A
AnFem
Гостин
„Поддршка за изградба на сигурни куќи за мажи, жртви на пмс-от! “Иначе, не знам од што се плашат мажите... можда од ПМС
„Поддршка за изградба на сигурни куќи за мажи, жртви на пмс-от! “Иначе, не знам од што се плашат мажите... можда од ПМС
Девојко овака, не би рекла дека нафрлувам и смешно е да кажеш дека сум читала некаде за тоа како изгледа ИЗГРАДЕНА ЛИЧНОСТ со свои погледи и цели кон животот! Дали си свесна дека девојките па и машките(добар дел заедно) не се свесни кои се,што се,кои се нивните цели НЕЗНААТ ШТО САКААТ ОД ЖИВОТОТ итн....Дали знаеш колку потклекнуваат под туѓото влијание? Колку имитираат нечии постапки и цели!! (на пр.ако другарка и си фати дечко и она одма фака,ако оваа се облекла овака и она мора исто) Е се што кажав за овие...ОБРАТНОТО од ова ОПОЗИТ скроз важи за девојките со свое ЈА на кои туѓото мислење скоро ништо да не им значи...изградени се како личности...Имаат изграден најден поглед и интерес за работите околу нив! ..Знаат што сакаат и стремат накај тоа.....Се ежам кога читам вакви реченици... нафрлани зборови како „себеспознаена“, „себенајдена“, своја, немање контрола врз неа бла бла бла. Те молам објасни ми како си ја замислуваш девојката која ја опиша со сите тие погоре наведени карактеристики?
Некако, ми се чини дека си читала премногу глупости, па сега само нафрлуваш епитети кои не ги разбираш баш. Поправи ме ако грешам.
1.Не се плашам, по би рекол не сакам.Не сега, со мојата моментална психофизичка, образовна и материјална состојба.Очекувам искрени одговори. Кои се вашите скриени стравови за време на сексуален однос?
Откриени се неколку фобии кои повеќето мажи ги имаат:
1. Прво и најчесто- несакана бременост.
2. Да и се биде прв на девојката. Дури 70% признале дека ова е нивниот страв. Врежаното мислење дека мажите сакаат да одземаат невиност на девојките е мит.
3.Страв тоа да не биде спореден со бившиот партнер или парнери. Инако ова им се мота во главите на 68% мажи за време на сексуален однос.
4. на 46% им е страв дека нема да успеат сексуално да ја задоволат партнерката.
5. 36% од мажите се неспремни да испробаат нешто ново во кревет. Дури една третина од мажите се конзервативци, не спремни да експериментираат.
Од што вие се плашите?
Добро, добро, не се нервирај.Девојко овака, не би рекла дека нафрлувам и смешно е да кажеш дека сум читала некаде за тоа како изгледа ИЗГРАДЕНА ЛИЧНОСТ со свои погледи и цели кон животот! Дали си свесна дека девојките па и машките(добар дел заедно) не се свесни кои се,што се,кои се нивните цели НЕЗНААТ ШТО САКААТ ОД ЖИВОТОТ итн....Дали знаеш колку потклекнуваат под туѓото влијание? Колку имитираат нечии постапки и цели!! (на пр.ако другарка и си фати дечко и она одма фака,ако оваа се облекла овака и она мора исто) Е се што кажав за овие...ОБРАТНОТО од ова ОПОЗИТ скроз важи за девојките со свое ЈА на кои туѓото мислење скоро ништо да не им значи...изградени се како личности...Имаат изграден најден поглед и интерес за работите околу нив! ..Знаат што сакаат и стремат накај тоа.....
А во врска со машките..Со таква себеспознаена девојка е многу потешко да манипулираш да ја лажеш моташ..да и наметнеш мислење итн....Е немањето контрола врз неа (нема да биде слеп послушник) ги одбива ...пошто ќе им биде многу потешко со нив......со исклучок на оние дечки кои напротив баш ги сакаат изградените карактерно девојки
После овој текст ако не свати немам намера да ти цртам пошто очигледно не живееш во овој свет и не те опкружуваат горенаведените и немаш поима какви се
Јас сум жена, ама подеднакво исто како маж бегам во стилот: "Не свртувај се сине" од своеглава, себеспознаена жена, девојка... шогод.Не е точно за сите жени ! Али се слагам дека има многу да ги наречам мифки девојки на кои им влијае опкружувањето за да одлучат нешто а па од друга страна ги имаш патријахалните машки кои тепаат се силат и одвратни се и најчесто завршуваат со мифките цури и така да се е идеално споено
Али коа ќе наидат на своеглава своја себеспознаена девојка БЕГАТ сместа пошто ќе немат контрола врз неа...нити пак влијание колку што може да си ја обработуваат онаа мифката што чека другарка и да и каже што да прави
И мило ми е што си ја нашол у тој 1 % саглам девојки
Хеј! Хо! Колку е само обратно синеod toa deka nema da ne zadovolat i treba da se plasat.....
Не ми се иде оф топик више претеравме Али само ова ќе ти го кажам и се поовлекувам од муабетов...Не се пубертетлии оние што имитираат само, не зборев за нив..знаеш ли кога купувам облека и на каса ми се има 100 пати десено да девојки некои баш се фатат за тоа парче што чекам да го наплатам и кажуваат како е убаво и им се свиѓа ...а истото додека е на закачалка не ги занима! Значи види кај друг па купи исто такв! Имам милијарда примери такви и тоа од девојки над 25! И плус ми се жалат машките СИТЕ скоро дека саглам девојка нема која размишља со своја глава, и дека девојките не знаат што сакаат! Мука ми е да слушам на секој чекор исто, и незнам какво ти е опкружувањето али очигледно не се разбираме за некои тип на луѓе за кои јас зборувава мислам дека тоа „копирање“ на другарките е во најголем дел изразено во пубертет, бидејќи, нели, тогаш сите се во процес на оформување и мора да пробаат најразлични патишта до (како што ти би љубела да се изразиш) себеси и сопственото Јас.
За болдот, те сфаќам што сакаш да кажеш, нема да те мачам да црташ
Ја па си ги дружам таквитеЈас сум жена, ама подеднакво исто како маж бегам во стилот: "Не свртувај се сине" од своеглава, себеспознаена жена, девојка... шогод.
Баш би сакала да присуствувам на моментот на договарање за праење нешто на две самоспознаени, своеглави жени.Ја па си ги дружам таквите
Ич не ги сакам овие мифките девојки за другарки баш сакам јаки карактери околу мене
Имаш погрешно мислење .....иди по логиката сличен на сличен се радува и дружи и ке ти биде јасно дека секој сака да се дружи со карактеристики слични на самиот себеБаш би сакала да присуствувам на моментот на договарање за праење нешто на две самоспознаени, своеглави жени.
Ти како самоспознаена, своеглаво решаваш дека ќе одиш на кафе вечер, а другата самоспознаена решава дека ќе седи дома, своеглаво одлучена дека ќе гледа филм. Имаме ситуација на две јаки личности кои не прават отстапки. Чаре?Имаш погрешно мислење .....иди по логиката сличен на сличен се радува и дружи и ке ти биде јасно дека секој сака да се дружи со карактеристики слични на самиот себе
Тоа се вика не ни се погодило расположението! А нема врска со дефинирани личности...и на крај краева ја бирам другарки со слични интереси ко моите па најчесто се поклапаме во интересите и желбите А ако не се согласиме не се мрзиме или љутиме! Него почитувам туѓа желба,став,мислење и ќе се најде друг за искачање ли е проблем Глуп е примерот.....Ти како самоспознаена, своеглаво решаваш дека ќе одиш на кафе вечер, а другата самоспознаена решава дека ќе седи дома, своеглаво одлучена дека ќе гледа филм. Имаме ситуација на две јаки личности кои не прават отстапки. Чаре?
Две дефинирани и две своеглави личности се сосема ралзични моменти. Застапуваш теза дека маж се плаши од своеглава жена, а јас ти кажувам дека и жена се плаши од своеглава жена пошто со таков карактер нема разбирачка. Терминот "своеглавост" не оди во прилог на жена од која на мажот му се тресе нешто.Тоа се вика не ни се погодило расположението! А нема врска со дефинирани личности...и на крај краева ја бирам другарки со слични интереси ко моите па најчесто се поклапаме во интересите и желбите А ако не се согласиме не се мрзиме или љутиме! Него почитувам туѓа желба,став,мислење и ќе се најде друг за искачање ли е проблем Глуп е примерот.....