Од што се плашат мажите?

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Се ежам кога читам вакви реченици... нафрлани зборови како „себеспознаена“, „себенајдена“, своја, немање контрола врз неа бла бла бла. Те молам објасни ми како си ја замислуваш девојката која ја опиша со сите тие погоре наведени карактеристики?
Некако, ми се чини дека си читала премногу глупости, па сега само нафрлуваш епитети кои не ги разбираш баш. Поправи ме ако грешам.
Девојко овака, не би рекла дека нафрлувам и смешно е да кажеш дека сум читала некаде за тоа како изгледа ИЗГРАДЕНА ЛИЧНОСТ со свои погледи и цели кон животот! Дали си свесна дека девојките па и машките(добар дел заедно) не се свесни кои се,што се,кои се нивните цели НЕЗНААТ ШТО САКААТ ОД ЖИВОТОТ итн....Дали знаеш колку потклекнуваат под туѓото влијание? Колку имитираат нечии постапки и цели!! (на пр.ако другарка и си фати дечко и она одма фака,ако оваа се облекла овака и она мора исто) Е се што кажав за овие...ОБРАТНОТО од ова ОПОЗИТ скроз важи за девојките со свое ЈА на кои туѓото мислење скоро ништо да не им значи...изградени се како личности...Имаат изграден најден поглед и интерес за работите околу нив! ..Знаат што сакаат и стремат накај тоа.....
А во врска со машките..Со таква себеспознаена девојка е многу потешко да манипулираш да ја лажеш моташ..да и наметнеш мислење итн....Е немањето контрола врз неа (нема да биде слеп послушник) ги одбива ...пошто ќе им биде многу потешко со нив......со исклучок на оние дечки кои напротив баш ги сакаат изградените карактерно девојки;)
После овој текст ако не свати немам намера да ти цртам пошто очигледно не живееш во овој свет и не те опкружуваат горенаведените и немаш поима какви се:D:icon_lol:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Очекувам искрени одговори. Кои се вашите скриени стравови за време на сексуален однос?
Откриени се неколку фобии кои повеќето мажи ги имаат:

1. Прво и најчесто- несакана бременост.
2. Да и се биде прв на девојката. Дури 70% признале дека ова е нивниот страв. Врежаното мислење дека мажите сакаат да одземаат невиност на девојките е мит.
3.Страв тоа да не биде спореден со бившиот партнер или парнери. Инако ова им се мота во главите на 68% мажи за време на сексуален однос.
4. на 46% им е страв дека нема да успеат сексуално да ја задоволат партнерката.
5. 36% од мажите се неспремни да испробаат нешто ново во кревет. Дури една третина од мажите се конзервативци, не спремни да експериментираат.

Од што вие се плашите?
1.Не се плашам, по би рекол не сакам.Не сега, со мојата моментална психофизичка, образовна и материјална состојба.
Во хипотетички случај,кога би било, многу прашања би произлегле од таа ситуација.Али ако нејќат, ако се помлад пар ќе форсираат да не стигнат до таква ситуација, со оглед на избор на кондоми, контрацепција (редовна и таа за после беља).
2.Точно.Чисто да се избегнат нервози.Шо не значит дека ако сме први, би се откажале :D
3 и 4.Можно е да е и 100 % точно и 100% неточно, во зависност од ситуација.
5.Неточно.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Се она од кое се плашат мажите е тесно поврзано со жените... што нормално е обострана појава.
Мажите според мене се плашат од нивната физичка не-мускулатура, од немањето пари, од семејни обврски, од бебињата што плачат навечер, од брковите на таткото од невестата, од бицепсот на мажот од љубовницата, од не-големината на нивниот пенис, од недоволната брзина на нивниот автомобил, од немањето соодветна локација за секс, од успешноста на нивната конкуренција, од УЈП, од министерката Јанкулоска... :pos: и така натака...

