Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
1. Ниту еден маж нема способност да забележи што девојката носи, освен ако тоа не е длабоко деколте, голо рамо, кратки пантолончиња или нешто слично, ама тогаш ја приметува кожата, не облеката, така што, апсолутно си у право.

2. Книга?! Прво, општо познато е дека во медиокритетскиот свет битно е девојката да го има ова од точка еден, а дури и пожелно е да не знае да бекне. По некоја чудна логика, мажите не ги интересира што девојките имаат да кажат, туку што имаат да покажат.

Тажна вистина, ама... тоа е.
По логика, најдобро е ништо да не носи и да ќути?
Така ќе и ја примети кожата, а и секако нема да ја слуша од што ќе гледа што покажува :(

Men...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
1. Ниту еден маж нема способност да забележи што девојката носи, освен ако тоа не е длабоко деколте, голо рамо, кратки пантолончиња или нешто слично, ама тогаш ја приметува кожата, не облеката, така што, апсолутно си у право.

2. Книга?! Прво, општо познато е дека во медиокритетскиот свет битно е девојката да го има ова од точка еден, а дури и пожелно е да не знае да бекне. По некоја чудна логика, мажите не ги интересира што девојките имаат да кажат, туку што имаат да покажат.

Тажна вистина, ама... тоа е.
1. Има, само што ние брзо забораваме во што била облечена ако била фино облечена ама ако промашила боја, направила лоша комбинација или пола цицки и се надвор па ја зјапа пола кафич и те како ќе приметиме ;).

Разликата е што женска ќе памти дали си дошол на седмиот состанок со истата кошула од првиот пат додека ние ќе запамтиме какви цицки имала и дали сукњата и била погоре или подоле (како рече кожата) а се друго ќе заборавиме што не значи не сме го приметиле кога ни било актуелно само на нас ни се поновите работи поактуелни.

2. Не сите мажи. Да беше така секој ќе беше пресреќен да има згодна глупача покрај него и да ја чува само за покажување и секс, има многу такви ама и интелигентните и згодните девојки наоѓаат тип (не дека се многу ама ги има), така да слично си бара слично, кој сака глупача покрај него тој и онака освен муабет за коли и фудбал тешко и да има капацитет за нешто повеќе ;).

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Девојче бре, што толку се замараш што ќе облечеш...Оди најнормално, фармерки, штикли, црна блуза и нашминкај се природно. Јас сум сигурна дека нема да примети што носиш, освен ако не претераш, да е прекусо, преголо, нечисто...Јас у животчевео не сум се замарал што ќе носам, освен ако не ми каже типот дека ќе се возам на мотор па да мора да облечам фамерки или панталони.
Мене да ме прашаш, ако знам кој како бил облечен на било кој состанок, да ме утепаш. И по живеење со дечкото, кога ќе ми речеше да му ја испеглам ,,сивата кошула'', јас пола саат се чудев која.
Ќе се разочараш на толку спремање, кога нема ни да те погледне што носиш, или па да ти искоментира, освен ако не е некое префригано детенце што тоа го кажува за да добие поени.
За ова време мислење ќе прочиташе цела книга и ќе имаше што да зборуваш со него.
a procitav edna za ova vreme ne sum za potcenuvane do tolkku i ne spijam tuka kako nekoi samo vleguvam ednas dvapati nedelno po nekolku min i tolku
--- надополнето: Dec 3, 2011 4:25 AM ---
Уште ли не искочи со него, ти дур искочиш он ќе се ожени :ROFLMAO:
utre ako saka neka ja donese i nevestata ke mu odam pa ic ehehe

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ај пред да си легнам, еден мал апдејт да направам...За новиот е... :D
Намерно се понашам ладно према него, уствари топло-ладно му правам...И гледам до кај ќе оди за да добие внимание од мене...Тоа ми е индиректно мерило колку е загреан за мене...
Живее во друг град и минатиот цел викенд беше овде(демек ме убедуваше ради мене дошол...) :cautious: и двата вечери по ред бев со него, гледавме филмови, утакмици...И не му дозволив да ме допре...За инат!!!
Дури и по малку жал ми падна за него... :D

А зашто вака правам...???
- Затоа што сеуште не го познавам доволно...Кога ќе осетам дека треба да се зближам со него, ќе го направам тоа...А до тогаш - со резерва ќе бидам и тоа голема...И на него му го реков тоа... :cautious:
Мистериозно ми делува некако, како да крие нешто...Тивок е, смирен, тактичар во душа...
А јас сум обратното од него ( импулсивна, темперамента, нестрплива, брозплета...)
ЈБГ - тоа е...! :D Не сакам да бидам повредена... !!!
Сама себе се цитирам, пошто сакам да се надоврзам на последниот мој пост :D

Контактираме секој ден...До сега успеав да констатирам дека е доста затворен тип на личност ( и он самиот тоа ми го кажа во муабет...)
Сеуште го имам она чувство дека крие нешто од мене и секоја прилика ја користам да започнам некој муабет кадешто ќе го подбуцнувам намерно за да видам како гледа на некои работи (пр. на нашиот однос, на мене како личност итн...) Вика дека ја зборел секогаш вистината па колку и таа да била болна...А за мене све најдобро мислел итн...Дрн, дрн, дрн...
Е сега јас сум во голема дилема...Ми се врти во глава ова - ако толку му значам зашто не се потруди да доаѓа малку почесто во Скопје? Таму кај што живее не е многу далеку (80 км има од тука)...Не е ни близу, ама не е ни далеку...Можда таму си има бурен љубовен живот, а јас сум му само за во Скопје кога ќе дојде...??? Али и он ме има викнато кај него...Не знам што мисли, затворен е многу и затоа свашта помислувам....
Иначе морам да признаам дека ако тој е стварно таков како што ми изгледа и како што се претставува, тогаш мислам дека е идеален дечко за мене...Но од друга страна пак нешто ми вика дека е TOO GOOD TO BE TRUE! :cautious:
Иначе искрена сум со него, фина...Не сакам да го повредам...Намерите ми се искрени...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610

