Фан Клуб: Интер

Нема везе што ќе добијат пари, без играње во ЛШ ќе треба да купуваат второразредни фудбалери, никој денес не сака да игра во тим што не е во ЛШ, умреа времињата кога името на клубот нешто значеше.

Једино апла да нема интерес за фудбалерот па да дојде.

Затоа и ќе беше најпаметно Тевез да дојде, уште оваа година ќе го обезбедеа тоа место во ЛШ и од наредна ќе можеа да прават конкурентен тим, вака прво ќе треба да се обезбедни место во ЛШ во иднина, па тек потоа да се атакува на конкурентен тим.
Па истото го зборам и јас.
Да се вложеше 20-30 милиони плус на почетокот од сезонава во квалитетни и докажани играчи сега ќе се боревме бараме за второ место, со тоа следната година во ЛШ ќе имавме пласман во осминафинале и околу 30 милиони од тоа играње, т.е. ќе се исплатеа овие 20-30 вложени оваа година.
Сега, без ЛШ нема ни квалитетни играчи ниту 30 милиони.
--- надополнето: Dec 8, 2011 3:10 PM ---
Па за джабе морати не бара фудбалери од бразил кој имат по 18,19,20 год и тој самиот е свесен дека догодина е на прагот на неиграњње во ЛШ,и класа име и да сака неможе да донесе.А зимата незнам дали некој се надева на поголем трансфер од Кучка и одкупување на договорот на Вивиано,и по можност доаѓање на Иличич,и тоа ќе биде трансфер периодот на интер во зима.На летото ќе бидат бразилците и тн.
Кај ги читате овие глупости? Интер го даде пола договор на Вивиано во август за договорот на Куцка.
Вивиано мислам дека ќе го тегнат додека можат по 50-50 со Џенова, најверојатно додека видат како ќе се развива Барди, или додека Цезар не почне да го фаќа Симан синдромот.

Па истото го зборам и јас.
Да се вложеше 20-30 милиони плус на почетокот од сезонава во квалитетни и докажани играчи сега ќе се боревме бараме за второ место, со тоа следната година во ЛШ ќе имавме пласман во осминафинале и околу 30 милиони од тоа играње, т.е. ќе се исплатеа овие 20-30 вложени оваа година.
Сега, без ЛШ нема ни квалитетни играчи ниту 30 милиони.

Не требаше да вложиме ништо, доволно ќе беше да го задржиме ЕТО. Но ние ја направивме најголемата грешка, го дадовме Ето, а го земавме Зарате/Форлан .:) На почетокот сите бевме среќни дека сепак добар потег направија, но сеа гледаме колку ни фали класа фудбалер на тој дел од теренот. Глупостите со тренерите се приказна за себе.

Да беше Ето уште тука, нит ќе имаше проблеми со повреди, и башка гарантираше +20 голови во сезона.

Сега сме во ситуација кога еден Камбијасо има повеќе голови од Зарате/Форлан заедно, и исто голови колку и Милито.

Еven when I lose, I win - Special1tv, Кој гледал, знае за што зборам.
Манчестер пута 2 капут, противнициве се смешка за осмина финале, четврт финале сигурно одат, ако се у гз праени, можат и до полуфинале да догураат.
Повеќе шанса за да играат во ЛШ наредна година имаат доколку го освојат ова натпреварување сезонава, отколку тоа да го изборат преку лига. :pos:

Него на русиве вредеше да им се пушти утакмицава а летово да го набацат Доумбија у тим, а Коби, шо викаш ? :cool:
Кажав јас за него веќе, најбоље стрелец е у Русија, а и додека беше во Јанг Бојс кинеше мрежи. Мене лично многу ми се свиѓа како фудбалер, убица е, не промашува што се вика. Бар кога не носат класа играчи нека го донесат него и така не е многу скап, а доста е корисен.

Не требаше да вложиме ништо, доволно ќе беше да го задржиме ЕТО. Но ние ја направивме најголемата грешка, го дадовме Ето, а го земавме Зарате/Форлан .:) На почетокот сите бевме среќни дека сепак добар потег направија, но сеа гледаме колку ни фали класа фудбалер на тој дел од теренот. Глупостите со тренерите се приказна за себе.

