Како до работа во Афганистан?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
И ако идеш, колку време може да се седи таму, има некакви минимални/максимални рокови кои мора да се запазат?

Член од
12 мај 2008
Мислења
249
Поени од реакции
148
И ако идеш, колку време може да се седи таму, има некакви минимални/максимални рокови кои мора да се запазат?
Па зависи колку можеш да издржиш без цивилизација-)) за пари
Многу луѓе имам таму, татко ми работеше за кбр сега се префрли во флуор и верувај никој не сака да се врати. Рокови незнам дали има ама ДОГОВОР ЗА РАБОТА нормално и мислам дека е година дена што не значи дека мораш да ги седиш после година идеш пак на медикал мора да си здрава личност и потпишуваш нов договор. Има луѓе што зимаат боловање од овде 3/6 месеци идат се враќаат и продолжуваат пак овде со работа.
И не гледам некој овде што се вратил дека не е добар, забегал... и мажи и жени..... Приоритетите може се зголемени па може да си дозволиш луксузи а со неколку год луѓе си обезбедуваат и цел живот
Американска фирма е тоа има правила нема заебанции

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Ajt dobar den,prvo eden pozdrav do CITRO ,kako e druze odamna ne sum pisal,eve jas sum vo Avganistan veke 1 godina,gleam tema ste otvorile,bravo nemav vreme da ja procitam cela tema ,ako imate nesto da prasate pisete,ke vi dadam informacii od lice mesto :) .pozdrav do site

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
Ако може за 3-6 месеци, супер. Колку да се види дали ќе може да се издржи и слични глупости, па ако одговара ќе пробаш пак на подолго време, ако не пали патикете и назад дома :)

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Aj vaka ova do Ivica,mozes da sedis kolku sakas ,ti potpisuvas dogovor mna 1 godina,ne mora da ja ispostuvas,ako ne ti odgovara ke si ides so e normalno,ima dobri fobovi i losi,ima fobovi so ze napagani nonstop ,taka da nema mnogu mislenje,ako ne ti odgovara idi si,u drugi kompanii kao demek ako ne ispostuvas dogovor ne moze posle ako sakas da se vratis,kaj mene ne e taka jas rabotam za DYNCORP,imase luge so dadoa otkaz i eve gi pak se vratija taka da toa e toa

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ако седне овде некој да пишува што има идено или уште е таму ке ви каже дека ова што сте го пишувале се само ДЕЗИНФОРМАЦИИ.
Читај ги моите постови се е точно 100% нема дезинформаци јас имам работено некоја врската на посредник и имам доста луге таму како и лично мои другари што се и секој ден контактирам со нив. И преку dyncorp i fluor во базите Кандахар , Багрем ,Санчес

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ajt dobar den,prvo eden pozdrav do CITRO ,kako e druze odamna ne sum pisal,eve jas sum vo Avganistan veke 1 godina,gleam tema ste otvorile,bravo nemav vreme da ja procitam cela tema ,ako imate nesto da prasate pisete,ke vi dadam informacii od lice mesto :) .pozdrav do site
Здраво друже одамна те нема :) Баш ми е мило што читам,браво.. Среќа што не отидовме во Дубаи, до сега каде крајот ќе ни беше :icon_lol:
Кај си ти во која база си , на која работна позиција .. има ли Кумановци со тебе ? Ја аплицирав долго време, ама немам среќа изгледа, па последниве месеци некако се оладив, ама сега пак сум во план да засилам со аплицирање.. Поз и се надобро !

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Jas sum vo sredinata na gradot Kandahar,kamp Nathan Smith,kumanovicu ima,bez niv ne ja biva rabotata,rabotam kako vijuskarist i ok e ne e loso,a za Dubai bev ama na procesing :) ,pozdrav

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Нема врска ова...не да нема врска , на памет лупаш,,не си свесен колку жени од Куманово отидоа таму,па ни еден муабет не се слушна за таква ствар..напротив , многу се строги правилата за тоа, ако во случај сексуално вознемируваш жена,одма под ХИТНО те депортираат назад..