Контактираме секој ден...До сега успеав да констатирам дека е доста затворен тип на личност ( и он самиот тоа ми го кажа во муабет...)
Сеуште го имам она чувство дека крие нешто од мене и секоја прилика ја користам да започнам некој муабет кадешто ќе го подбуцнувам намерно за да видам како гледа на некои работи (пр. на нашиот однос, на мене како личност итн...) Вика дека ја зборел секогаш вистината па колку и таа да била болна...А за мене све најдобро мислел итн...Дрн, дрн, дрн...
Е сега јас сум во голема дилема...Ми се врти во глава ова - ако толку му значам зашто не се потруди да доаѓа малку почесто во Скопје? Таму кај што живее не е многу далеку (80 км има од тука)...Не е ни близу, ама не е ни далеку...Можда таму си има бурен љубовен живот, а јас сум му само за во Скопје кога ќе дојде...??? Али и он ме има викнато кај него...Не знам што мисли, затворен е многу и затоа свашта помислувам....
Иначе морам да признаам дека ако тој е стварно таков како што ми изгледа и како што се претставува, тогаш мислам дека е идеален дечко за мене...Но од друга страна пак нешто ми вика дека е TOO GOOD TO BE TRUE! :cautious:
Иначе искрена сум со него, фина...Не сакам да го повредам...Намерите ми се искрени...
Абе најди си некој од Скопје, зашто покасно ќе бидеш цело време во сомнеж што прави да не е со друга итн... Тоа е мое мислење. Секое добро!

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Абе најди си некој од Скопје, зашто покасно ќе бидеш цело време во сомнеж што прави да не е со друга итн... Тоа е мое мислење. Секое добро!
Хахахаха па Скопје мало е па на секој чекор ке може да го следе .
Брат од гевгелија да се и двајцата пак ако сака може да ја вара и да не го фане ,се зависи од самата личност колку е верна:) .
Има некој кој одат за австралија и насекаде во светот по семинари и по различни обврски ако тие самите не се свесни ништо од верноста .
Според тебе треба луге од иста зграда да бараат партнери .

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Хахахаха па Скопје мало е па на секој чекор ке може да го следе .
Брат од гевгелија да се и двајцата пак ако сака може да ја вара и да не го фане ,се зависи од самата личност колку е верна:) .
Има некој кој одат за австралија и насекаде во светот по семинари и по различни обврски ако тие самите не се свесни ништо од верноста .
Според тебе треба луге од иста зграда да бараат партнери .
WTF! Како може една врска да опстане ако се гледаш со партнерот 2-4 пати у месецот? Дали ти само 2-4 пати у месецот имаш потреба од девојка, секс, девојка со која ќе можеш да се смееш да уживаш, да бидеш со неа коа ти е тешко итн???

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
WTF! Како може една врска да опстане ако се гледаш со партнерот 2-4 пати у месецот? Дали ти само 2-4 пати у месецот имаш потреба од девојка, секс, девојка со која ќе можеш да се смееш да уживаш, да бидеш со неа коа ти е тешко итн???
хаха смешки .
Јас да ти kажам не сум многу по врските , јас сум како комарец буцам и си заминувам .
Не гледам причина во 21 век да бидат партнерите оневозможени да си искажат љубов .
Мајка ти и татко ти се од ист град така ?
Мислиш дека сите што се од различен град се неверни ?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
хаха смешки .
Јас да ти kажам не сум многу по врските , јас сум како комарец буцам и си заминувам .
Не гледам причина во 21 век да бидат партнерите оневозможени да си искажат љубов .
Мајка ти и татко ти се од ист град така ?
Мислиш дека сите што се од различен град се неверни ?
Браво за тебе чим си комарец. Ако искажување на љубов се смета дремење на ФБ, скајп и правење муабет по цел цен тоа е ок. Баш дека е 21 век има многу фејк љубов, недоверба меѓупартнерите, сомнеж итн.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612

Наместо да имаш дилеми зошто не доаѓа во Скопје, оди ти кај него и види како му е кај него. Можеби ќе дознаеш дека има проблеми во семејството или работи и по дома... А можеби си во право и ти си му само за во Скопје. Но, во секој случај, дури не отидеш, можеш само да нагаѓаш.

Затоа оди и добиј ја таа информација. Потоа ќе имаш нова ситуација и тогаш ќе размислиш што понатаму.

Со среќа.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Јас немам проблем...сакам само да ве прашам за помош...неможам да се одлучам што да и купам на женската за Нова Година...а и на 2 славиме „месечнина“ така да да испадне поклон 2 во 1...ако сакате да ми помогнете,ќе ви бидам многу благодарен :)
--- надополнето: Dec 7, 2011 10:23 PM ---
Јас немам проблем...сакам само да ве прашам за помош...неможам да се одлучам што да и купам на женската за Нова Година...а и на 2 славиме „месечнина“ така да да испадне поклон 2 во 1...ако сакате да ми помогнете,ќе ви бидам многу благодарен :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
2 у 1, се знае... Head an shoulders купи и...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
--- надополнето: Dec 7, 2011 10:23 PM ---
Денеска е 8ми, а ако на 2ри славите месечнина, значи одите само 6 дена, а ти мислиш што да и купиш?? Полека :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Она нека ти поклони петинг, ти нејзе скут.

Kajgana Shop

На врв Bottom