Да беше Ето уште тука, нит ќе имаше проблеми со повреди, и башка гарантираше +20 голови во сезона.

Сега сме во ситуација кога еден Камбијасо има повеќе голови од Зарате/Форлан заедно, и исто голови колку и Милито.
Убаво го искешираа Ето, а и Балотели. Памтам изјава на Морати дека најпрво ќе продава па ќе купува. Го продаде Бало не купи ништо значајно, сезонава и не очекував премногу...

Се надевам дека Виља ќе дојде барем...

Убаво го искешираа Ето, а и Балотели. Памтам изјава на Морати дека најпрво ќе продава па ќе купува. Го продаде Бало не купи ништо значајно, сезонава и не очекував премногу...

Се согласувам дека убаво го искешираа, но се прашувам дали вредеше и по цена на тоа следната година да не играме ЛШ?

Мене ме чуди тие пари кај идат... Нели Бало за 30 милиона го продадоа, Ето исто, ама нели од Ето ќе заштеделе 100 милиона од платите итн итн. Е кај се тие пари? Зашто нема нови играчи? Знам дека дел од парите од трансферите идат за менаџерите, дел за фудбалерот ама очигледно само во Интер не знаат каде се тие пари.

Се согласувам дека убаво го искешираа, но се прашувам дали вредеше и по цена на тоа следната година да не играме ЛШ?
Не вредеше дефинитивно, но Морати мислеше дека ќе успее да стигне до ЛШ, затоа е сега во многу лоша позиција.
Ако е така како што викаат, има две сценарија, добар тим и неисполнување услови за ЛШ, или тим со засилувања какви што гледавме последнава година-ипол и да се надеваме на трето место за во ЛШ.

Трамнтона го кажа вчера што се обидував јас да го кажам каде грешеше Морати највеќе, а тоа е што не дозволи на ниеден тренер да биде тренер, односно ниеден проект не истера до крај. И Мурињо како од шала беше исфрлен во осминафинале од Манчестер, дали требаше и него да го отпуштат?....

Мене ме чуди тие пари кај идат... Нели Бало за 30 милиона го продадоа, Ето исто, ама нели од Ето ќе заштеделе 100 милиона од платите итн итн. Е кај се тие пари? Зашто нема нови играчи? Знам дека дел од парите од трансферите идат за менаџерите, дел за фудбалерот ама очигледно само во Интер не знаат каде се тие пари.
Од Ето многу пари се заштедија, од економски причини го разбирам, али од друга страна не успеаа паметно да ги инвестираат барем пола од тие пари.
Во последниве годинаипол сме сведоци на трансфер од типот на Форлан за 5 милиони, од Пацини за 17 милиони(12+Бјамбјани), од Бјамбјани за 5 милиони(пола договор), Марига 5-7 милиони, Нагатомо 5 мил, итн... Наместо да се инвестираше во двајца класа играчи се инвестираше во 10 просечни или стари играчи. А притоа, си заминаа двајца класа напаѓачи, неповторлив тренер, пад на формата, зголемување на просечната старост на играчите, немање на играчи од 25-27 години кои ќе бидат костурот на тимот и уште многу проблеми...

‎"Ranieri pred ispitom.Moratti zove Figa" Današnji naslov stranice Italiah24.it nije daleko od istine.Massimo Moratti je izgleda ponovno spreman na "smjenu" trenera u Interu.. Govori se ako bi u kojem slučaju Ranieri izgubio utakmicu kod kuće protiv Fiorentine,da bi to bila i posljednja utakmica za njega.Luis Figo je odavno u klubu, sa svojih 39-godina prošao je mnogo toga u nogometu.Također je vodio treninge Interu,dok je klub tražio novog trenera poslje Beniteza.Utakmica je ispred nas,hoće li se Moratti odlučiti na Luis Figa ili ne,saznat ćemo ubrzo!