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
od toa deka nema da ne zadovolat i treba da se plasat.....od uspesni zeni vo sekoj slucaj,od toa da bidat tatkovci,da se omazat te. da mora da go pominat zivotot so edna osoba i da mora tuka da prestanat da se glupiraat,iskacane,piene luduvane..........a naj veke se plasat nie da gi ostavime i da bidat sami

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Девојко овака, не би рекла дека нафрлувам и смешно е да кажеш дека сум читала некаде за тоа како изгледа ИЗГРАДЕНА ЛИЧНОСТ со свои погледи и цели кон животот! Дали си свесна дека девојките па и машките(добар дел заедно) не се свесни кои се,што се,кои се нивните цели НЕЗНААТ ШТО САКААТ ОД ЖИВОТОТ итн....Дали знаеш колку потклекнуваат под туѓото влијание? Колку имитираат нечии постапки и цели!! (на пр.ако другарка и си фати дечко и она одма фака,ако оваа се облекла овака и она мора исто) Е се што кажав за овие...ОБРАТНОТО од ова ОПОЗИТ скроз важи за девојките со свое ЈА на кои туѓото мислење скоро ништо да не им значи...изградени се како личности...Имаат изграден најден поглед и интерес за работите околу нив! ..Знаат што сакаат и стремат накај тоа.....
А во врска со машките..Со таква себеспознаена девојка е многу потешко да манипулираш да ја лажеш моташ..да и наметнеш мислење итн....Е немањето контрола врз неа (нема да биде слеп послушник) ги одбива ...пошто ќе им биде многу потешко со нив......со исклучок на оние дечки кои напротив баш ги сакаат изградените карактерно девојки;)
После овој текст ако не свати немам намера да ти цртам пошто очигледно не живееш во овој свет и не те опкружуваат горенаведените и немаш поима какви се:D:icon_lol:
Добро, добро, не се нервирај.
Само мислам дека премногу идеалистички размислуваш. Нема апсолутно самостоен човек (а и да има шо ќе ти е :D), а мислам дека тоа „копирање“ на другарките е во најголем дел изразено во пубертет, бидејќи, нели, тогаш сите се во процес на оформување и мора да пробаат најразлични патишта до (како што ти би љубела да се изразиш) себеси и сопственото Јас. Уствари, сите ние сме единствен спој на влијанија од кои сме попримале цел живот и гените од мама и тато и предците нивни. Тоа „своето“ е апстракно, измислен поим за да се тешат луѓето дека се центар на светот, а реално не се.
За болдот, те сфаќам што сакаш да кажеш, нема да те мачам да црташ :)

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Не е точно за сите жени ! Али се слагам дека има многу да ги наречам мифки девојки на кои им влијае опкружувањето за да одлучат нешто а па од друга страна ги имаш патријахалните машки кои тепаат се силат и одвратни се и најчесто завршуваат со мифките цури и така да се е идеално споено:D
Али коа ќе наидат на своеглава своја себеспознаена девојка БЕГАТ сместа пошто ќе немат контрола врз неа...нити пак влијание колку што може да си ја обработуваат онаа мифката што чека другарка и да и каже што да прави;)
И мило ми е што си ја нашол у тој 1 % саглам девојки :)
Јас сум жена, ама подеднакво исто како маж бегам во стилот: "Не свртувај се сине" од своеглава, себеспознаена o_O жена, девојка... шогод.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Од се‘! Плачковци се невидени :) имав еден што се плашеше од пајаци, па морав јас да ги тепам :) хаха.
Мислам дека мажите се многу поплашливи од жените. Да не не‘ изгубат, да не испаднат „помалку мажи“, се плашат кога ќе кивнат (читај леле мртов болен сум, умирам ) и сл. А сепак се посилен пол... :)

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
а мислам дека тоа „копирање“ на другарките е во најголем дел изразено во пубертет, бидејќи, нели, тогаш сите се во процес на оформување и мора да пробаат најразлични патишта до (како што ти би љубела да се изразиш) себеси и сопственото Јас.
За болдот, те сфаќам што сакаш да кажеш, нема да те мачам да црташ :)
Не ми се иде оф топик више претеравме;) Али само ова ќе ти го кажам и се поовлекувам од муабетов...Не се пубертетлии оние што имитираат само, не зборев за нив..знаеш ли кога купувам облека и на каса ми се има 100 пати десено да девојки некои баш се фатат за тоа парче што чекам да го наплатам и кажуваат како е убаво и им се свиѓа ...а истото додека е на закачалка не ги занима! Значи види кај друг па купи исто такв! Имам милијарда примери такви и тоа од девојки над 25! И плус ми се жалат машките СИТЕ скоро дека саглам девојка нема која размишља со своја глава, и дека девојките не знаат што сакаат! Мука ми е да слушам на секој чекор исто, и незнам какво ти е опкружувањето али очигледно не се разбираме за некои тип на луѓе за кои јас зборував;)
Ќе повторам моќна девојка е страв за машко пошто во гените на машките им е да они бидат доминантни и така мислат дека покрај една своеглава интелегентна девојка ке изгубат од својата моќ доминација врз неа.........тоа ми беше муабетот;):)
--- надополнето: Dec 9, 2011 1:25 PM ---
Јас сум жена, ама подеднакво исто како маж бегам во стилот: "Не свртувај се сине" од своеглава, себеспознаена o_O жена, девојка... шогод.
Ја па си ги дружам таквите ;)
Ич не ги сакам овие мифките девојки за другарки баш сакам јаки карактери околу мене;):)

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ја па си ги дружам таквите ;)
Ич не ги сакам овие мифките девојки за другарки баш сакам јаки карактери околу мене;):)
Баш би сакала да присуствувам на моментот на договарање за праење нешто на две самоспознаени, своеглави жени.

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Баш би сакала да присуствувам на моментот на договарање за праење нешто на две самоспознаени, своеглави жени.
Имаш погрешно мислење .....иди по логиката сличен на сличен се радува и дружи и ке ти биде јасно дека секој сака да се дружи со карактеристики слични на самиот себе;)

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Имаш погрешно мислење .....иди по логиката сличен на сличен се радува и дружи и ке ти биде јасно дека секој сака да се дружи со карактеристики слични на самиот себе;)
Ти како самоспознаена, своеглаво решаваш дека ќе одиш на кафе вечер, а другата самоспознаена решава дека ќе седи дома, своеглаво одлучена дека ќе гледа филм. Имаме ситуација на две јаки личности кои не прават отстапки. Чаре?

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Ти како самоспознаена, своеглаво решаваш дека ќе одиш на кафе вечер, а другата самоспознаена решава дека ќе седи дома, своеглаво одлучена дека ќе гледа филм. Имаме ситуација на две јаки личности кои не прават отстапки. Чаре?
Тоа се вика не ни се погодило расположението! А нема врска со дефинирани личности...и на крај краева ја бирам другарки со слични интереси ко моите па најчесто се поклапаме во интересите и желбите;) А ако не се согласиме не се мрзиме или љутиме! Него почитувам туѓа желба,став,мислење и ќе се најде друг за искачање ли е проблем;) Глуп е примерот.....

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Тоа се вика не ни се погодило расположението! А нема врска со дефинирани личности...и на крај краева ја бирам другарки со слични интереси ко моите па најчесто се поклапаме во интересите и желбите;) А ако не се согласиме не се мрзиме или љутиме! Него почитувам туѓа желба,став,мислење и ќе се најде друг за искачање ли е проблем;) Глуп е примерот.....
Две дефинирани и две своеглави личности се сосема ралзични моменти. Застапуваш теза дека маж се плаши од своеглава жена, а јас ти кажувам дека и жена се плаши од своеглава жена пошто со таков карактер нема разбирачка. Терминот "своеглавост" не оди во прилог на жена од која на мажот му се тресе нешто.
И уште нешто, ич не е грев ако одбереш другарка со поинакви интереси од твоите, напротив, предизвик е да си го покажеш нивото на дефинираност. Во овој случај своеглавоста се остава дома, под перница.

Kajgana Shop

На врв Bottom