е сега на некоја ако и мрда опашот , ќе се снајде она ,па може со фелацио на некој Амер и ќе постигне нешто.. случајот со претепаната мислам дека е нешто така
--- надополнето: Dec 8, 2011 12:00 PM ---
Нека биде по твое...камо да беше се црно на бело,само ке ти кажам тројца од моето друштво се таму и еден од фамилија,кажи ми колку си сигурен дека повеќе си информиран??

Член од
12 мај 2008
Мислења
249
Поени од реакции
148
Ко во Македонија да нема повисоки позиции заради нечии интереси, и тука е исто ако погледнеш малку по фирмите наши ретко каде нема "секретарка и директор"
А за силувања секој ден да не зборам отвори само црна хроника. Таму има правила, ЗАКОНИ што важат, не смее никој да те малтртира ни вербално го пријавуваш и може да леташ, Тешкото е што имаш живот без луѓе што ги сакаш фамилијата ти е далеку, се се сведува на 12 сати работа и спиење

Член од
29 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
5
kelaviot za kolku pari rabotis ako nee tajna?i dali se isplati za tie pari
--- надополнето: Dec 11, 2011 6:08 AM ---
kelaviot za kolku pari rabotis ako nee tajna?i dali se isplati za tie pari
i na kolku vreme si dovagjas doma kolku plateni denovi imas neplateni karta koj ti kupuva kakva hrana jades tamu i sto e toa FOB

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
28000$ na godisno nivo,ima 15 plateni i 15 neplateni ,mozes dva -tri pati da ides doma ama oni samo ednas ti plakaat karta,kartata e okolu 500evra,dali se isplati pa ne znam zavisi so sakas da prais so parite
--- надополнето: Dec 11, 2011 1:30 PM ---
FOB-forward operation base,na naski voena baza

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Kelaviot Пробај си аплицирај си преку fluor со работното искуство до дајн имаш големи шанси да работиш за овие мислам ме разбираш.;)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
28000$ na godisno nivo,ima 15 plateni i 15 neplateni ,mozes dva -tri pati da ides doma ama oni samo ednas ti plakaat karta,kartata e okolu 500evra,dali se isplati pa ne znam zavisi so sakas da prais so parite
--- надополнето: Dec 11, 2011 1:30 PM ---
FOB-forward operation base,na naski voena baza
Според ова 15 платени и 15 неплатени ти си во дајнакорп.
Кога отиде, кој месец, може се знаеме и јас бев таму .
Има ли женски што одат? Онака, чисто информативно :) И кои предиспозиции треба да ги имаат?
Има, во последно време ги има повеќе од порано.
Да го владееш англискиот и да имаш квалификации за она што аплицираш.
пред некое време слушнав дека има човек со кој правиш договор за две плати, да те прати во Афганистан. Порано имаше и за по една плата, сега бараат по две. А замисли си, еве ја барам таков човек веќ година дена, и уште сум на чекање. Као ќе биде, ама не се знае кога. А многу ми се иде, цело друштво ми е тамо.
Нема такви, не се лажете да фрлате пари по луѓе тоа ви е како парите да сте ги фрлиле во бунар.

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
da da dyncorp.vo dubai dojdov 24 dekemvri 2010,potpisav,na 30 letav za kaf,u south park bev do 8 januari,posle Nathan Smith,do den denes,vo bravo si nes kafe za tie za prakaat,decki ne prakaat oni ,ajde vaka sea:znaci oni znaat kako ide apliciranje i vi apliciraat ,vi pravat mail i sledat i ve vikaat, i polse kao ajde ja ti zavrsiv rabota demek edna plata davas,toa e za dyncorp,za fluor i jas slusnav za edna plata ali toa se zatvoreni krugovi taka da vie som ste na forum razbirate rabota so pc ne bi vi trebalo da prestavuva problem obicna aplikacija za rabota

Kajgana Shop

На врв Bottom