--- надополнето: Dec 8, 2011 7:36 PM ---
Sinoć poslje utakmice Lige Prvaka između Inter-CSKA je došla informacija da se uprava Intera raspitivala za cijenu 21-godišnjeg pleja Cska Alan Dzagoev-a ! Čak je i prije ovoga bilo kontakta sa ruskim klubom oko ovog igrača. Alan Dzagoev je mladi ruski talenat igra na poziciji veznjaka "playmaker" koji ima sjajan šut i fizički je jak igrač.

-->голем талент.:)

--- надополнето: Dec 8, 2011 7:38 PM ---
Тотенхем се интересире за услугите на Милито,а ПСЖ се одкажува од понудата за милито со тоа што ќе понудат 20 милиони на сити за услуѓите на Тевез.
--- надополнето: Dec 8, 2011 7:40 PM ---
Платат на играчите 2010/2011 година.
382984_195570170530421_146269118793860_420196_1074524859_n.jpg

--- надополнето: Dec 8, 2011 7:49 PM ---
Еве нешто Интересно.

Топ 16 ЛШ кфалификувани:
-Англиски клубови:2 (Arsenal,Chelsea)
-Шпански клубови:2 (Barcalona,Real Madrid)
-Италјански клубови:3 [Inter,Napoli,Milan]
-Руски клубови:2 (CSKA, Zenit)
-Германс
ки клубови:2 (Bayern, Leverkusen)

И после сите го критикуват италјанскиот фудбал :)

Не џабе ги нема Деко, @ki...кој друг, iOsono еј...да пишат! :ROFLMAO:
Нема бајаги од порано, не дека имам против поновите членови али на времето појако беше :)
Ибракадабровците, Чекич, Камискази кој доаѓаше да испцуе падобранци ко да нема утре и ќе си отидеше, Димитар одамна прекина да пишува, Д Грејт послабо, Ултра Бој, бивши АЦАБ, се промени, и он ко Камискази прво се на к*р ставаше и на крај од постот нешто за Интер ќе напишаше, сеа ич не ми е интересен, Роси такоџе не пишува, Тони ... и бајаги други кои ги заборавив. Имавме и една девојка редовна што беше, Умбра, и за Баерн знам навиваше, али она еднаш дојде со нас на собиранка и баш се погоди со Динамо Киев кога го направија пресвртот на гости и од тогаш прекина да пишува ... а и у Ало Ало влез ни забранија. :pos:

А Деко послабо пишува дека старите смајлиња му ги скратија а на времето повеќе смајлиња имаше во постовите отколку букви.

Нема врска, сега и у тиња ситуација е клубов и аналогно на тоа бедно е и на темава, боље ќе биде кога повеќето ќе се помират со транзицискиов период, вака over and over again истиот муабет е, а и Спасов не отру со шпекулацииве, не отру.

За Интер веќе кажав, прво ЛШ статус, тоа е моментален приоритет на тимов, потоа Се останато, без ЛШ наредна година од старт третото место ќе е приоритет, нема да можат летоска да направат екипа кадарна за голем трофеј па за истово ќе се чека моментот кога Интер ќе бидат повторно дел од Лигата на Шампионите.
Зимоска процесов на заздравување тешко дека ќе го убрзаат, алудирам на тоа солидно да се засилат и да обезбедат ЛШ место уште оваа сезона.

абе тука сум јас редовно читам се активирав сега кога не ни иде :pos:остајте го спасов ... мора да има некој член како него ради атмосфера се осеќам ко фан клуб сити кога го читам. а мораше некој думан да го замени. не е толку хард кор како думан ама океј си е.

Думан на времето кога дојде, прв пат, имаше едни гиф сликици од Интер, огромни, и по 100 комада у 1 пост на темите за Јуве и Милан ги ставаше, цел форум го блокираше, цел лимит од телекабел на сликите од Думан ми идеше ...

true story.

Не знам за вас но јас очекувам Виола да киксни против нас и да се заврши натпреварот со мирољубив нерешен резултат и потоа Раниери да изјави дека сме освоиле голем бод како планина и ќе ни помогни во борбата за скуде..ова опстанокот...и нормално во прв тим Камбиасо и Станович..и во нападот Пацини и Милито!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom