Vespertine
The Ugly Duckling
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 2.932
- Поени од реакции
- 3.387
не збориPremnogu mala para za takvo zapustuvanje.
не збориPremnogu mala para za takvo zapustuvanje.
Плата од 40-60 000 долари мала.. може за инжењер у НАСА ..а за просечен Македонец е огромна.. и за какво запуштување збориш?Premnogu mala para za takvo zapustuvanje.
Не ме имаш добро разбрано. Платата што ја даваш ја делат регрутерот и посредникот. Посредникот има за работа да ти изработи cv да го аплицира на страната да те информира за работите како се одвиват и кога ке те викнат , нормално и да ти наплати. А регрутерот само да те испрати и да поминиш на интервјуто претходно кажав дека тоа постоеше ама сега го нема . Регрутер од Америка - Бил имаше свои посредници скопје и куманово кои претходно тие биле во Афганистан и се запознал тој земаше плата од 20 000 месечно и од посредување уште толку ама лаком г'з крв се*e за жал е взатвор и не работи во флуор повеке. Иначе процедурата преку него врвеше за 2 недели заминуваше а по нормална постапка можи да си чекаш со години да те викнат а не знаеш и дали ке заминешubavo objasneto
--- надополнето: Dec 7, 2011 5:36 PM ---
тоа што казувас дека 1-ва плата ако му дадеш на посредникот незнам кој ти казал ама јас да ти кажам дека е лага ти ке му дадеш на регрутерот 1-ва пллата за џабе а тој што само ке пушта апликација и ако биде биде ако не на здравје бричење
Sekoj ima razlicen pogled bratce.. So sreka neka ti e ako odis!Плата од 40-60 000 долари мала.. може за инжењер у НАСА ..а за просечен Македонец е огромна.. и за какво запуштување збориш?
мала пара?? Како демек ние сме Германија па 40-50 000 € не се нешто збориме за поголемиот број македонци/просечниот,за тој што не се нешто секоја честPremnogu mala para za takvo zapustuvanje.
Jas pravam ko ovoj sto rece TheMayor, palam patikite i zapadna Evropa. I podobro da crncam vo Berlin otkolku da crncam vo Kandahar.мала пара?? Како демек ние сме Германија па 40-50 000 € не се нешто збориме за поголемиот број македонци/просечниот,за тој што не се нешто секоја чест
Само првата плата ти ја земаат посредникот и регрутерот значи околу 3000-4000 долари. после ти си тераш далје до промоции, градиш кариера Logcap е компанија каде се гради кариера затоа сите остануваат дур не ги избркаат или дур не им се здосади , а и да им се здосади одмараат 1 година и пак одатJas pravam ko ovoj sto rece TheMayor, palam patikite i zapadna Evropa. I podobro da crncam vo Berlin otkolku da crncam vo Kandahar.
абе ако можеш,ако имаш шансаJas pravam ko ovoj sto rece TheMayor, palam patikite i zapadna Evropa. I podobro da crncam vo Berlin otkolku da crncam vo Kandahar.
Услови за женско?во Авганистан?ке ми извиниш на муабетот ама услов е да се "натртиш" на некој војник или оние Американци во администрацијата што се па тогаш со сигурност си примена...што мислите зошто е претепана онаа нашана таму...Аха, а кои услови треба една девојка да ги исполнува за да отиде?
Досега се немам распрашувано, ме заинтересира сега
ima mnogo 30%se zeniИма ли женски што одат? Онака, чисто информативно И кои предиспозиции треба да ги имаат?
Нема врска ова...не да нема врска , на памет лупаш,,не си свесен колку жени од Куманово отидоа таму,па ни еден муабет не се слушна за таква ствар..напротив , многу се строги правилата за тоа, ако во случај сексуално вознемируваш жена,одма под ХИТНО те депортираат назад..Услови за женско?во Авганистан?ке ми извиниш на муабетот ама услов е да се "натртиш" на некој војник или оние Американци во администрацијата што се па тогаш со сигурност си примена...што мислите зошто е претепана онаа нашана таму......
Во ништо не се разликува.. само треба да си убедлив во делот за работното искуство, а ако имаш некој сертификат , тоа е плус шанса.Сум слушал дека цв-то било многу важно, по што се разликува цв-то за Авганистан од останатите т.е обични цв-иа?