознание, почнува да халуцинира и на крај влегува во длабока несвест, кома и умира тотално несвесно и што да очекуваш да не биде изгубен.:(
Се сложувам со тебе потполно. Можеби за да се превентира некој да стане изгубена душа после смрт - земниот живот треба да го живее со поголема свест.

Види јас незнам многу за изгубени души, али мислам дека не мора да си умрен за да си изгубен, зар не се чувствуваш изгубено и овде во овој свет, кај сум, зошто сум, какво е значењето на моето постоење и постоењето како такво... истот тоа продолжува ако не го надминеш сега во овој момент т.е. во овој живот значи залудно си го потрошил, пропуштил. Свеста е клучот за се, барем според мене.:icon_lol:

Штом се засекира дека некој ти го хакнал јузерот ти си веќе мрднат ;)
Moжам да замислам у реален живот од што се се плашиш.

Боди јас не верувам во реинкарнација како тебе, ти утре можи да се реинкарнираш како Дмт на форумов или златен ретривер во реалниот живот, па лесно ти е. ;)

Боди јас не верувам во реинкарнација како тебе, ти утре можи да се реинкарнираш како Дмт на форумов или златен ретривер во реалниот живот, па лесно ти е. ;)
Koj те праша дали веруваш или не?
Што е битно во што веруваш или не веруваш?
Дали верувањето(неверувањето) те прави човек што знае?
Спреми си се за школо, напиши си домашна и научи си оти е викенд.
Ќе паднеш па после Bodhidharma ќе биде крив ;)

Koj те праша дали веруваш или не?
Што е битно во што веруваш или не веруваш?
Дали верувањето(неверувањето) те прави човек што знае?
Спреми си се за школо, напиши си домашна и научи си оти е викенд.
Ќе паднеш па после Bodhidharma ќе биде крив ;)
Боди после ова напишаново ми иди да се реинкарнирам во Сократ пред умирачка.:D
Сега знам дека ништо не знам.

Боди после ова напишаново ми иди да се реинкарнирам во Сократ пред умирачка.:D
Сега знам дека ништо не знам.
Нема што да остане за да се реинкарнира после смртта.
Во твојов случај ти уствари и не постоиш, илузија си ;)
Спој од навики и учења на средината во која си култивиран.
Грешка е да кажам Ти, затоа што Ти и не ни постоиш ама јбг ограничување
на јазикот си го прави своето.

Нема што да остане за да се реинкарнира после смртта.
Во твојов случај ти уствари и не постоиш, илузија си ;)
Спој од навики и учења на средината во која си култивиран.
Грешка е да кажам Ти, затоа што Ти и не ни постоиш ама јбг ограничување
на јазикот си го прави своето.

Што сум јас?
Биолошки компјутер?
Само Холограм на мојата свест?

Ти си ништо, ветер и магла.
Тебе целта тука ти е да се фалиш дека си нешто или да ни покажеш како и ние да бидеме нешто?
Гледам дека го правиш првото, и или не си нешто или пак станувањето нешто те прави таков каков што си, ако е второто, не сакам да бидам нешто т.е. како тебе, арогантно суштество.

Ти си ништо, ветер и магла.

Твоето константно реплицирање на моите ветер реплики мислам дека тоа го демантира.
Дали тоа значи дали и ти си ветар и магла?
Што си ти?

Тебе целта тука ти е да се фалиш дека си нешто или да ни покажеш како и ние да бидеме нешто?
Гледам дека го правиш првото, и или не си нешто или пак станувањето нешто те прави таков каков што си, ако е второто, не сакам да бидам нешто т.е. како тебе, арогантно суштество.
Цел?
Немам некоја замислена цел, одговарам на прашања само.
Тоа дали на некого му се убави или не убави не се замарам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom